به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آناتولی، فشارها از سوی واشنگتن بر دولت فدرال استرالیا پیش از دیدار مقامات ارشد آمریکا و استرالیا در هفته آتی افزایش یافته است تا کانبرا با پکن در مسئله دریای جنوبی چین مقابله کند.
هفته گذشته، خبرگزاری ایبیسی فاش کرد که کشتیهای جنگی استرالیا در حین عزیمت به دریای فیلیپین به منظور انجام مانور نظامی با نیروهای دریایی آمریکا و ژاپن با کشتیهای چینی روبهرو شده و برخورد داشتهاند.
در حال حاضر استرالیا مواضع خود را در برابر پکن که میگوید بخشی از دریای جنوبی چین جزء قلمروی آن میباشد سخت کرده و در بیانیهای که به سازمان ملل در این خصوص ارسال کرده گفته است این خواسته چین غیرقانونی است.
احتمال میرود وزیر امور خارجه و دفاع استرالیا در این خصوص با همتایان آمریکایی خود در نشست سالانه آتی AUSMIN در واشنگتن گفتگو کنند. آمریکا عملیات ناوبری گسترده در دریای جنوبی چین انجام داده است و تمایل دارد سایر کشورها از جمله استرالیا هم در این کار با آن مشارکت کنند.
یک مقام ارشد آمریکایی در این خصوص گفت «ما همیشه دوست داریم کشورهای همفکر بیشتری مشارکت کنند، زیرا در آن صورت اجماع بینالمللی ایجاد میشود و فشار بر جمهوری خلق چین افزایش مییابد.» این مقام در ادامه اضافه کرد «اگر کشورهای بیشتری مشارکت کنند ممکن است تنشهای منطقه با حذف دوگانه آمریکا-چین تنزل یابد.»
بحث و گفتگو درباره رفتار پکن در آبهای مهم تجاری دریای جنوبی چین با تشدید رقابت گسترده بین واشنگتن و پکن، دوباره شعله ور شده است. در اوایل ماه جاری، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور همچنان در منطقه قایقرانی خواهد کرد و به سایر کشورهای منطقه نیز کمک خواهد کرد تا تجاوز دریایی پکن در دریای جنوبی چین را متوقف کنند. او گفت «در سال ۲۰۱۹، ما بیشترین عملیات ناوبری را در دریای جنوبی چین انجام دادیم و امسال نیز این سرعت را حفظ خواهیم کرد.» اسپر در ادامه مدعی شد «ما میخواهیم روابط خود را در منطقه تقویت کنیم تا کشورهای جنوب شرقی آسیا بتوانند از آبهای خودشان دفاع کنند.»
انتهای پیام/