به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر از آن مادرانی هستید که به دنبال یک میان وعده مقوی برای کودکان دلبند خود هستید تهیهی این میان وعدهی ساده را به شما پیشنهاد میکنم. توپک خرما و سویق مناسب برای سنین رشد و تقویت کودک و نیز خود سویق به عنوان دارو برای بسیاری از بیماریها استفاده میشود.
توپک خرما و سویق سرشار از انواع ویتامین ها، املاح معدنی و فیبرهای طبیعی است و زمان مجاز برای مصرف خرما از نه ماهگی آغاز میشود. البته میزان استفاده از سویق در دوران بارداری، باید کنترل شده باشد (برای مثال ناشتا دو قاشق غذاخوری) و مصرف بیش از حد سویق نیز میتواند باعث اضافه وزن بیش از حد مادر و جنین او گردد. در طب سنتی سویق را برای مادران بارداری که از فقر آهن رنج میبردند، تجویز میکردند و سویق کمبود فولیک اسید خون را جبران میکند.
زمان مصرف سویق برای کودکان از شش ماهگی شروع میشود و شما میتوانید سویق را با شیر گرم یا فرنی مخلوط کنید و به کودک بدهید. برای تهیه سویقهای مختلف میتوان از دانههای مختلف غلات، حبوبات و هسته میوهها یا حتی از خود میوهها و ترهبارها، استفاده نمود. البته باید سویق مناسب برای کودک را خودتان تهیه یا آماده نمایید. برای مثال اگر کودک اضافه وزن دارد از سویق جو، که قوای کودک را زیاد میکند، و اگر کودک لاغر است از سویق گندم و از سویق سیب و انار ترش برای مهار شکم استفاده کنید. سویق عدس را برای تقویت معده و سویق نخود را برای افزایش تراکم استخوان کودک به کار میبرند
سویق همان آرد تفت داده است که برای تهیهی حلوا استفاده میشود. خودتان نیز میتوانید سویق را در خانه درست کنید. به این صورت که یا اول دانه را آسیاب کرده و سپس تفت داده یا ابتدا دانه را تفت دهید و بعد از آن آسیاب کنید. البته برای دانههای سبوس دار مثل گندم و جو نمیتوانید با وجود سبوسها دانهها را تفت دهید و به همین دلیل باید سبوس جدا شود و سپس سبوس و دانه جداگانه تفت داده شوند و آسیاب بشوند.
گرچه اکثر سویقها آماده و تفت داده شده هستند و نیاز به تفت مجدد ندارند.
مواد لازم
خرمای بدون هسته: ۲۵۰ گرم
کره: ۲۰ گرم
سویق کامل (یا سنجد یا گندم یا جو): ۱/۴ پیمانه
مقداری گردو یا مغزهای خرد شده
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری
کمی پودر هل یا زنجفیل (اختیاری)
پودر نارگیل، پسته، گردو، کنجد، گل سرخ و... به مقدار دلخواه برای غلتاندن
مراحل پخت
سویق را درون ماهیتابه ریخته و به آن کره را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کره آب شود
خرمای بدون هسته را اضافه کنید و با قاشق بخوبی هم بزنید و گلاب را اضافه کنید
سپس پودر دارچین و هل را اضافه کنید
مواد را با گوشت کوب بخوبی بکوبید تا به خورد هم بروند
همچنین مغزها را به دلخواه اضافه کنید و ماهیتابه را از روی حرارت بردارید
مواد را بخوبی مخلوط کنید و اجازه دهید کمی از حرارتش کم شود (نه به اندازهای که سرد شود)
در پایان به مواد شکل داده یا در قالب بگذاریذ.
سپس در پودرهای انتخاب شده بغلتانید و در ظرف بچینید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/