به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، کدخدا زاده رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نهبندان، گفت: با توجه به سیل خیز بودن مناطق زیادی از نهبندان، عملیات آبخیزداری که در سالهای گذشته در حوزههای آبخیز این شهرستان با احداث ۳۱۰ سازه و با ظرفیت ذخیره سازی ۱۳ میلیون مترمکعب سیلاب به مرحله اجرا درآمده، مانع بزرگی برای وقوع سیلهای مخرب در دو سال گذشته بوده است.
او با بیان اینکه عملیات آبخیزداری در قالب اقدامات مکانیکی شامل احداث بندهای خاکی، سنگی- ملاتی، سنگی-گابیونی، انجام شده است افزود: این اقدامات در چندین حوزه آبخیز اصلی شامل حوزههای آبخیز شهری نه، گرم تمام ده، شاهکوه، بیچند، سنجی سریخان و دهک اجرایی شده است.
کدخدا زاده ادامه داد: این مکانها از لحاظ مشرف بودن به شهرستان و سیل خیزی از حساسیت و اهمیت خاصی برخوردار هستند، که تاکنون نقش بسزایی در کنترل سیل و رسوب ایفا کرده اند.
بیشتر بخوانید
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نهبندان، به بارشهای سیل آسای بهار ۹۸ و ابتدای امسال اشاره کرد و گفت: سازههای آبخیزداری احداث شده توانستند با کنترل سیلابها، از وارد شدن خسارات احتمالی به مناطق پایین دست جلوگیری کنند.
او در ارتباط با دیگر کارکردهای اقدامات آبخیزداری تصریح کرد: اقدامات آبخیزداری عاملی مؤثر و کارآمد برای نگه داشت آب و تقویت سفرههای آب زیرزمینی به شمار میآید که رونق اقتصادی و کشاورزی را به همراه داشته است.
کدخدا زاده گفت: این سازهها زمینه را برای پایداری محیط طبیعی و توسعه پایدار فراهم میکند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نهبندان، بر تداوم اجرای پروژههای آبخیزداری در سطح شهرستان نهبندان تأکید کرد و اظهار داشت: با توجه به شرایط حساس و تغییرات اقلیمی و بارشهای یکباره و همچنین خطرات سیلاب که چندین بار در این شهرستان به وقوع پیوسته است، تداوم اجرای پروژههای آبخیزداری ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
او افزود: خوشبختانه در این خصوص و برای تحقق این مهم اعتبارات صندوق توسعه ملی به کمک آمده و در دو سال گذشته شاهد اقدامات خوب و مؤثری در اجرای پروژههای آبخیزداری هستیم.
کدخدا زاده بیان کرد: این سازهها تاثیرات بسیار شگرفی در آبدهی قنوات مناطق اجرای پروژهها داشته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نهبندان، گفت: با توجه به اجرای سیاستهای سازمان جنگلها مبنی براینکه اجرای پروژههای آبخیزداری فقط در حوزههای دارای مطالعات تفضیلی امکان پذیر است عنوان کرد: نظر به اینکه حوزههای مطالعاتی در سطح شهرستان کم است، توجه مسولین استانی و شهرستانی مبنی بر گذاشتن اعتبارات جهت مطالعات حوزهها امری ضروری به شمار میآید.
انتهای پیام/ ی