به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز قصد داریم دستورالعمل تهیه حلوا رنگی را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
آرد سفید ۱.۵ پیمانه
روغن مایع سه چهارم پیمانه
آب ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
گلاب یک چهارم پیمانه
پودر هل (اختیاری) ۳ عدد یا نصف قاشق چای خوری
پودر دارچین (اختیاری) نصف قاشق چای خوری
زعفران یا زردچوبه به مقدار لازم
رنگ خوراکی به مقدار لازم
بیشتر بخوانید
طرز تهیه:
۱. بهتره که شربت حلوا سرد بشه بعد به مواد اضافه بشه پس اول شربت رو درست میکنیم: مخلوط آب و شکر رو روی حرارت میذاریم. بعد از حل شدنِ شکر، هل (یا پودرهل)، دارچین و زردچوبه (یا زعفرون) رو اضافه میکنیم. در آخر گلاب رو اضافه کرده و گازو خاموش میکنیم. میذاریم کنار تا سرد بشه.
۲. برای درست کردن حلوای رنگی، به یک حلوای کم رنگ نیاز داریم تا بتونیم رنگیش کنیم. پس لازمه آرد حسابی تفت بخوره، اما زیاد تغییر رنگ نده. برای تفت دادن آرد (بهتره اول آردو یک بار الک کنیم) باید حرارت گازو خیلی کم کنیم و مدت زیادی آرد رو تفت بدیم، حدود یک ساعت. اگه حرارت گاز زیاد باشه آرد قهوهای میشه و درنتیجه حلواتون تیره میشه و دیگه نمیتونید رنگهای دلخواهتونو به دست بیارید. بعد از تفت دادن هم بهتره آرد رو دوباره الک کنیم تا یوقت موقعِ اضافه کردنِ شربت، گلوله گلوله نشه.
۳. روغن (یا نصف مقدارش کره یا روغن نیمه جامد) رو به آرد تفت دادهی الک شده اضافه کرده و هم میزنیم تا کاملا یکدست بشه. (یک مخلوطِ کرِم رنگی بدست میاد) کمی روی حرارت ملایم میذاریم تا بوی خامی روغن از بین بره. (حواستون باشه اصلا قهوهای نشه)
۴.مخلوط آرد و روغن رو از روحرارت برمیداریم و شربت خنک شده رو بهش اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.
۵.احتمال داره یکمی حلواتون شل بشه یا حتی شناور در آب؟! نگران نباشید بذارید روی حرارت فوری خودشو میگیره. (ممکنه اینجوری نشه و کاملا شربت برای موادتون اندازه باشه و دیگه نیازی به روی حرارت گذاشتن نداشته باشید. این حالتها با کیفیت آرد و روغنتون بستگی داره) حواستون باشه اصلا زیاد نذارید سفت بشه. همینکه یکم خودشو گرفت کافیه. چون بعد از سرد شدن هم سفتتر میشه. چون از حلوای رنگی معمولا برای ماسوره زدن استفاده میشه، ما نیاز به یه حلوای نرم داریم. پس حواستون باشه سفت نباشه که کارتون سخت میشه.
۶.تقریبا برای هر سه تا قاشق غذاخوری پر از حلوا، به ۵ قطره رنگ مایع خوراکی نیاز دارید. البته تاکید میکنم برای همه اینطور نیست، چون بستگی به مارک رنگ، و کیفیت حلواتون داره. با قاشق خوب مخلوط میکنیم تا حلوا یکدست رنگی بشه. حالا میتونید ماسوره بزنید یا گل رز درست کنید یا کاتر بزنید و هر جوری دوست دارید تزئین کنید.
سایر نکات:
۱- توی دستور زردچوبه رو جایگزین زعفرون کردم. میدونم عطر و بوی زعفرون یه چیز دیگه ست، ولی چون میخوایم حلوامون خودش رنگ نداشته باشه بهتره از زردچوبه استفاده کنیم.
هرچه حلوا رنگ خودش کمتر باشه بهتره. چون بعد از اضافه کردن رنگ خوراکی، رنگ مورد نظرمون بهتر و قشنگتر میشه.
(البته اضافه کردن زعفران اشکالی نداره، چون رنگ حلوا رو تیره نمیکنه)
۲- برای روغن، من از ترکیب روغن کنجد + روغن زیتون بدون بو + روغن دنبه بدون بو استفاده کردم. چون توی حلوا از هل و دارچین و گلاب استفاده میشه، باخیال راحت میتونید از روغنهای سالمی که بچه هاتون بوش رو دوست ندارن استفاده کنید، چون بوش معلوم نمیشه?
اما حواستون باشه اگه خیلی به بوی بعضی روغنها حساسید، ترکیبی استفاده کنید.
۳- من از رنگ مایع خوراکی ایرانی استفاده کردم. اصلا مزهی حلوا رو تغییر نداد. اما رنگهای ژلهای معمولا خیلی تلخن.
منبع: سرآشپز
انتهای پیام/