به گزارش خبرنگار بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، "ساتنا" و "پایا" دو سامانه خدماتی بانکداری الکترونیک است که چند سالی است مورد توجه مردم قرار گرفته است، ولی هنوز برخی تفاوت انتقال ساتنا و پایا را کامل نمیدانند.
شیوه انتقال پول در بین حسابهای بانکی در شرایط حساس کنونی یکی از مهمترین موضوعاتی است که مردم به صورت روزمره با آن سر و کار دارند، در حقیقت با توجه به گسترده شدن فضای مجازی در نقاط مختلف کشور و شیوع ویروس کرونا به جرات میتوان گفت که حداقل نیمی از جا به جاییهای پولی در بین حسابهای بانکی از طریق اینترنت انجام میگیرد.
قطع به یقین برای بسیاری از شما این اتفاق افتاده است که وقتی وارد اینترنت بانک خود برای انتقال وجه میشوید با دو گزینه ساتنا و پایا مواجه میشوید، درحقیقت هر دو سیستم این دو سیستم سامانههای سریع و قابل اطمینانی به منظور انتقال وجه بانکی هستند، اما تفاوت این دو سامانه با یکدیگر موضوع مهمی است که شاید بسیاری از ایرانیها نسبت به آن بی اطلاع باشند.
در واقع سامانه پایا همان استفاده از روشهای الکترونیکی به منظور جا به جایی وجه بانکی به میزان خرد است و از سامانه ساتنا به منظور پرداختهای کلان و حوالههای فوری استفاده میشود.
البته مسئله قابل توجه این است که هیچ کارمزدی در سامانههای پایا و ساتنا در نظر گرفته نشده است. از آن سو در سیستم ساتنا عملیات بانکی طی نیمساعت انجام میگیرد، ولی در سیستم پایا انجام کامل پرداختی و جابجایی وجه بانکی بین یک تا دو ساعت طول میکشد.
سقف میزان انتقال پول در سامانه پایا به ۱۵ میلیون تومان میرسد، ولی در سیستم ساتنا حداکثر میزان انتقال پول در یک جابجایی بانکی ۵۰ میلیون تومان است. البته انجام بسیاری از معاملات اقتصادی همچون خرید و فروش ملک و خودرو استفاده از سامانه ساتنا به طور معمول غیرقابل اجتناب است.
طی چند سال اخیر حقوق بسیاری از کارمندان دولت، بازنشستگان، مستمری بگیران، پرداخت سود سهام و اوراق بهادار و پرداخت اقساط تسهیلات وامهای بانکی با استفاده از سامانه پایا انجام میگیرد.
انتهای پیام/