محققان معتقدند افرادی که شب در معرض نور آبی قرار می‌گیرند، نسبت به دیگران بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان می‌گویند نور آبی چراغ‌های خیابان می‌تواند باعث ایجاد سرطان روده بزرگ شود.

امروزه شاهد آن هستیم که شهر‌های بزرگ در سرتاسر جهان با چراغ‌هایی روشن می‌شوند که در اصطلاح آن را "نور آبی" می‌خوانیم. نور آبی به صورت گسترده در گوشی‌های تلفن همراه، لپ تاپ‌ها و تبلت‌ها استفاده می‌شود. با این حال، جدیدترین یافته‌های محققان نشان می‌دهد نور آبی می‌تواند منجر به سرطان روده بزرگ در افراد شود.

یک گروه از محققان اسپانیایی در تحقیقات خود به تاثیر نور ال‌ای دی و تبلت بر اختلالات خواب، چاقی و افزایش خطر ابتلا به سرطان در میان افراد شب کار پرداختند.

یک تحقیق در گذشته نشان داده بود کسانی که بیشتر در معرض نور آبی قرار دارند نسبت به دیگران احتمال بیشتری دارد که به سرطان سینه و پروستات مبتلا شوند.


بیشتر بخوانید


مانولیس کوگویناس، یکی از محققان این پروژه گفت: ما در تحقیقات خود از همین روش برای تجزیه و تحلیل ارتباط میان نور آبی و سرطان روده بزرگ استفاده کردیم. سرطان روده بزرگ پس از سرطان ریه و سینه، سومین سرطان شایع در سطح جهان است.

این تحقیقات نتوانست به طور دقیق نشان دهد نور آبی باعث سرطان روده بزرگ می‌شود. با این حال، محققان توانستند تنها ارتباط میان در معرض نور آبی قرار گرفتن و افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را تایید کنند.

این تحقیقات نشان داد افراد شب کاری که به طور مداوم در معرض نور آبی چراغ‌های شب قرار دارند ۶۰ درصد بیشتر از افراد دیگر امکان ابتلا به سرطان روده بزرگ دارند. این امر احتمالا به دلیل مسائل فیزیولوژی در افراد است.

یکی از پژوهشگران در این رابطه گفت: نور آبی در شب باعث کاهش ترشح هورمون ملاتونین در افراد می‌شود. بسته به آن که فرد چه مقدار در معرض نور آبی قرار دارد، میزان کاهش ترشح هورمون نیز متفاوت است. این تحقیقات باعث افزایش نگرانی درباره تاثیر نور شب بر اکوسیستم و سلامت انسان شده است.

هورمون ملاتونین از غده پینه آل در مغز ترشح می‌شود. این هورمون وظیفه تنظیم چرخه خواب و بیداری را در انسان برعهده دارد. در انسان‌هایی که شب زنده دار هستند، ترشح این هورمون کاهش می‌یابد و همین امر می‌تواند بر سلامت جسمانی آن‌ها تاثیر منفی بگذارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار