به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، «روتر» یا «انتقالدهنده پر ظرفیت» دستگاهی است که برای دریافت، تجزیه، تحلیل و انتقال بستههای اطلاعات و داده در یک شبکه طراحی شده است. این دستگاه مانند یک دروازه برای اطلاعات و داده عمل میکند. انتقال دهنده پرظرفیت، همانگونه که از نام آن پیدا است، ظرفیت انتقال حجم بیشتری از داده و بستههای اطلاعاتی را دارد.
ناصر یزدانی، مدیر عامل یک شرکت دانشبنیان گفت: روتر (انتقال دهنده) پرظرفیت دستگاهی است که در زیرساخت مرتبط با فناوری اطلاعات و اینترنت، در زمینه حمل و نقل اطلاعات و داده کاربرد دارد. استفاده از این دستگاه به حدی گسترده است که تمام سازمانها، ارگانها، شرکتهای دولتی و خصوصی را در بر میگیرد. در واقع در هر خانه یا نهادی که دو کامپیوتر وجود دارد که تشکیل یک شبکه را میدهند، این دستگاه نیز مورد نیاز است.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان افزود: به لحاظ امنیتی نیز، بهتر است که دستگاههایی که تا بدین حد کاربرد دارند و با امنیت شبکه نیز مرتبط هستند، در داخل تولید شوند و از تولیدکنندگان ناشناس خارجی خریداری نشوند. دستگاهی که در این شرکت تولید شده است، تا ۱۶۰ گیگ بر ثانیه قدرت دارد و حدود ۲۰ درصد از نمونه مشابه خارجی ارزانتر است.
یزدانی تصریح کرد: این محصول دانشبنیان دو سال ضمانت دارد و به همراه خدمات پس از فروش به مشتری عرضه میشود. با وجود آنکه سعی شده است تا محصولات با کیفیت دانشبنیان در بازار داخلی عرضه شود، اما هنوز برخی شرکتها و مصرفکنندگان در برابر جایگزین کردن، محصولات ایران ساخت به جای محصول وارداتی مقاومت میکنند.
او با اشاره به لزوم فرهنگسازی در زمینه استفاده از محصولات دانشبنیان بیان کرد: یکی از مسائل مهم در زمینه اشاعه فرهنگ استفاده از محصولات بومی و ایران ساخت، فرهنگسازی در این زمینه است. همچنین باید از واردات بیرویه محصولاتی که مشابه داخلی دارند، جلوگیری کرد، این مسئله فضای ایجاد میکند تا محصولات دانشبنیان در بازار داخلی عرضه شوند و در برابر رقیب خارجی، مقاومت کنند.
بیشتر بخوانید
به گفته یزدانی، باید توجه داشت که بسیاری از شرکتهای بینالمللی مبالغ سنگینی برای تبلیغات و بازاریابی محصولات مرتبط با مخابرات و اینترنت، هزینه میکنند. طبیعی است که شرکتهای فناور و دانشبنیان جوان ایرانی، از چنین بودجهای برخوردار نیستند، به همین جهت باید با سیاستگذاری درست، از محصولات دانشبنیان حمایت شود.
انتهای پیام/