به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کیک رنگین کمان، یکی از خوشمزهترین و زیباترین کیکهایی میباشد که تجربه درست کردن آن برای یکی بار هم که شده، طعم آن را همیشه در ذهن شما ثابت نگه خواهد داشت. کیک رنگین کمان یک کیک رنگارنگ و متفاوت است که شما میتوانید بدون هیچ نوع تزیین خاصی، آن را به شکلی زیبا برای مراسم خود تدارک ببینید و آماده کنید.
مواد لازم
آرد قنادی: ۴ و ۱/۲ پیمانه
زرده تخم مرغ: ۸ عدد
بیکینگ پودر: ۱ و ۱/۲ قاشق سوپخوری
شیر پرچرب: ۲ پیمانه
نمک ریز: ۱ قاشق چایخوری
عصاره وانیل:۱ قاشق سوپخوری
کره: ۳۵۰ گرم
رنگ خوراکی ژلی: ۶ قاشق چایخوری
پودر شکر: ۳ پیمانه
خامه فرم گرفته: ۶ پیمانه
مراحل پخت
ابتدا فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود سپس به سراغ تهیه کیک بروید.
آرد، نمک و بیکینگ پودر را در کاسه بزرگی بریزید و با ویسک دستی (یا همان همزن دستی) حدود یک دقیقه هم بزنید تا به خوبی مواد با هم مخلوط شوند.
کره نرم شده را در ظرفی بریزید و پودر شکر را به آن اضافه نمایید.
اگر از همزن کاسهای استفاده میکنید پدال مخصوصرا نصب کنید و مخلوط کره و شکر را بزنید تا کاملا نرم و روشن شود. اگر هم از همزنهای کوچک خانگی استفاده میکنید که از پرههای مخصوص و نازک این کار استفاده کنید.
از درجه متوسط همزن استفاده نمایید و زمان هم زدن با همزن کاسهای حدود ۵ دقیقه خواهد بود.
اگر از همزن برقی ساده استفاده میکنید حدود ۷ دقیقه مخلوط شکر و کره را با سرعت متوسط بزنید تا کاملا نرم شود و رنگ آن نیز روشن گردد.
بعد از اینکه زمان مناسب هم زدن کره و شکر گذشت و مخلوط نرم و روشن حاصل شد باید زردههای تخم مرغ اضافه گردد.
تمام زردهها به یکباره اضافه میگردد و مجدد مواد زده میشود تا مایه یکدستی حاصل شود.
قبل از زدن مایه تیغه همزن را به خوبی تمیز کنید و تمام مواد چسبیده را جدا کنید و داخل ظرف بیندازید، سپس زرده تخم مرغها را اضافه کنید و با سرعت کم آنقدر مایه را بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
سپس عصاره وانیل را به شیر پرچرب اضافه کنید.
تمام موادی که به دیواره ظرف و تیغه همزن چسبیده است را جدا نمایید و داخل مواد بیندازید تا کیفیت خمیر یکدست و عالی شود.
با استفاده از یک چنگال عصاره وانیل را با شیر مخلوط کنید، باید شیر و مواد خشک به مخلوط زده شده اضافه شود، اما رعایت نکات مهم در اضافه کردن مواد بسیار مهم است.
پس با دقت بسیار مابقی مراحل را انجام دهید و مواد خشک و شیر وانیلی را به مواد زده شده اضافه کنید.
۱/۳ مواد خشک که به خوبی مخلوط شده بودند را به مواد زده شده داخل ظرف اضافه کنید و با سرعت کم مواد را بزنید تا آردها با مخلوط کره و شکر و تخم مرغ زده شده آمیخته شود.
سپس ۱/۲ شیر وانیلی شده را اضافه کنید و مجدد با سرعت کم مواد را بزنید تا مخلوط شوند.
مجددا ۱/۳ دیگر از مواد خشک را اضافه نمایید و با سرعت کم بزنید تا با مواد دیگر مخلوط شوند، همزن را ثابت کنید و مابقی شیر را اضافه کنید و مجدد مواد را بزنید.
بعد از مخلوط شدن مواد با یکدیگر همزن را ثابت کنید و مابقی آرد را بریزید و تمام مواد پاشیده شده اطراف ظرف را جمع کنید و در مرکز مواد بیندازید و مجدد کل مواد را بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
مواد باید با سرعت متوسط همزن حدود ۳ تا ۴ قیقه زده شود تا خمیر یکدستی و بسیار نرمی حاصل شود.
باید موادی که به دیواره ظرف میچسبند نیز برداشته شود و در مرکز خمیر قرار گیرد تا خمیر یکدست شود.
حال که خمیر کیک به دست آمد آن را به تکههای مساوی تقسیم کنید و رنگهای دلخواه را به هر کدام از تکهها اضافه کنید.
تقریبا ۲ کیلو خمیر کیک خواهید داشت که باید به رنگهای رنگین کمان تقسیم و رنگی شود.
کل خمیر کیک را وزن کنید و تقسیم بر شش نمایید، رنگین کمان میتواند هفت رنگ یا شش رنگ باشد اگر میخواهید تعداد رنگها را کمتر کنید وزن کل خمیر را به تعداد رنگهای مورد نظرتان تقسیم کنید تا وزن خمیر هر رنگ مشخص شود، اما به هر حال کیک رنگین کمان باید رنگهای رنگین کمانی داشته باشد.
سپس در شش کاسه تمیز مقدار مساوی از خمیر را بریزید.
به تعداد قالبهایی که در دسترس دارید و فضای فرتان گنجایش دارد خمیرهای رنگی تهیه کنید.
حدود یک قاشق چایخوری رنگ ژلهای به خمیر اضافه کنید و با ابزار قنادی خمیر را به خوبی هم بزنید تا رنگ کاملا باز شود.
بعد از اینکه کل خمیر به خوبی رنگ گرفت آن را در قالب آماده شده بریزید.
قالبها را در طبقه وسط فر گرم شده بگذارید، اگر فر فضای کافی داشته باشد میتوان تا ۳ قالب را همزمان در آن گذاشت و ۳ عدد کیک رنگی تهیه کرد.
مدت پخت کیکها حدود ۱۵ دقیقه است، چون حجم هر قالب کیک زیاد نیست و یک لایه از کل کیک را تشکیل خواهند داد، اما زمانی که سه قالب همزمان در فر قرار میگیرند مدت پخت طولانیتر خواهد بود.
مرحله ۲۹
بعد از پختن کیکها قالبها را از فر خارج کنید و حدود ۵ دقیقه در دمای محیط بگذارید.
سپس کیکها را از قالب خارج کرده و روی پایه خنک کننده بگذارید تا ۱۵ دقیقه در دمای محیط داغی خود را از دست بدهند.
سپس هر کیک رنگی را داخل کیسه نایلونی یا سلفون به خوبی بپیچید، دقت کنید لازم نیست کیک کاملا سرد شود بلکه کمی گرما در درون کیک مانده باشد بهتر است و کیک نرم تری خواهید داشت.
بعد از خارج کردن قالبها و جدا کردن کیکها از درون قالب باید سری بعد کیکهای رنگی را تهیه کنید.
قالبها را بشویید و خشک کنید و مجدد برای پخت کیک آماده نمایید.
مابقی خمیرها را به رنگهای باقی مانده آغشته کنید و مانند سری قبل مراحل پخت را بگذرانید تا شش لایه کیک آماده شود.
در حین پخته شدن کیکها داخل فر خمیرهایی که در بیرون فر در نوبت پخت قرار دارند را به خوبی با سلفون بپوشانید تا کیفیت آنها حفظ شود.
بعد از آماده شدن تمام لایههای کیک هر لایه را جداگانه با سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید.
همان طور که در قسمت نکات هم گفته شد بهتر است خمیر و کیکها یک روز قبل آماده شده باشند و خامه کشی کیک روز بعد انجام شود.
در زمان آماده سازی کیک رنگین کمان باید خامه قنادی را فرم بدهیم.
ابتدا حدود ۱ قاشق سوپخوری خامه فرم گرفته کف ظرف در مرکز بزنید تا لایه کیک به ظرف سرو بچسبد.
لایه بنفش را روی مرکز ظرف تنظیم کنید و روی خامه بگذارید تا به ظرف بچسبد.
کاغذ روغنی ته کیک را بردارید و حدود ۳/۴ پیمانه خامه فرم گرفته روی لایه بنفش بمالید.
سپس لایه آبی را روی خامه بگذارید، دقت داشته باشید لبههای دو لایه کیک رنگی کاملا بر هم منطبق باشد تا کیک صاف و منظم شود.
مجددا روی لایه آبی ۳/۴ پیمانه خامه فرم گرفته بریزید و یک لایه خامهای ایجاد کنید.
اگر میخواهید کیک رنگین کمان ساده داشته باشید و نمیخواهید کیک رنگین کمان سورپرایز تهیه کنید تمام لایههای دیگر را نیز به همین ترتیب روی هم بگذارید و بین هر لایه خامه بزنید.
ترکیب رنگهای رنگین کمان به این ترتیب است: بنفش، آبی، سبز، زرد، نارنجی و قرمز
سپس روی کیک و تمام سطح اطراف آن را با خامه بپوشانید.
لازم نیست اطراف کیک کاملا صاف شود، چون با یک لایه ترافلهای رنگی پوشانده خواهد شد. اما اگر میخواهید لایه بیرونی کیک سفید ساده باشد خامه کشی کامل و یک دست انجام دهید.
حالا کیک آماده تزیین نهایی است
در تزیین نهایی کیک رنگین کمان سطح خامه کشی شده اطراف کیک را با ترافلهای ریز رنگی بپوشانید تا ظاهر کیک کاملا رنگین کمانی شود و بعد از برش هم رنگین کمان زیبای داخل کیک و لایههای رنگی آن آشکارمیشود.
تمام اطراف کیک را با ترافلهای رنگی بپوشانید، ترافلها میتواند در سایزهای مختلف ریز و ریزتر باشد و همین طور اشکال ترافلها میتواند رشتههای کوتاه، گرد، ستاره و قلب هم باشد.
سپس کیک را حدود دو ساعت در یخچال بگذارید تا لایهها به خوبی فیکس شود و کیک خنک شده و آماده سرو گردد.
منبع: غذالند
انتهای پیام/