به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، نهم ذی الحجه روز عرفه است، روزی که امام حسین (ع) در صحرای عرفات با خالق هستی راز و نیاز کرد، هر بخش از دعای عرفه سرشار از کلماتی زیبا است.
عرفه روز صیقل دادن روح از گناه است، گناهانی که کوله بارسنگینی بر دوش انسانها شده و در این روز با مناجات برای بخشش تک تک گناهان تضرع و راز و نیاز میکند.
دلهای مومنان در این روز برای استجابت دعا و مناجاتهای عاشقانه میتپد، دستهای بندگی و حاجتها تا آسمان بلند میشوند و انسان خود را بار دیگر برای از نو زندگی کردن و دور شدن از گناهان آماده میکند.
عرفه، روزی است که مومنان سعی میکنند تا در این روز در مکانهای مقدس مانند مسجد و امامزادگان حضور یابند و در این مکانها دعای عرفه را قرائت کنند.
اشکهای بندگی در این روز از چهره عاشقان سرازیر میشود، میخواهند خود را از زنگار گناهان پاک کرده و ارتباطشان را با خداوند بیشتر کنند تا بار دیگر با بندگی در مسیر الهی حرکت کنند.
درهای رحمت الهی در این روز به روی بندگان گشوده میشود، بار دیگر شرایط برای بندگی و دور از شدن غبار گناهان فراهم شده تا انسانها با توبه و تضرع از رحمت الهی بهرهمند شوند.
پیامبر (ص) میفرمایند: خداوند در هیچ روزی به اندازه عرفه، بندگان خود را از آتش جهنم آزاد نمیکند.
همچنین امام صادق (ع) فرمود: «اگر شخصی گناهکار نتواند در شبهای با برکت ماه رمضان به ویژه شبهای قدر، خود را معرض نسیم رحمت الهی قرار دهد و آمرزیده شود، او تا سال آینده بخشوده نمیشود مگر اینکه عرفه را درک کند و از امتیازات آن روز بهره گیرد.»
دعای عرفه خودشناسی و خداشناسی را به انسان یاد میدهد که این شناختن نهفته در تامل دعای عرفه است، دعایی که هر سال در نهمین روز از ذی الحجه و یک روز قبل از عید قربان قرائت میشود.
هر ساله حاجیان این دعا را در صحرای عرفات قرائت میکردند، اما امسال به دلیل شیوع کرونا اعزام حاجیان به مکه مکرمه میسر نشد، اما به یاد امام حسین (ع) این دعا را در هر جایی که باشند زمزمه میکنند.
امروز فرصتی است که پرودگار دوباره بندگان را به سمت خویش فراخوانده است، امروز فرصتی برای توبه و استعفار و زدودن غبار غفلت و گناه از قلبهایی است که گاه گرفتار گناه میشوند و شرایط برای بهره مندی از لطف و کرم خداوند مهیا شده است.
کارشناس مذهبی افزود: روز عرفه یکی از بهترین و پرفضیلتترین روزها پس از شبهای قدر است که در این روز بندگان با قرائت دعای عرفه و عبادات فرصتی دیگر برای بندگی را تمرین میکنند.
حجت الاسلام محمد معظمی اضافه کرد: در این روز بندگان به گناهان خود اعتراف کرده و از درگاه خداوند طلب بخشش میکنند و باید تلاش کرد تا از این فرصت به خوبی بهره برد.
او با اشاره به قرائت دعای عرفه بیان کرد: مجموعهای از عبادتها برای راز و نیاز و شستشوی باطن از زنگارهای گناه و غفلت در این روز سفارش شده خصوصا قرائت دعای عرفه که در این روز توسط سالار شهیدان که سراسر معرفت است، تاکید شده است.
کارشناس مذهبی شناخت بیشتر پرودگار را مهمترین ویژگی دعای عرفه برشمرد و افزود: قرائت این دعا شناخت پروردگار از ابعاد مختلف و شناخت انسان را نیز به دنبال دارد.
او افزود: عرفه روز آمرزش گناهان است و اهمیت این روز آنقدر بالا است که کسانی را که در شب قدر مورد رحمت الهی قرار نگرفتند، فرصتی فراهم شده تا با عبادت و بندگی بخشیده میشوند.
مراسم دعای عرفه روز نهم ذی الحجه همزمان با سراسر کشور ساعت ۱۷ عصر در امامزاده جعفر (ع) بروجرد با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود که ضروری است تا افراد شرکت کننده در این مراسم حتما ماسک و کتابهای دعا داشته باشند و با رعایت فاصله این مراسم برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/ر