به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، باباپور مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی در جلسه شورای مدیریت بحران آذربایجان شرقی، با ارائه گزارشی از روند بازسازی مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی، گفت: فصل کاری کشاورزان و گرانی مصالح، روند بازسازی را کند کرده است.
او با بیان اینکه بهمن ماه ۱۳۹۸ پرونده ۳۳۰۰ واحد تعمیری زلزله میانه بسته شد و تسهیلات بلاعوض و کم بهره پرداخت شده است، افزود: ۳۰۰۰ واحد هم احداثی داشتیم که ۳۱۴۰ واحد آواربرداری ۲۹۲۹ واحد پی کنی و ۲۴۱۸ واحد بتن ریزی صورت گرفته است.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی، نظارت فنی بر احداث واحدهای مسکونی و دامی را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۲۰۰۰ واحد دامی در زلزله آسیب دیده بودند که روند بازسازی و یا تعمیر این واحدها تا قبل از آغاز فصل سرما به اتمام خواهد رسید.
او به اقدامات بنیاد مسکن در توزیع مصالح ساختمانی در مناطق زلزله زده اشاره کرد و گفت: میلگرد و سیمان و اسکلتهای پیچ و مهرهای رایگان به همراه ماسه رایگان در مناطق زلزله زده توزیع شد که در مجموع ۳۳۸۷ تن میلگرد، ۲۶۳ هزار کیسه سیمان و ۱۸ هزار اسکلت پیچ و مهرهای در اختیار مردم آسیب دیده از زلزله در میانه و سراب قرار گرفت.
باباپور گفت: افزایش قیمت مصالح ساختمانی موجب ایجاد مشکلاتی برای مردم منطقه شده است.
او با اشاره به اینکه ۲۹۹۱ واحد آسیب دیده برای دریافت تسهیلات به سیستم بانکی معرفی شده است،گفت: ۸۳ درصد تسهیلات مرحله اول، ۶۳ درصد مرحله دوم و ۳۴ درصد مرحله سوم پرداخت شده است که باید برای تکمیل هرچه زودتر واحدها قبل از فصل سرما، همکاری بانکها افزایش یابد.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی، در مورد تسهیلات معیشتی برای افرادی که لوازم زندگی خود را از دست داده اند هم توضیح داد و گفت: برای اینکه باید ابتدا منازل به اتمام برسد و سپس لوازم خانگی تهیه شود، لذا تسهیلات در این ایام آماده تحویل میشود که ۳۴ درصد مرحله اول پرداخت شده و مرحله دوم ۲ درصد است و باید همکاری بانکها افزایش یابد.
او با اشاره به اینکه هیئت وزیران مصوبهای ابلاغ کرده تا اعتبار مازاد برای تکمیل ۹۴۰ واحد شهری و روستایی مناطق زلزله زده تامین شود، افزود: بر اساس این مصوبه امیدوارم با تخصیص مبالغ تصویب شده، روند تکمیل واحدهای مسکونی مناطق زلزله زده سراب و میانه سرعت بیشتری بگیرد.
باباپور سیلهای اخیر را مورد اشاره قرار داد و گفت: روستای قوزلوجه شهرستان عجب شیر اخیرا در بارانهای فصلی در تیرماه دچار سیل شد که در این روستا ۳۸۶ واحد خسارت دیده داشتیم. از این تعداد، ۲۵۷ واحد تعمیری است و ۱۲۹ واحد احداثی است که بیش از ۱۰ میلیارد اعتبار میخواهد و ۳ میلیاردش بلاعوض است. خوشبختانه در سیل این روستا خسارت جانی و احشام نداشتیم و باید برای ساخت خانههای مسکونی اقدامات اساسی و سریع صورت گیرد.
او گفت:تلاش میکنیم تا پایان مهرماه اکثر خانههای بازسازی شده را به مردم زلزله زده تحویل دهیم
هنربر مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی هم در این جلسه، از تلاش نهادهای متولی برای تکمیل و تحویل اکثر منازل مسکونی تخریبی در زلزله میانه و سراب خبر داد و گفت: تلاش میکنیم تا پایان مهرماه اکثر خانهها را به مردم منطقه تحویل دهیم.
او افزود: متاسفانه بارشهای اخیر در تیرماه و مردادماه روند بازسازی را کند کردند، ولی سرعت افزایش یافته و امیدوارم طبق زمان بندی، قبل از فصل سرما مردم در منازل خود ساکن شوند.
او افزود:واحدهایی که عملیات احداث را آغاز نکرده اند، قبل از سرما تعیین تکلیف می شوند.
رحمتی معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در ادامه جلسه، با تاکید بر اینکه با رفع موانع ساخت و سازها سرعت بیشتری میگیرد، گفت: باید ساخت و سازها را تا شهریور و مهر تمام کنیم و به فصل سرما نرسیم.
او با بیان اینکه ۱۰ درصد از واحدها تمام شده و بقیه در حال تکمیل اسکلت هستند، افزود: بقیه واحدهایی هم که شروع شدند، در حال تکمیل است و واحدهایی هم که آغاز نکرده اند، باید تعیین تکلیف شوند.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: دولت ساخت و ساز نمیکند، فقط هماهنگی میکند و خود مردم پیمانکار را انتخاب میکنند، فقط شاید قصور ما رساندن مصالح و تسهیلات است که تلاش میکنیم موانع این مسیر را برطرف کرده و سرعت بخشیم.
او با تاکید بر اینکه باید مردم را توانمند کنیم تا با افزایش قیمت مصالح بتوانند واحد خود را تکمیل کنند،گفت: با این وجود افزایش قیمت و گرانی مصالح هم روند را کند کرده است که باید بانکها تسهیلات این حوزه را به موقع پرداخت کنند.
رحمتی افزود: حداقل باید سرپناه لازم قبل از سرما آماده شود، ریزه کاریها میتوانند تداوم یابند؛ لذا باید تا پایان مرداد ماه باز ارزیابی صورت گیرد تا بتوانیم موانع را برطرف کنیم.
انتهای پیام/ک