به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، موزهها که بهترین مکان برای نگهداری از میراث فرهنگی، تاریخی و هنری بشر به حساب میآیند، کلاسهای درسی هستند که با توجه به ماهیت فعالیتشان به صورت تخصصی پیامهای مختلفی را به بشر امروز میرسانند. امروز به یکی از عجیبترین موزههای آلمان سر میزنیم تا ضمن آشنایی با ماهیت شگفتانگیزش، پیام این موزه را مرور کنیم.
«موزه تاریکی یا گفت و گو در تاریکی» مکانی است که علاوه بر ایجاد اشتغال برای نابینایان، معلولان و محرومان، به بازدیدکنندگان میآموزد که چگونه با اتکا بر حواسی به جز بینایی، جهان را درک کنند. بازدیدکنندگان «موزه تاریکی» در این موزه چیزی بجز بو، دما، باد و صدا را حس نمیکنند.
بازدیدکنندگان «موزه تاریکی» در زمان دیدن این موزه، با راهنمایان نابینا همراه میشوند و از طریق تنظیمات مختلف در تاریکی مطلق حرکت میکنند. آنها در طول این سفر کوتاه زندگی نابینایان را تجربه کرده و ذهنیت خودشان را درباره ناتوانی تغییر میدهند.
گفتنی است نابینایی نوعی معلولیت یا کمتوانی است که در جهان امروز تا حدودی پذیرفته شده است البته همگان میدانند که نابینایان و سایر کمتوانان میتوانند با اتکا به حواس دیگر و تقویت استعدادهایشان در زمینههای مختلف موفق شوند، اما این افراد همواره از نوع برخورد برخی از افراد جامعه با خودشان انتقاد دارندبنابراین به نظر میرسد که آشناسازی اقشار مختلف جامعه با شرایط معلولان میتواند جهان بهتری را برای آنها بسازد.
انتهای پیام/