به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، صبحگاه جمعه ۱۳ دیماه ۱۳۹۸، سردار "حاج قاسم سلیمانی" به همراه ابومهدی المهندس، فرمانده حزب الله عراق و قائم مقام بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) در حمله بالگردهای آمریکاییها به دستور مستقیم رییس جمهوری ایالات متحده در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.
خبر شهادت (ترور) سردار سرلشکر "حاج قاسم سلیمانی" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس معاون الحشد الشعبی به سرعت تبدیل به مهمترین خبر در سطح رسانههای جهانی شد.
آنچه که در مورد شهادت سردار سلیمانی جالب و تأمل برانگیز بود، این بود، وی از زمان شهادتش خبر داشت و حتی آن را پیش بینی کرده بود.
بیشتر بخوانید:
این مسئله خیلیها را منتظر این گذاشته بود تا وصیت نامه وی منتشر شود، چرا که کسی که از زمان شهادت خود خبر داشته باشد، قطعاً متناسب با موقعیت جامعه و افراد، حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت.
بعد از چهلم سردار دل ها، وصیت نامه الهی ـ سیاسی "حاج قاسم سلیمانی" با ۱۴ محور قرائت شد که هر محورش به نکاتی قابل تأمل مزین بود، این سردار بزرگ جهان در بخشی از وصیت نامه خود از سالهایی یاد میکرد که در کرمان برای افتخار آفرینی امروز ایران، تلاشها کرده بود، او این مجاهدتها را مدیون مردمانی از جنس و نام ثارالله میدانست.
" «نکتهای هم خطاب به مردم کرمان دارم، مردمی که دوست داشتنی اند و در طول ۸ سال دفاع مقدس، بالاترین فداکاریها را انجام دادند و سرداران و مجاهدین بسیار والامقامی را تقدیم اسلام نمودند. من همیشه شرمنده آنها هستم. هشت سال به خاطر اسلام به من اعتماد کردند. فرزندان خود را در قتلگاهها و جنگهای شدید؛ چون کربلای ۵، والفجر ۸، طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس و ... روانه کردند و لشکری بزرگ و ارزشمند را به نام و به عشق امام مظلوم حسین بن علی (ع) به نام ثارالله، بنیانگذاری کردند. این لشکر؛ همچون شمشیری برنده، بارها قلب ملتمان و مسلمانها را شاد نمود و غم از چهره آنها زدود ...» "
بیشتر بخوانید
این بخش از وصیت نامه ی سردار دل ها راجع به لشکر همیشه پیروز ۴۱ ثارالله مرا بر آن داشت تا در گزارشی به شکل گیری، تاریخچه و نقش این لشکر در پیروزیهای هشت سال دفاع مقدس و رخدادهای پس از آن بپردازم.
صفحات کتابچه لشکر ۴۱ ثارالله از افتخار آفرینیها و سربلندیهایی برای نقش آفرینان این مرز و بوم پُر است. لشکر ۴۱ ثارالله، صرفاً لشکری جنگی و نظامی نبود؛ بلکه انس و الفت در این لشکر به حدی بود که نامِ لشکر برادران با این لشکر رزمی و جنگی عجین شد.
سرهنگ علیرضا حجتی، از اعضای اطلاعات و عملیات لشکر ۴۱ ثارالله در زمان دفاع مقدس (در محل موزه دفاع مقدس، موزهای که به دست و تدبیر سردار دلها برای نمایش گوشهای از افتخار آفرینی رزمندگان جنگ در کرمان راه اندازی شده است)، گفت: لشکر ثارالله محوریتی به نام حاج قاسم سلیمانی داشت، مدیریت زیبا و خلاقیتهای حاج قاسم کاری کرده بود، بچهها میبایست همیشه دور هم باشند؛ حتی بعد از جنگ و اکنون که حاجی شهید شده است.
او با بیان اینکه حاج قاسم همه چیز را قشنگ کنار هم چیده بود، افزود: شهید سلیمانی، انسانی خلاق و بن بست شکن بود و چون لشکر محوریتش حاج قاسم بود، بچهها عین برادرها با هم بودند.
سراغ لشکر برادران را باید از سالهای جبهه و جهاد گرفت.
سردار عبدالحسین رحیمی، جانشین لشکر ۴۱ ثارالله در دوران دفاع مقدس (در محل میدان صبحگاه امروز ۴۱ ثارالله، جایی که حاج قاسم سلیمانی، سالها در آن از لشکریان، سان میدید)، با بیان اینکه حضور در جبهههای جنگ، ابتدا به صورت پراکنده صورت میگرفت، گفت: از سال ۵۹ اولین گردان از بچههای کرمان شکل گرفت و در پادگان قدس اهواز آموزش دیدند و آماده حرکت در جبهههای جنگ شدند.
او افزود: در سالهای بعد به خاطر طرحهای بزرگی که برای عملیاتها طراحی میشد و نیاز به نیروهای فراوانی هم بود در کل کشور فراخوانی مبنی بر اینکه استانهایی که آمادگی تشکیل یگان رزمی را دارند، کاندید شوند، داده شد.
سردار رحیمی با اشاره به اینکه آغاز تشکیل تیپ کرمان در پادگان قدس اهواز زده شده و مسئولیتها مشخص شد، درباره نام گذاری اسم تیپ، تصریح کرد: بر اساس سخن حاج قاسم، مبنی بر اینکه، مدتی که در جبهه شوش زخمی بود، پرچمهایی مزین به نام یا الثارات الحسین (ع) یا ثارالله نظر او را جلب کرده بود؛ بنابراین وی نام تیپ را ثارالله، الهام گرفته از حضور در جبهه و پرچمهایی که آنجا دیده بود، انتخاب کرد و از آنجا که تیپها همه کد دارند، برای لشکر ثارالله کد ۴۱ قرار گرفت.
این رزمنده دوران دفاع مقدس بیان داشت: بعد از عملیات رمضان، چون نیاز به نیروهای بیشتری در جبهه احساس میشد و ما توان این را داشتیم که لشکر را ایجاد کنیم، این تیپ به لشکر ارتقا پیدا کرد و بعد از این نیروهای استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و مدتی هم یزد که محدود بود؛ یعنی جنوب شرق کشور به لشکر ۴۱ ثارالله واگذار شد.
او با بیان اینکه این لشکر در دوران دفاع مقدس عملیاتهای بزرگی را انجام داد، بیان داشت: لشکر ۴۱ ثارالله یکی از لشکرهای مقتدر شد و لشکر عملیاتی و خط شکن بود.
دلاوریهای رزمندگان لشکر خط شکن در جبهههای بعثی همان روزهای جنگ بود که پیروزی در ۲۵ عملیات به نام این لشکر خط شکن رقم خورد.
سرهنگ مهدی زنگی آبادی از فرماندهان دوران دفاع مقدس با بیان اینکه لشکر ثارالله از ابتدای جنگ نه به عنوان لشکر؛ بلکه به عنوان گروههای مردمی و گروههای کوچک وارد صحنه شد، گفت: سازمان یافتهترین حرکتی که نیروهای کرمان انجام دادند در عملیات ثامن الائمه برای شکست حصر آبادان بود که موفق وارد شدند و عمل کردند و سازمان یافتهتر از عملیات ثامن الائمه، عملیاتی با نام طریق القدس بود که دو گردان از کرمان وارد منطقه دهلاویه شدند.
او با بیان اینکه به طور کلی نیروهای ثارالله در ۳۲ منطقه عملیاتی حضور داشتند، بیان کرد: رزمندگان ثارالله در عملیاتهایی مثل فتح المبین برای آزادسازی شهرهای شوش و دزفول از زیر تیغ توپخانه دشمن، بیت المقدس برای آزادسازی خرمشهر، رمضان، والفجر مقدماتی، والفجر ۳، والفجر ۴، کربلای ۴، کربلای ۵، والفجر ۸، طریق القدس و .. حضوری فعال داشتند و حماسهها آفریدند.
سرهنگ زنگی آبادی بیان کرد: در بحرانی که دشمن میرفت تا این کشور و این انقلاب را با سرنگونی به شکست بکشاند با حماسه آفرینیهای نیروهای رزمنده از جمله لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی قاسم سلیمانی، این بحران تبدیل به یک فرصت مناسبی برای ادامه و استمرار انقلاب اسلامی شد که امیدواریم بتوانیم قدر زحماتی که رزمندگان در عملیاتهای متعدد کشیدند، را بدانیم.
جنگ که تمام شد، فرمانده لشکر همیشه پیروز ثارالله، مامور جهاد در جبهه دیگری شد.
سرهنگ حجتی از رزمندگان دفاع مقدس با بیان اینکه سردار سلیمانی از زمان جنگ تا سال ۷۶ فرماندهی لشکر را برعهده داشت، گفت: حاج قاسم، تنها فرماندهی در بُعد نظامی نبود. او در همه ابعاد، فرماندهی کرد؛ حتی برای لشکر کار اقتصادی نیز انجام داد.
او با اشاره به عملیاتهای امنیتی جنوب شرق افزود: یکی از فصلهای مکتب قاسم سلیمانی، عملیاتهای جنوب شرق است.
سردار محمد حسنی سعدی، رییس پیشین بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان با بیان اینکه در یک مقطع، کل کشور ۸ لشکر پیاده یا لشکر مکانیزه داشت و لشکر ۴۱ ثارالله، نمایندگی استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان را داشت، گفت: سردارسلیمانی از حدود ۲۳ سالگی، فرماندهی تیپ ثارالله و بعد از اینکه تیپ به لشکر تبدیل شد تا انتهای جنگ فرماندهی لشکر را برعهده داشت و همیشه رتبه لشکرش درجه یک بود.
او با بیان اینکه بعد از جنگ نیز فرمانده لشکر و همزمان فرمانده قرارگاه مقدم نیروی زمینی سپاه را سردار قاسم سلیمانی عهده دار بود، افزود: از ستاد کل فرماندهی نیروهای مسلح، ابلاغیهای برای سپاه آمد که مبارزه با کاروانهای بزرگ قاچاق و اشرار و قاچاقچیان شرق کشور به عهده سپاه گذاشته شد.
سرهنگ مسعود سالاری، از اعضای اطلاعات و عملیات لشکر ۴۱ ثارالله کرمان درباره تدبیر حاج قاسم سلیمانی برای برقراری امنیت و ریشه کن کردن اشرار از منطقه جنوب شرق کشور گفت: سردار سلیمانی، به اشرار اماننامه داد و گفت اگر شما اسلحه هایتان را زمین بگذارید، ما به شما امان نامه میدهیم. شما دنبال کار کشاورزی و کاسبی بروید که تعداد زیادی از اشرار به این روش سردار سلیمانی تامین گرفتند و به سطح جامعه، دنبال کار و زندگی خودشان رفتند.
در عملیاتهای جنوب شرق کشور، میتوان جلوهای از آیه «اشداء علی الکفار و رحماء بینهم» را دید.
سردار سلیمانی برای محرومیت زدایی و اشتغال اشرار تامین داده شده، تدابیر مختلفی، چون ایجاد چندین حلقه چاه کشاورزی، مزارع کشاورزی و ... را اندیشید. احداث روستای قاسم آباد در منطقه رودبارجنوب استان کرمان از ثمرات منش پیامبر گونه سردار دلها است.
سال ۱۳۷۶ فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله راهی سپاه قدس شد؛ اما لشکری که پایه گذاری کرده بود، قلههای موفقیت را برای سربلندی ایران اسلامی و عمل به آرمانهای شهدا همچنان میپیمایید.
سردار جلال عادلی، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله استان کرمان با اشاره به عمده فعالیتهای لشکر در ۴ محور اصلی دفاعی، امنیتی، امدادرسانی و محرومیت زدایی از گذشته تاکنون، گفت: در موضوع تامین امنیت پایدار، فعالیتهای لشکر، ادامه راه شهید قاسم سلیمانی؛ یعنی ایجاد امنیت و از میان برداشتن موانع اصلی ایجاد امنیت با کمک خود مردم است.
او به بیان گزارشی از خدمات سپاه در زمینهی محرومیت زدایی و خدمات رسانی به نقاط محروم در سطح منطقه جنوب شرق، شامل استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و بخشی از هرمزگان نیز پرداخت و افزود: در سایه امنیت، فعالیتهای خدماتی، عمرانی، اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و سایر خدمات از سوی لشکر ۴۱ ثارالله به خوبی انجام و در سطح منطقه رونق بسیار خوبی گرفته است.
سردار عادلی بیان داشت: در مدت زمان حضور لشکر ۴۱ ثارالله در جنوب شرق در حوزه محرومیت زدایی و امداد رسانی کارهای خوبی از قبیل ساخت واحد مسکن مددجویان کمیته امداد، اجرای آب رسانی آب شرب، کارگاه اشتغال زایی، ساخت مدرسه به کمک خیران و... صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید
او با اعلام اینکه لشکر ۴۱ ثارالله از گذشته تا به امروز در اکثر حوادث طبیعی و غیرطبیعی از قبیل سیل، زلزله؛ حتی طوفان و اخیرا بحث بیماری کرونا در میدان بوده و فعالیتهایی انجام داده است، به اقدامات این لشکر در زلزله سال ۸۲ بم نیز اشاره کرد و بیان داشت: با وجود اینکه وظیفه نیروهای نظامی، صرفا اسکان اضطراری و موقت است؛ اما در این زلزله هولناک کار به نحوی انجام شد که مردم در روزهای آخر راضی نبودند، نیروهای نظامی مخصوصا لشکر از منطقه خارج شود که بخشی از این موضوع، مرهون زحمات سرداران شهید حاج قاسم سلیمانی و سردار کاظمی بود که در فرودگاه بم مستقر شدند و بخش عمدهای از مجروحان را که مانده بودند با ناوگان هوایی سپاه به بیمارستانهای مرکز کشور و سایر استانها انتقال دادند.
فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله گفت: هر زمان و هر مکانی که احساس کنیم، خطری نظام جمهوری اسلامی را تهدید میکند، این ظرفیت و توان را داریم که وارد شویم؛ حتی در حوزه کشاورزی که بدین منظور، امسال در موضوع کشاورزی وارد شدیم و به خرید محصول مردم اقدام کردیم.
او با اشاره به افزایش روزافزون قدرت رزمی لشکر با برنامه ها، آموزشها، تمرینات و رزمایش ها، تصریح کرد: تغییری که در بحث قدرت نظامی در لشکر نسبت به قبل ایجاد شده، تبدیل ساختار آن از سرباز پایه به مردم پایه با تشکیل گردانهای امام حسین (ع) است، یعنی به مردم وصل شدیم، دقیقا همان روش حاج قاسم که به مردم اعتماد و آنها را وارد رزم کنیم و این قدرت بزرگی است که بتوانیم مردم را سازماندهی، جذب و آموزش بدهیم و به کار بگیریم.
سردار عادلی افزود: لشکر در اکثر ماموریتهای دفاعی، امنیتی، محرومیت زدایی و امداد رسانی توانسته در قالب گردانهای امام حسین (ع) مردم را سازماندهی وآموزش دهد و به کار بگیریدکه کار به خوبی ادراه میشود.
او با اشاره به اینکه برنامهها، طرحها و فکر سردار شهید سلیمانی به گونهایست که الگویی برای همه در کشور است، بیان کرد: کلیه فعالیتهای لشکر امتداد راه و روش حاج قاسم، یعنی مردم داری، مردم یاری و محرومیت زدایی و توجه به مردم است.
فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله با اشاره به اینکه بی شک لشکر برادران آن زمان که فرماندهی، چون حاج قاسم سلیمانی داشت، جایگاهی عالی داشت که نمیتوان به آن دست یافت، اظهار امیدواری کرد: بتوانیم میراث گرانبهایی را که از سردار دلها باقی مانده به خوبی حفظ کنیم.
حاج قاسم حتی روز خداحافظی هم برادران لشکر ۴۱ ثارالله را فراموش نکرد.
سرهنگ علیرضا حجتی، از اعضای اطلاعات و عملیات لشکر ۴۱ ثارالله در زمان دفاع مقدس در محل نماز خانه لشکر ۴۱ ثارالله به خاطره روز تشییع فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله در کرمان اشاره کرد و گفت: این مهدیه زمان سردار سلیمانی ساخته شد و وی علاقه خاصی به اینجا داشت و به همین دلیل، پیش از آنکه وارد جبهه مقاومت شود در این مهدیه گفت: اگر برای من اتفاقی افتاد، جنازه ام را اینجا بیاورید.
او با اشاره به اینکه اصلاً در برنامههای تشییع جنازه سردار سلیمانی قرار نبود، پیکر به لشکر بیاید، افزود: تشییع جنازهای که از میدان آزادی شروع شد و قرار نبود پیکر سردار سلیمانی وارد لشکر شود؛ اما همه اتفاقات دست به دست هم داد و ماشین از میدان مشتاق راهش به طرف لشکر کج شد و پیکر سردار دلها در میدان صبحگاه، جایی که یک زمانی حاج قاسم میایستاد و از لشکریان سان میدید و نیروهایش چهره مبارکش را میدیدند و همین جایی که رهبری از لشکر سان دیدند، قرار گرفت.
سرهنگ حجتی به حضور پیکر مطهر سردار سلیمانی در مهدیه لشکر در شب قبل از تدفین اشاره کرد و افزود: خیلیها در مهدیه لشکر ۴۱ ثارالله برای زیارت پیکر مطهر این سردار بزرگ، حضور پیدا کردند.
حرف آخر...
فرمانده لشکر همیشه پیروز ۴۱ ثارالله به توصیه ی خودش با عنوان سربازی در جمع هم رزمانش آرام گرفت؛ اما لشکری که پایه گذاری کرده است، اکنون با قدرت، مکتب سلیمانی را ادامه میدهند و برای رسیدن به آرمانهای سیدالشهدای مقاومت از او مدد میگیرند و تا پای جان، جهاد در جبهههای مختلف را همچون الگوی خود به نمایش میگذارند.
انتهای پیام/ب
گزارش از معصومه یحیی زاده