ثقفی گفت: ما ۱۸۴۰ مدرسه غیردولتی داریم که یک درصد آن ۱۹ مدرسه می‌شود و حتی به این میزان هم مدرسه لاکچری نداریم.

به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه گفت‌وگوی اجتماعی با موضوع «مدارس لاکچری با شهریه‌های کلان» با حضور مسعود ثقفی، سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران روی آنتن رادیو گفت‌وگو رفت.

در ابتدای برنامه، مسعود ثقفی، سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران درباره اینکه ما در نظام آموزشی و وزارت آموزش و پرورش تا چه اندازه با عدالت آموزشی مواجه هستیم، گفت: عدالت آموزشی را باید مجدد تعریف کنیم تا به تعریف مشترکی از آن برسیم.

او با اشاره به مدارس لاکچری افزود: اصطلاح مدارس لاکچری یا مدارسی که به نوعی خدماتی بیشتر از آنچه نیاز است، ارائه می‌دهند، منافی عدالت اجتماعی نیست، چون تعداد زیادی از مدارس عادی و غیردولتی کار خود را انجام می‌دهند.

 

ثقفی با بیان اینکه مدارس غیردولتی در ازای خدمات آموزشی پول دریافت می‌کنند، بیان کرد: شاید میزان لاکچری بودن کمتر از یک درصد مدارس غیردولتی شهر تهران باشد؛ یعنی اکنون ما ۱۸۴۰ مدرسه غیردولتی داریم که یک درصد آن ۱۸ یا ۱۹ مدرسه می‌شود و حتی به این میزان هم مدرسه لاکچری نداریم.

او افزود: در مدارس دیگر غیردولتی، این دیدگاه قانون‌گذار را می‌پسندم که بخشی از هزینه‌های زندگی افراد مختلف جامعه از طریق بخش خصوصی تأمین شود.

سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران درباره شهریه مدارس غیرانتفاعی گفت: مبالغی که به عنوان مدرسه لاکچری مطرح می‌شود، ربطی به کلیت مدارس لاکچری ندارد. سال قبل تعداد قبولی‌های مدارس دولتی خیلی بیشتر بود که امسال قبولی‌ها به سمت لاکچری و غیردولتی سوق پیدا کرد.

ثقفی گفت: در کل مدارس غیر دولتی ما در شهر تهران ۲۱۶ هزار دانش‌آموز است و اگر همه یک میلیون دانش‌آموز به دانشگاه بروند، طبقه‌بندی درست نمی‌شود.

نباید خود را مدیون مؤسساتی کنیم

در ادامه علی صنیعی، رئیس شورای هماهنگی مؤسسان مدارس غیردولتی شهر تهران با بیان اینکه معتقدم نیاز به باز تعریف جدی در زمینه عدالت آموزشی در نظام تعلیم و تربیت داریم، گفت: آنچه امروز در حوزه مدارس غیردولتی است، مهر قانون بر آن زده شده و مدارس غیردولتی بخش بزرگی از بار تعلیم و تربیت کشور را به‌عهده گرفتند و با کمترین پشتیبانی و برنامه‌ریزی و به کارگیری نیرو‌های مجرب نتایج خوبی داشته‌اند.

صنیعی با ارائه توضیحاتی درباره آمار مدارس غیردولتی موجود در شهر تهران بیان کرد: حدود ۲۰ درصد مدارس غیردولتی هستند که در ۴۱ درصد شهر تهران توزیع شدند و این تعداد دانش‌آموز برابر با ۲۱۲ هزار نفر منهای ۳۵ هزار نوآموز می‌شود و این‌ها در قالب ۱۸۴۰ مدرسه ساماندهی شدند. این آمار در کشور طور دیگری است و در کشور یک میلیون و ۶۴۷ دانش‌آموز داریم که در ۱۷ هزار مدرسه منهای پیش دبستانی‌ها مشغول تحصیل هستند.

رئیس شورای هماهنگی مؤسسان مدارس غیردولتی شهر تهران افزود: وقتی از لفظ لاکچری استفاده می‌کنیم، باید بررسی کنیم چه تعداد مدرسه این امکانات را دارند و آیا تمام این مدارس در تمام شهر‌ها و استان‌های ما هستند یا خیر.

او ادامه داد: نباید خود را مدیون مؤسساتی کنیم که زندگی‌شان را وارد این عرصه کردند و بهترین خدمات را ارائه می‌دهند و بسیاری از آن‌ها از گذشته تا به حال دچار شرایط خاص شدند و مدارس آن‌ها منحل شده است. سؤال این است که اگر برایشان صرف داشت، ادامه می‌دادند.

صنیعی در پاسخ به این پرسش که شهریه‌های ۷۰ و ۳۰ میلیون از کجا می‌آید، گفت: براساس ماده ۱۵ و ۱۶ قانون شهریه را تعیین می‌کند، آمار مستندی برای چنین شهریه‌ای وجود ندارد.

او یادآوری کرد: دو میلیون و ۱۹ هزار دانش‌آموزی که در غیردولتی‌ها هستند، جزو مردم هستند و نباید فراموش کرد و بچه‌های دیگر هم بچه‌های ما هستند. اگر اتفاقی در آموزش عالی ما می‌افتد، ربطی به مدارس غیردولتی ندارد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار