به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سغدو که یکی از غذاهای سنتی لرستانیها است، از شکنبه گوسفند تهیه میشود. برنج، آلوبخارا، گردو، روغن، آب و ادویه دیگر مواد تشکیلدهنده سغدو است. برای تهیه این خوراک لذیذ مواد را داخل شکنبه ریخته و با نخ و سوزن میدوزند. سپس روی آن آب و ادویه ریخته و روی حرارت ملایم میپزند.
مواد لازم:
- سیرابی به تعداد نفرات یک برش
- گوشت چرخکرده ۲۰۰ گرم
- پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذاخوری
- لپه ۴ قاشق
- برنج ۱ لیوان
- رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
- سبزی معطر مخصوص دلمه (ترخون، مرزه، نعناع، جعفری وپیازچه) خرد شده ۱ لیوان
- پودر زیره ۱ قاشق چایخوری سرخالی
- فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به میزان کافی
بیشتر بخوانید
طرز تهیه:
تابهای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و ۲ قاشق از پیاز خرد شده را به همراه گوشت در تابه بریزید و در روغن تفت دهید.
در حین تفت گوشت ادویهها را به همراه سبزی خرد شده به گوشت اضافه کنید و کاملا تفت دهید. برنج را هم بشویید و به صورت خام به مواد داخل گوشت اضافه کنید و با مقداری نمک مواد را هم بزنید.
مواد آماده شده دلمه را کنار بگذارید و به سراغ سیرابیها بروید. سیرابیها را در اندازههای ۱۵ در ۱۵ سانتی متر برش بزنید و مقداری از مواد دلمه را داخل آن بریزید و چهار طرفش ا محکم ببندید و یا بدوزید که مواد هنگام پختن بیرون نریزد.
یک قاشق پیاز مانده را در یک قابلمه بریزید و به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید و با کمی ادویه تفت دهید. ۱ لیتر آب داخل قابلمه بریزد و دلمههای سیرابی را داخل قابلمه قرار دهید.
در ظرف را ببندید و بعد از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید ۳ تا ۴ ساعت با حرارت کم سیرابیها بپزند.
(در حین پخت دلمهها میتوانید چند پاچه گوسفند هم داخل قابلمه بگذارید تا طعم متفاوت تری را تجربه کنید) بعد از ۳ الی ۴ ساعت که سیرابیها پخت و سس داخل قابلمه غلیظ شد، دلمههای سیرابی را در آورده و در ظرف مورد نظرتان بکشید. سس آن را هم روی دلمهها بریزید و با چند پر لیمو و جعفری آن را تزیین کنید.
منبع: تبیان
انتهای پیام/