مصرف نوشابه‌های گازدارقندی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را به میزان چشمگیری افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی  پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نوشابه یکی از نوشیدنی‌های صنعتی محسوب می‌شود که طرفداران زیادی در جهان دارد. مصرف مدام نوشابه به علت داشتن کافئین و قند می تواند وابستگی ایجاد کند، بعضی از تحقیقات نشان می‌دهند که قند موجود در نوشابه اعتیاد آور نیست، اما در مقابل بعضی تحقیقات رابطه این دو را به خوبی نشان می دهند. افرادی که نوشابه را در وعده های زیاد مصرف می کنند ممکن است به سختی بتوانند آن را ترک کنند.

متاسفانه مصرف نوشابه در بین ایرانیان بسیار رایج شده است. با توجه به اینکه مصرف نوشابه در میان کودکان هم عادی شده است، باید بدانید که نوشابه دشمن کلیه کودکان است.نوشابه

چرا نوشابه مضر است؟

- نوشیدنی‌های کافئین‌دار ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن را می‌سوزاند و دندان پوسیده می‌کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را تا ۴ برابر بیشتر می‌کند.

- قند نوشابه برای بیماران مبتلا به دیابت از سایر کربوهیدرات‌ها خطرناک‌تر است.نوشابه

- کافئین موجود در نوشابه باعث ایجاد اضطراب، فشار خون بالا، ضربان قلب نامنظم و در نهایت بالا رفتن کلسترول خون می‌شود.

- نوشابه باعث خشکی بدن می‌شود. وقتی سلول‌های بدن خشک می‌شوند به سختی مواد مغذی را جذب می‌کنند و برای بدن دشوار است که مواد زائد را از بین ببرد.

- نوشابه باعث سرطان می‌شود. رنگ قهوه‌ای موجود در نوشابه فرآیندی شیمیایی است و چون مواد موجود زیر فشار بالا و دمای زیاد شکل می‌گیرند باعث سرطان ریه، کبد و خون می شود.

- نوشابه خطر ابتلا به چاقی را زیاد می‌کند. نوشیدنی‌های قندی احتمال چاقی را ۶۰ درصد افزایش می‌دهند.نوشابه

- خطر ابتلا به کبد چرب را بیشتر می‌کند. نوشابه و نوشیدنی‌های شیرین به بیماری کبد چرب مرتبط می‌شود.

- فشار خون را بالا می‌برد. فشار خون بالا از عوارض نوشیدن نوشابه است، چون نوشابه شامل مقدار زیادی سدیم است که سطح فشار خون را افزایش می دهد. در یک قوطی نوشابه، ۷۵ میلی گرم سدیم وجود دارد.

- نوشابه هضم غذا را با مشکل مواجه می‌کند. تقریباً همه مواد موجود در نوشابه مضر است. مصرف نوشابه همراه غذا اصلاً درست نیست، بعد از غذا‌های چرب اگر نوشابه مصرف کنید باعث رقیق شدن اسید‌های گوارشی می‌شود و هضم غذا را با مشکل رو به رو می‌کند.


بیشتر بخوانید


چگونه می توان نوشابه را ترک کرد؟

- نوشابه تان را با آب مخلوط کنید.

- نوشابه های بدون کافئین بنوشید.

- آب گازدار بنوشید.

- آب را طعم دار کنید. مقداری از تکه‌های بریده شده میوه‌های مورد علاقه تان را درون ظرف آب و یا بطری بریزید و پس از گذشت چند ساعت آن را میل کنید.

بهترین جایگزین برای نوشابه چیست؟

مصرف آب، شربت‌های طبیعی، دوغ، چای های گیاهی یا میوه ای، نوشیدنی های سنتی شیرین شده با کمی عسل، آب میوه های طبیعی و شیر از بهترین نمونه های جایگزین برای مصرف نوشابه محسوب می شوند.آبدر پایان جالب است بدانید محققان ثابت کردند که ناخن بعد از ۷۲ ساعت ماندن در نوشابه، به طور کامل حل می‌شود؛ حالا فکر می‌کنید نوشابه بعد از گذشت ۷۲ ساعت با بدن شما چه می‌کند؟.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Canada
محمد
۱۶:۳۵ ۰۶ مرداد ۱۳۹۹
اگر این همه ضرر داره جلو تولیدشو بگیرید