کشتگر بیان کرد: تاکنون ۲۶ پرونده تخلف از سوی کمیسیون نظارت بر بازار مشهد برای نانواییهای این شهر تشکیل شده تا پروانه کسب خود را تمدید کنند و تاکنون اکثر این واحدها موفق به تمدید پروانه کسب خود شدهاند.
او با اشاره به وجود نانواییهای غیرمجاز در مشهد تصریح کرد: عمده تخلفات صنف نانواییها در حوزه گران فروشی مربوط به واحدهای غیرمجاز است، زیرا این واحدها سهمی از آرد یارانهای یا نیمه یارانهای ندارند و ناگزیر به خرید آرد به قیمت آزاد از بازار هستند، از آنجا که آرد را گران میخرند، نان خود را نیز گران میفروشند، در صورتی که واحدهای نانوایی غیرمجاز پلمب شوند، کنترل قیمت نان در مشهد راحتتر انجام میگیرد و نرخ نان متعادل میشود.
حمیدرضا رجوعی رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اغلب نانواییها در تمدید اعتبار پروانه خود کوتاهی میکنند لذا پیشنهاد میشود ۲۰ درصد از سهمیه آرد یارانهای یا نیمه یارانهای به این نانواییها کاهش یابد تا واحد صنفی مجبور به تمدید پروانه کسب شود.
او افزود: حدود ۴۰۰ نانوایی در مشهد باید پروانه کسب خود را تمدید کنند، اما برخی از آنها به جهت کوچک بودن مکان و برخی مولفهها، قادر به دریافت تاییدیه نهادهای نظارتی مانند مرکز بهداشت نیستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: بررسی مشکل نانواییهایی را که به دلیل برخی مشکلات قادر به تمدید پروانه کسب خود نبوده یا در تمدید آن مشکل دارند در دستور کار دبیرخانه کارگروه آرد و نان استان قرار گیرد تا بعد از انجام کار کارشناسانه در نشست بعدی درباره آنها تصمیم گیری شود.
علی غفوری مقدم معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۸ تاکنون ۹ نشست کمیسیون نظارت بر بازار استان به ساماندهی نانواییهای غیرمجاز اختصاص داشته و تلاش شده است نانواییها به وضعیت مشخصی برسند، با اینکه تعداد آنها بسیار کم شده، اما همچنان شاهد ایجاد این نانواییها در سطح شهرها هستیم.