به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، باقرزاده معاون برنامهریزی و امور اقتصادی رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه ارزش صادرات محصولات کشاورزی آذربایجانشرقی در سال گذشته حدود ۴۱۷ میلیون دلار بود، گفت: این میزان نسبت به سال ۱۳۹۷ معادل ۴۰ درصد افزایش داشت.
او ظرفیت آذربایجان شرقی در تولید محصولات کشاورزی را پنج میلیون تن در سال اعلام کرد که این میزان در سالهای زراعی مختلف بر اساس شاخصهای خاصی دارای نوسان است.
باقرزاده با بیان اینکه محصولات تولید شده در داخل استان نیازهای مردم را تامین میکند، گفت: ۳۰ درصد محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی به سایر استانها و کشورهای هدف که حدود ۵۰ کشور را شامل میشود، صادر میشود.
او گفت: ۶۷ درصد از کل صادرات محصولات آذربایجان شرقی باغی است که ۵۰ درصد آن نیز به کشمش اختصاص دارد.
باقرزاده علل افزایش میزان صادرات محصولات کشاورزی در اوایل سالجاری را افزایش صادرات محصولات گلخانهای شامل گوجه فرنگی، خیار، قارچ و گلهای زینتی دانست و گفت: رونق بازار کشمش و رفع تعهد ارز حاصل از صادرات به کشورهای عراق و افغانستان از دیگر عوامل افزایش میزان صادرات محصولات کشاورزی استان است.
او با بیان اینکه ۱۴ درصد محصولات صادراتی کشاورزی استان مربوط به فرآوردههای دامی از جمله لبنیات، شیر و آب پنیر و ۴ درصد محصولات صادراتی مربوط به محصولات زیربخش زراعی شامل کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، خیار و ... است، گفت: پارسال سهم صنایع تبدیلی استان افزایش یافت به طوری که حدود ۱۴ درصد محصولات صادراتی کشاورزی آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داد.
باقرزاده افزود: برای چهار میلیون تن از تولیدات کشاورزی استان، صنایع تبدیلی و تکمیلی ظرفیت ایجاد شده که در صادرات محصولات کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده نقش بسزایی داشته است.
او گفت: ارزش صادرات محصولات کشاورزی در سال ۸۷ به ازای هر کیلوگرم ۹۲۰ هزاز تومان بود که این رقم در سال ۹۷ به پنج تا شش برابر افزایش یافته است که این امر نشانگر ایجاد فرصتها و ظرفیتهایی است که در بخش کشاورزی استان به وجود آمده است.
باقرزاده با اشاره به اهمیت تکمیل زنجیره تولید و ارزش افزوده محصولات کشاورزی، افزود: با تکمیل زنجیره تولید و ارزش افزوده محصولات زراعی از جمله انگور و سیب که استان در تولید آنها از مزیت نسبی برخوردار است، میتوان با ایجاد اشتغال، محصولات تولیدی را در زمان مناسب و پس از فرآوری با قیمت متعادل به بازار مصرف ارائه کرد.
آذربایجان شرقی یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی زراعی دارد که از این میزان حدود ۸۰۰ هزار هکتار به صورت دیم و ۴۰۰ هزار هکتار آن به صورت آبی کشت میشود.
میزان تولید سالانه محصولات کشاورزی استان در زیربخشهای دام و طیور، آبزیان، محصولات گیاهی و باغی در حدود ۵ میلیون تن است.
انتهای پیام/ک