به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز قصد داریم دستورالعمل تهیه خاگینه قالبی زعفرانی را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
تخم مرغ=۳ عدد
وانیل= یک چهارم ق چ
آرد سفید قنادی= ۴ ق س سر پر
بکینگ پودر= ۱ ق م
روغن مایع= یک چهارم پیمانه
ماست سفت= ۲ ق س
مواد لازم برای تهیه شربت
شکر=یک و نیم پیمانه
آب= سه چهارم پیمانه
گلاب= یک چهارم پیمانه
زعفران آب شده= به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه خاگینه اول شربت رو آماده میکنیم آب و شکر رو مخلوط میکنیم و روی حرارت متوسط قرار میدیم تا شکر حل بشه و شروع به جوشیدن کنه حرارت رو کم میکنیم تا کمی بجوشه بعد گلاب و زعفران رو بهش اضافه میکنیم و یکی دو قل که زد حرارت رو خاموش میکنیم و اجازه میدیم داخل فضای آشپزخونه خنک بشه.
(نیازی نیست شربت خاگینه خیلی قوام داشته باشه مثل شربت بامیه که کمی از عسل روون تره، اما نباید کاملا آبکی باشه، چون باعث خمیر شدن خاگینه شما میشه برای خاگینه شربت قوام خیلی نسبی نیاز داره)
برای تهیه خاگینه تخم مرغ و وانیل رو با همزن برقی میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشه و کف کنه (خوب هم زدن تخم مرغ باعث میشه بوی زهم تخم مرغ از بین بره) بعد به ترتیب ماست و روغن مایع رو اضافه میکنیم و در حد مخلوط شدن هم میزنیم تا مخلوط بشن.
آرد و بکینگ پودر رو مخلوط و الک میکنیم و به مواد اضافه میکنیم و با لیسک به صورت دورانی مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست بشه و هیچ گلوله آردی داخل مواد نباشه.
فر رو از قبل با دمای صد و هشتاد درجه روشن میکنیم تا گرم بشه.
قالب مورد نظرتون رو با روغن جامد یا جدا شونده چرب کنین و از مایه خاگینه داخل قالب بریزین تا دو سوم قالب پر بشه و بعد داخل فر بذارین بسته به دمای فرها و سایز قالب زمان متفاوته و ممکنه حدود یک ربع زمان ببره وقتی کاملا پخت با یک خلال دندان امتحان کنین اگه خلال دندان تمیز بیرون اومد خاگینه رو از فر خارج کنین.
پشت خاگینه رو با سیخ چوبی سوراخ سوراخ کنین تا شربت راحتتر داخل خاگینه نفوذ کنه و از شربت خنک شده در دمای محیط روی خاگینه گرم داخل همون قالب بریزین و اجازه بدین چند دقیقه بمونه.
(اگه دوست دارین خاگینه شما شیرینتر باشه و شربت بیشتری جذب کنه اجازه بدین بیشتر داخل شربت بمونه در غیر این صورت چند دقیقه کافیه).
خاگینهها رو از شربت خارج کنین و با پسته خرد شده یا گردو یا گل محمدی یا پودر نارگیل و... تزئین کنین.
بیشتر بخوانید
منبع: ashpaz bashi۱
انتهای پیام/