به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پیام دادرس در خصوص تاثیر خوراکیها بر سلامت دندانها گفت: به طور کلی مواد غذایی به سه دسته اصلی کربوهیدارت ها، پروتئینها و چربیها تقسیم میشوند و بیشتر خواراکیهایی که روی ساختار دندان تاثیر میگذارند، کربوهیدارتها هستند.
وی ادامه داد: کربوهیدارتها مواد قندی هستند که انرژی اولیه بدن را تامین میکنند و شامل گروههای مختلفی میشوند؛ عمدهترین کربوهیداراتها همان قندهایساده هستند، که به صورت گلوکز وارد جریان خون میشوند.
این مستر شیپ ایمپلنتهای دندانی بیان کرد: قندهای مضر برای سلامت بدن، دهان و دندان و به ویژه اسکلت استخوانی بافتهای سخت، ساکارزها هستند که مواد قندی دو کربنی اند و شرایط را برای رشد و تکثیر باکتری داخل دهان فراهم میکنند.
وی ضمن اشاره به اینکه باکتری حدود بیست دقیقه تا نیم ساعات بعد از مصرف مواد قندی تکثیر میشوند و روند پوسیدگی دندان آغاز میگردد، افزود: مصرف بیش از اندازه مواد قندی، وجود باکتریها در داخل دهان و همچنین خود دندانها سه عامل اصلی ایجاد پوسیدگی دندان هستند.
این دندانپزشک ضمن اشاره به اینکه این سه فاکتور به علاوه زمان موجب پوسیدگی دندانها میشوند، توضیح داد: حذف هر کدام از این عوامل موجب قطع روند پوسیدگی دندان میشود؛ بنابراین برای سلامت دندان بهتر است مصرف مواد قندی کاهش یابد و یا از رشد باکتریها جلوگیری شود و یا باید اصلا دندانی وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید
این مسترشیپ ایمپلنتهای دندانی با اشاره به اینکه پروتئینها و چربیها تاثیر چندانی بر پوسیدگی دندانها ندارند، عنوان کرد: پروتئینها بر رشد و ساختار کلی بدن تاثیرگذار هستند و همچنین مصرف بعضی از زیر مغذیها نظیر کلسیم و فسفر که عمدتا در لبنیات یافت میشوند، نقش سزایی در سلامت دهان و دندان دارند به همین دلیل توصیه میشود افراد برای پیشگری از پوسیدگی دندان حتما از این مواد غذایی استفاده کنند.
این دندانپزشک ضمن تاکید بر اینکه بهتر است بیشتر از لبنیات کم چرب استفاده شود، اضافه کرد: مصرف مواد غذایی نظیر لبنیات و تخم مرغ به ویژه در سنین رشد یعنی تقریبا از ۶ سالگی که هنوز دندانها دائمی رویش پیدا نکرده اند تا پایان بلوغ و حدود هجده سالگی، نه تنها برای سلامت دندانها مفید است، بلکه تاثیر بسزایی بر سلامت سیستم استخوانی بدن دارد.
منبع: میزان
انتهای ییام/