به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، صدیق محمدزاده قائم مقام شرکت آب و فاضلاب کردستان گفت: برنامهای میان مدت برای اجرای ۳۱ مجتمع آبرسانی روستایی در استان تعریف شده که اعتبار پیشبینی شده برای انجام آن سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است.
او افزود:تاکنون برای اجرای این طرح ۲ هزار میلیارد ریال تخصیص یافته است و با انجام آن ۱۹۱ هزار نفر جمعیت روستایی در استان از آب آشامیدنی سالم بهرهمند خواهند شد.
محمدزاده بیان کرد: در صورت تخصیص اعتبارات مورد نیاز و اجرای آن، گامی مهم در راستای توسعه آبرسانی روستایی برداشته میشود و شاخص بهرهمندی از آب شرب بهداشتی در روستاهای استان از ۶۵ به ۷۵ درصد ارتقا خواهد یافت.
قائم مقام شرکت آبفای کردستان شاخص بهرهمندی روستاهای استان از دفع بهداشتی فاضلاب را ۱.۷ درصد اعلام کرد و افزود: این رقم از میانگین کشوری (۴۵ صدم درصد) بالاتر است، اما با این وجود تلاش برای بهرهمندی تعداد بیشتری از روستاها از شبکه جمعآوری فاضلاب در حال انجام است.
محمدزاده با بیان اینکه از یک هزار و ۶۷۷ روستای استان، فقط ۱۶ روستا دارای شبکه جمعآوری فاضلاب است، یادآور شد: باقی روستاهای کردستان از سیستم جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب محروم هستند که نیاز است اقدامات اساسی در این زمینه صورت گیرد.
او یکی از برنامههای میان مدت شرکت آبفا را دفع بهداشتی فاضلاب ۱۳۳ روستا اعلام کرد و گفت: فاضلاب این تعداد روستا موجب آلودگیهای زیست محیطی میشود و اغلب در منابع بالادست منابع تأمین آب قرار گرفتهاند که ساماندهی فاضلاب آنها نیازمند یک هزار میلیارد ریال اعتبار است.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب کردستان گفت: از دیگر برنامههای این شرکت، ساماندهی فاضلاب ۱۰۰ روستا با اعتبار یک هزار میلیارد ریال است که در شعاع ۱.۲ کیلومتری از سدهای استان قرار دارند.
در حال حاضر از یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه، یک هزار و ۵۴۲ روستا دارای شبکه لولهکشی هستند و یک هزار و ۶ روستا نیز تحت پوشش خدمات شرکت آبفای کردستان قرار دارند.
انتهای پیام/م