حسین زارعزاده، مدیر شبکه مستند که در ششمین روز از هجدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» در خانه جشنواره حضور داشت، عنوان کرد: جشنواره «سینماحقیقت» به عنوان یکی از پایههای اصلی مستندسازی در ایران شناخته شده است و مستندسازان در این فضا کنار هم جمع میشوند و حاصل کار یک ساله خود را ارائه میکنند.
وی درباره ساخت مستندهای سریالی گفت: با توجه به فرایند تولید مستند در ایران، مستندهای سریالی از زاویه دید مستندسازان جذاب است، زیرا آورده مالی خوبی برایشان دارد. اما از نظر تلویزیون هر اثری قابلیت مجموعه شدن ندارد و گستردگی و تعدد سوژه مشخص میکند که یک مستند قابلیت این را دارد که به صورت مجموعه تولید شود یا خیر.
مدیر شبکه مستند گفت: تلویزیون در تمام دنیا به عنوان مرجع اصلی تولید و پخش مستند شناخته میشود. کنداکتور شبکه مستند هم این موضوع را میطلبد که فارغ از پخش تک مستندها، ما برای مخاطبان پیگیر شبکه مجموعه مستندهایی را نیز تولید کنیم. من در جشنواره «سینماحقیقت» امسال مستندی ندیدم که قابلیت تبدیل شدن به مجموعه را داشته باشد.
زارعزاده درباره پخش برخی آثار جشنواره «سینماحقیقت» در شبکه مستند گفت: تقریبا ۱۰ تا ۱۵ مستند را انتخاب کردهایم که استانداردهای پخش تلویزیونی را دارند و باید صحبتهای اولیه را با دوستان انجام دهیم.
مدیر شبکه مستند در پایان عنوان کرد: این واقعیت وجود دارد که مستندها در سینما اکران و مخاطبان محدودی دارند و مستندها در تلویزیون خیلی بیشتر دیده میشوند. من قائل به اینکه مستند را سینمایی و تلویزیونی تقسیمبندی کنم، نیستم. مستند در هر صورت باید در بحث پژوهش، فیلمنامه، رسانه، سوژه، تدوین و... از فرم و محتوای استانداردی برخوردار باشد.
منبع: روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی