به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، با توجه به شیوع ویروس کرونا و به منظور اجرای بخشنامههای ستاد مقابله با کرونا کشور، در استان قم تمام اماکن ورزشی از اسفند ماه تعطیل شدند و بعد از حدود ۱۰۰ روز تعطیلی، اماکن ورزشی روباز و رشتههای انفرادی و کم برخورد از اول خرداد ماه، سالنها و زمینهای چمن از دهم خرداد و استخرها از دهم تیر ماه فعالیت خود را برای ارائه خدمات به جامعه ورزش از سر گرفتند، اما مدیران این اماکن این روزها حال خوشی ندارند.
در این تاریخها بر اساس ابلاغیههای ستاد مقابله با کرونا در ورزش، به مرور فعالیت اماکن ورزشی استان به غیر از اماکن ورزشی فعال در رشتههای ورزشی پربرخورد بازگشایی شدند، در حالی که همچنان رشتههای پربرخورد مانند کشتی، کاراته، بوکس، کونگفو، ورزشهای رزمی، تکواندو، جودو، ووشو و ... اجازه فعالیت ندارند.
یکی از نگرانیهای مدیران و مستاجرین این اماکن در خصوص آینده فضاهای ورزشی که مشکلات عدیدهای را به وجود آورده، این است که نکات لازمالاجرا در پروتکلهای بهداشتی ابلاغی از سوی وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا در ورزش محدودیتهایی را در بهرهبرداری از اماکن ورزشی ایجاد کرده است.
از سوی دیگر مستاجرین این اماکن اعم از استخرها، زمین چمن و سالنهای ورزشی با ارسال شکواییههای کتبی مختلف به اداره کل ورزش و جوانان از نبود اقبال عمومی در مراجعه شهروندان به فضاهای ورزشی به دلیل شرایط حاکم بر جامعه متاثر از شیوع ویروس منحوس کرونا، بابت کسب درآمد و تامین هزینههای جاری شامل نیروی انسانی و انشعابات و همچنین پرداخت اجاره بها به شدت اظهار نگرانی میکنند.
پیگیریها در ارتباط با کارشناسان ورزش حاکی از این است که استخرها از یک سو به دلیل الزام به خدماترسانی با ۵۰ درصد ظرفیت و از سوی دیگر به دلیل بیمیلی علاقمندان شنا مورد استقبال قرار نمیگیرند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل درآمدزایی نداشتن تعطیل شدهاند.
همچنین سالنها با کاهش شدید استقبال شهروندان از این اماکن و بی میلی برای ثبتنام در کلاسهای آموزشی مواجهند و خواستار مساعدت از سوی مراجع استانی برای تعدیل در رقم اجاره بهای اماکن یا در صورت رکورد بیشتر خواستار تعطیلی اماکن هستند.
ظاهرا نظیر چنین شرایطی در دیگر نقاط کشور هم وجود دارد و وضع موجود آسیب جدّی را به ورزش کشور و استان قم وارد کرده است، موضوعی که اداره کل ورزش و جوانان را به عنوان دستگاه متولی ورزش در قم و همچنین دیگر دستگاههای دولتی دارای فضاهای ورزشی نظیر سالن، استخر و زمین چمن را شدیدا با مشکلات زیادی مواجه کرده چرا که این اتفاق در اجرای قرارداد مستاجرین اماکن ورزشی وضعیت نگران کنندهای به وجود میآورد.
پیگیری این موضوع و تلاش برای رفع نگرانیهای موجود در ورزش قم از رسول منعم مدیر کل ورزش و جوانان استان قم آغاز شد و پس از جلسه او با استاندار قم در نهایت بهرام سرمست استاندار قم را بر آن داشت تا در نامهای به معاون اقتصادی رئیس جمهور ضمن ارائه چند پیشنهاد برای حمایت از مدیران و مستاجرین اماکن ورزشی دولتی و خصوصی برای جبران ضررها و آسیبهای مالی دوره کرونا، از محمد نهاوندیان خواستار رسیدگی به اثرات نامطلوب کرونا بر ورزش قم شود.
همزمان رسول منعم مدیر کل ورزش و جوانان استان قم نیز در نامهای به جمشید تقیزاده معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان موضوعات مختلف پیرامون مشکلات مستاجرین و مدیران اماکن ورزشی دولتی و خصوصی بر اثر شیوع ویروس کرونا را با او در میان گذاشت و خواستار پیگیری این وزارتخانه برای رفع آن شد.
این در حالی است که هم اکنون بیش از ۷۰ مکان اختصاصی اداره کل ورزش و جوانان در اجاره بخش خصوصی است، همچنین بیش از ۲۵۰ باشگاه ورزشی خصوصی دارای مجوز از این اداره کل در قم فعالیت میکنند و تعداد زیادی از دیگر نهادهای دولتی نظیر مخابرات، دانشگاه قم، آموزش و پرورش، اداره کل کار و امور اجتماعی، سپاه و ... نیز از اماکن ورزشی اختصاصی برخوردارند و مستاجرین و مدیران این اماکن از مشکلات ایجاد شده بر اثر شیوع کرونا بابت تامین اجارهبها، پرداخت دستمزد کارکنان و هزینه انشعابات و دیگر مخارج به شدت نگران هستند.
منبع :فارس
انتهای پیام/ش