اسفندیار حسنی مقدم،رییس سازمان جهادکشاورزی لرستان افزود: با وجود ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر طول رودخانههای لرستان، اکنون ۵۶۰ مزرعه پرورش ماهی در استان فعال بوده و سالانه ۲۵ هزار تن انواع آبزیان را به بازار مصرف عرضه میکنند.
او اظهار داشت: شرایط آب و هوایی و زیرساختهای موجود در این بخش ظرفیت خوبی ایجاد کرده به نحوی که میتوان در مدت پنج سال؛ تولید آبزیان در لرستان را تا ۵۰ هزار تن افزایش داد.
او با بیان اینکه شیلات لرستان به طور معمول مقام اول یا دوم تولید ماهیان سردابی کشور را دارد ادامه داد: همچنین سالانه ۱۲۶ میلیون قطعه بچه ماهی توسط ۲۸ مزرعه در استان تکثیر و تولید میشود که این رقم موجب کسب رتبه نخست لرستان در بین استانهای غیر ساحلی شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین گفت: ماهیان خاویاری از جمله گرانبهاترین محصول در بین آبزیان میباشد و پرورش آن نقش مهمی در اشتغال زایی و ارز آوری دارد و لرستان نیز مستعد تولید این محصول است و تلاش میشود فعالیت آبزی پروران استان به این حوزه هدایت گردد.
حسنی مقدم افزود: تا قبل از سال ۹۳ فعالیت پرورش خاویار در استان صورت نمیگرفت، اما در حال حاضر ظرفیت زیر ساختی بیش از یکهزار تن تولید ماهیان خاویاری ایجاد شده و مجتمع پرورش ماهی خاویاری به ظرفیت ۶۰۰ تن در حال فعالیت است.
۱۴ هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در شیلات لرستان ایجاد شده و سرانه مصرف ماهی این استان هفت تا هشت کیلوگرم میباشد در حالیکه این میزان در کشور ۱۲ کیلوگرم عنوان شده است.
انتهای پیام/ب