پیش از این‌که به فکر رهایی از بوی بد دهان و داشتن تنفسی خوشبو باشید بهتر است دلیل اصلی بوی بد دهان و نفس‌تان را پیدا کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «بوی بد دهان» از جمله ناخوشایند‌ترین بو‌ها به خصوص برای اطرافیان فردی است که با مشکل بوی بد دهان مبتلاست. از سوی دیگر ۶ آگوست هر سال مصادف با روز جهانی «دهان خوشبو» است. به نظر می‌رسد نفس خوشبو و بوی خوش دهان آن‌قدر مهم است که یک روز جهانی به نام آن به ثبت رسیده است.

دلایل عمده بوی بد دهان چیست؟

پیش از این‌که به فکر رهایی از بوی بد دهان و داشتن تنفسی خوشبو باشید بهتر است دلیل اصلی بوی بد دهان و نفس‌تان را پیدا کنید.

از جمله دلایل عمده بوی بد دهان و نفس عبارتند از:

۱-مسواک زدن غلط

۲-خشکی دهان

۳-بیماری‌های لثه

۴-داشتن یک یا چند دندان فاسد

۵-خوردن خوراکی‌هایی مثل سیر و پیاز به خصوص در وعده شام

۶-باقی مانده خرده‌های غذا در دهان و لابه‌لای دندان‌ها

۷-رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات مثل «کتوژنیک»

۸-مصرف دارو‌هایی مثل دارو‌های ضدآلرژی و دارو‌های ضد‌افسردگی

۹-استعمال سیگار و قلیان و سایر دخانیات

۱۰-ابتلا به بیماری‌هایی مثل رفلاکس اسید معده

۱۱-انواع دیابت که معمولا علت تلخی دهان است.

۱۲-عفونت ریه یا گلو درد که علت بوی بدن دهان در کودکان هم معمولا همین است.

۲۰ درمان خانگی رفع بوی بد دهان برای همیشه

۲۰ درمان خانگی برای رهایی از بوی بد دهان؛ رفع بوی بد دهان برای همیشه

۱-سرکه سیب؛ درمان ساده رفع بوی بد دهان برای همیشه

روش‌های طب سنتی را برای رفع بوی بدن دهان امتحان کنید. یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب حل کنید و به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید. هر بار ۳ تا پنج دقیقه آن را در دهان‌تان نگه دارید و غرغره کنید، سپس دهان‌تان را با آب تمیز بشویید. سرکه سیب یکی از بهترین روش‌های درمان خانگی برای بوی بد دهان است.

۲-زغال فعال بوی بد دهان را از بین می‌برد

½ قاشق غذاخوری ذغال فعال را روی مسواک بمالید و با آن مسواک بزنید. هفته‌ای ۲ تا سه بار این کار را انجام دهید و سپس دهان‌تان را با آب بشورید. زغال فعال هم باکتری‌های مضر دهان را از بین می‌برد و هم دندان‌ها را سفید می‌کند. این روش در طب سنتی بسیار توصیه شده است. زغال فعال را از عطاری یا داروخانه تهیه کنید.

۳-آدامس بدون شکر بجوید

جویدن آدامس‌های خوشبو و بدون شکر دهان‌تان را تازه می‌کند و برای چند ساعت دهان و نفس را خوشبو نگه می‌دارد.

۴-روغن نارگیل داخل دهان بمالید

یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل خالص را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به داخل دهان‌تان بمالید و با انگشت به صورت ضربه‌ای آن را در دهان‌تان حرکت بدهید. بعد از این مدت دهان‌تان را با آب ولرم بشویید. روغن نارگیل خالص ضد‌التهاب است و باکتری‌های مضر دهان را از بین می‌برد. این کار را هر روز می‌توانید انجام دهید.

۵-نمک اپسوم؛ آنتی‌باکتریال

یک قاشق چایخوری نمک اپسوم را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و هر روز دهانتان را با آن غرغره کنید و بشورید. این نمک هم باکتری‌ها مضر دهان و زبان را از بین برده و دهان را خوشبو می‌کند. در هفته اول هر روز و در هفته‌های بعد یک روز در میان این کار را انجام دهید.

۶-روغن اکالیپتوس

در طب سنتی برای رفع بوی بدن دهان صبح و سایر ساعات روز روغن اکالیپتوس بسیار توصیه شده است. در یک فنجان آب ۲ تا سه قطره روغن اکالیپتوس بریزید، هر روز در دهان‌تان غرغره کنید و سپس با آب بشورید. روغن اکالیپتوس یک ماده موثر در از بین بردن باکتری‌های مضر است و به خاطر خاصیت ضد‌التهابی که دارد هم درد دندان را از بین می‌برد و هم دهان را خوشبو می‌کند.

۷-دانه رازیانه بجوید

یک درمان خانگی دیگر برای درمان بوی بد دهان این است که روزی یک قاشق چایخوری دانه رازیانه را بجوید. رازیانه دهان را خوشبو می‌کند و بوی بد دهان را از بین می‌برد. این روش برای رفع بوی بد دهان ناشی از مشکل معده هم مفید است.

۸-زنجبیل

یک قاشق چایخوری عصاره زنجبیل تازه را در یک لیوان آب گرم حل کنید و چند دقیقه با آن غرغره کنید. زنجبیل هم بوی بد دهان و هم عفونت گلو را از بین می‌برد.

۹-چای سبز

یک درمان خانگی و موثر دیگر برای رهایی از بوی بد دهان این است که یک عدد چای سبز کیسه‌ای را در یک فنجان آب جوش بریزید و مقداری عسل اضافه کنید. روزی یک تا سه فنجان میل کنید. اگر چای سبز و شیر را در وعده صبحانه جایگزین چای و قهوه کنید هم دهان‌تان خوشبو می‌شود و هم یک ضد‌باکتری قوی است و هم برای بوی بد سیر دهان موثر است.


بیشتر بخوانید


۱۰-عصاره تخم گریپ‌فروت

۱ تا دو قطره عصاره تخم گریپ‌فروت بوی بد دهان را از بین می‌برد. ابتدا دندان‌ها را مسواک بزنید، سپس همان مقدار عصاره تخم گریپ‌فروت را روی مسواک بریزید و دندان‌ها را با آن مسواک بزنید و سپس با آب بشورید.

۱۱-جعفری بجوید

روزانه چند برگ جعفری تازه بجوید. کلروفیل موجود در جعفری ضد‌باکتری است، دهان را خوشبو می‌کند و باکتری‌های مضر دهان و گلو را از بین می‌برد.

۱۲-ماست و آب لیموترش

یک قاشق چایخوری آب لیموترش را با دو قاشق غذاخوری ماست مخلوط کنید و ۵ تا ۷ دقیقه در دهان نگه دارید و به دندان‌ها بمالید و سپس دهان‌تان را بشورید. آب لیموترش یک ضدباکتری طبیعی است و باکتری‌های خوب موجود در ماست تعادل میان باکتری‌های خوب دهان و دندان را برقرار می‌کند.

۱۳-جوش‌شیرین و آب لیموترش

یک قاشق چایخوری جوش‌شیرین را با ½ قاشق چایخوری لیمو ترش مخلوط کنید. هفته‌ای یک بار (استفاده زیاد از جوش‌شیرین به دندان‌ها آسیب می‌رساند) این مخلوط را به آرامی روی دندان‌ها بمالید، بگذارید یک دقیقه بماند و سپس دهان‌تان را بشورید. جوش‌شیرین سطح PH دهان را در پایین‌ترین سطح اسیدی نگه می‌دارد.

۱۴-آب‌نمک غرغره کنید

یک روش بسیار ساده و توصیه شده در طب سنتی برای رفع بوی بد دهان ناشی از معده یا عوامل دیگر. یک قاشق چایخوری نمک را با یک لیوان آب ولرم مخلوط و دهان‌تان را با آن غرغره کنید. روزی یک تا دو بار این کار را تکرار کنید. آب نمک PH دهان را متعادل و طبیعی می‌کند.

۱۵-روغن کنجد

هر روز صبح یک قاشق چایخوری روغن کنجد را در یک لیوان آب ولرم حل کنید. این محلول را برای چند دقیقه در دهان‌تان نگه دارید و بچرخانید و غرغره کنید. روغن کنجد هم بوی بد دهان را از بین می‌برد و هم دندان‌ها را سفید می‌کند.

۱۶-روغن درخت چای

هر روز یک یا دو قطره روغن درخت چای را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و ۳ تا پنج دقیقه با آن غرغره کنید. علاوه بر این می‌توانید چند قطره روغن درخت چای را روی مسواک‌تان بریزید و دندان‌ها را با آن مسواک بزنید. روغن درخت چای یک آنتی‌اکسیدان و یک آنتی‌باکتریال قوی است و باکتری‌های مضر دهان را از بین می‌برد.

۱۷-هل بجوید

روزانه یک عدد هل بجوید و سپس آن را قورت بدهید. جالب است بدانید که هل یکی از اجزای اصلی آشپزی «هندی» است که به عنوان عطر غذا از آن استفاده می‌کنند. زمانی که غذایی حاوی سیر یا پیاز خام می‌خورید با جویدن یک عدد هل به سرعت می‌توانید بوی بد دهان را از بین ببرید.

۱۸-آب اکسیژنه

یک قاشق غذاخوری آب اکسیژنه ۳ درصد را در نصف فنجان آب حل و غرغره کنید. سپس دهان‌تان را آبکشی کنید و به آرامی با مسواک دندان‌ها، لثه‌ها و زبان‌تان را بسابید تا باقی‌مانده آن از دهان‌تان خارج شود. این کار را به صورت هفتگی و بعد از مسواک زدن صبح انجام دهید. آب اکسیژنه یک محلول آنتی‌باکتریال قوی و درمان خانگی موثر بوی بد دهان است.

۱۹-دارچین

با ½ قاشق غذاخوری پودر دارچین، ½ قاشق غذاخوری عسل، ۲ عدد لیموترش و یک فنجان آب داغ یک معجون خوشبو درست کنید و هر روز صبح بعد از مسواک زدن دهان‌تان را با آن بشویید و سپس آبکشی کنید. روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری از این معجون کافی است، باقی‌مانده را برای روز‌های بعد نگه دارید. یک تا دو هفته این کار را انجام دهید و نتیجه‌اش را ببینید. برای از بین بردن بوی پیاز از دهان این روش بسیار موثر است.

عسل و دارچین هر دو خاصیت ضد آنتی‌باکتریال دارند و لیموترش سطح PH دهان را متعادل می‌کند به همین خاطر در طب سنتی برای رفع بوی بد دهان ناشی از معده و حلق و لوزه بسیار توصیه شده‌اند.

۲۰-مسواک بزنید و نخ دندان بکشید

شاید بهترین درمان خانگی برای رهایی از بوی بد دهان مسواک و نخ دندان باشد. مسواک زدن را فراموش نکنید. روزی سه بار با خمیردندان مناسب دندان‌ها‌یتان مسواک بزنید و مانع از رشد باکتری‌ها مضر روی زبان و دهان بشوید. بعد از مسواک زدن، نخ دندان کشیدن را فراموش نکنید، نخ دندان باقی‌مانده مواد غذایی را که با مسواک از لابه‌لای دندان‌ها بیرون نیامده را بیرون کشیده و در از بین بردن بوی بد دهان موثر است.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.