به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زیبون یکی از غذاهای سنتی و محلی استان هرمزگان است. این غذا دارای طرفداران بسیاری است و به عنوان یکی از غذاهای محلی قشم به حساب میآید. برای پخت این غذا باید اول سیب زمینیها به صورت درشت و خلالی به خوبی سرخ شوند.
مواد لازم:
- پیاز ۲ عدد
- ماهی ۴ تکه
- برنج ۲ پیمانه
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
در ابتدای تکههای ماهی را کمی نمک و فلفل و زردچوبه بزنید و سرخ کنید هنگامی که ماهیها طلایی شدند آنها را از روغن دربیاورید و کنار بگذارید. برنج را هم آبکش کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید
سپس دو عدد پیاز درشت بردارید و آن را نگینی درشت خورد کنید و داخل روغن تفت دهید تا طلایی شود در این مرحله به آن زردچوبه اضافه کنید لیمو عمانی را نیز پوست و هسته آن را جدا کرده و فقط گوشت آن را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا عطر لیمو عمانی در بیایید.
بعد فلفل سبز تند را خرد کرده به مواد اضافه کنید و تفت دهید گوجه را پوست گرفته و فیله گوجه فرنگی را رنده کرده با مواد مخلوط کنید و فلفل و نمک اضافه کنید در آخر چند عدد گوجه فرنگی حلقه کنید و روی مواد بچینید و زیر و رو کنید به طوری که گوجههای حلقه شده شکل ظاهری خود را از دست ندهد، مواد را از حرارت بردارید.
کف قابلمه کمی روغن بریزید و سیب زمینی را حلقه کنید ته قابلمه بچینید و دو کفگیر برنج روی سیب زمینیها بریزید و روی برنج را از موادی که درست کردیم یک لایه بریزید.
سپس تکههای ماهی را بچینید و دوباره روی آن برنج بریزید، این کار را تا زمانی ادامه دهید تا مواد تمام شود سپس در قابلمه را بگذارید تا باحرارت ملایم دم بکشد. بعد از آماده شدن داخل ظرف ریخته و ماهی و گوجههای حلقه شده و ته دیگ سیب زمینی روی آن قراردهید.
منبع: تبیان
انتهای پیام/