سامانه کدال پایگاه اطلاعات جامع شرکت‌ها است که از طریق سامانه‌های اطلاع‌رسانی بورس‌های جهانی راه‌اندازی شده است.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با توجه به این مسئله که طی چندماه گذشته جمع کثیری از مردم سرمایه های  خود را در بورس سرمایه گذاری کرده اند، باشگاه خبرنگاران جوان هر روز یکی از مفاهیم پایه بازار سرمایه را بررسی می کند.

کلمه کدال codal مخفف لغات انگلیسی Comprehensive Database Of All Listed Companies به معنی سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران است.

سایت کدال به آدرس codal.ir تحت نظارت سازمان بورس است و به سامانه کدال بورس شناخته می شود و بر اساس ماده ۲ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران از سال ۸۶ فعالیت خود را به طور رسمی شروع کرد.

نحوه بارگزاری اطلاعات شرکت ها در کدال بورس

۱:در ابتدا آماده کردن گزارشات و سپس ثبت آن‌ها به‌وسیله ناشران

۲:دریافت و پذیرش گزارش‌ها به وسیله سامانه کدال

۳:ذخیره و بازیابی گزارش‌هایی که دریافت شده

۴:تجزیه تحلیل و نظارت بر گزارش‌ها به وسیله کارشناسان سازمان

۵:در مرحله آخر انتشار اطلاعات به مردم

به چه کسانی ناشران کدال می‌گویند؟

همه شرکت های به ثبت رسیده در سازمان بورس٬ شرکت هایی که در بورس و فرابورس پذیرفته شده اند و شرکت های زیرمجموعه آنها ملزم به ارائه گزارشات به سایت کدال هستند حتی درصورتی که شرکت های زیرمجموعه خود در سازمان بورس ثبت نکرده باشد.

سایت کدال به چه دردی میخورد؟

 افرادی که قصد سرمایه گذاری در بازار های مالی مانند بورس را دارند برای تصمیم گیری و سرمایه گذاری٬ به اطلاعات مهم و معتبر شرکت ها از نظر مالی، تصمیمات مدیریتی و وضعیت شرکت نیاز دارند.

سایت کدال هم به منظور دسترسی آسان افرادی که قصد سرمایه گذاری یا تحلیل یک سهم را دارند تعبیه شده و این اطلاعات دقیق و تحت نظارت سازمان بورس است.

به منظور دسترسی به اطلاعات دقیق و مورد نیاز در رابطه با یک شرکت برای تحلیل و بررسی خرید سهام آن شرکت باید از سایت کدال استفاده کنند.

به علاوه اطلاعیه های دعوت نامه ها٬ تقسیم سود سهام٬ دستور کار مجامع و….. در کدال منتشر می شود که برای سهام داران بسیار اهمیت دارد.


بیشتر بخوانید


فرایند انجام افزایش سرمایه:

یکی از مهم‌ترین گزارش‌ها که همیشه سرمایه‌گذاران به آن توجه ویژه دارند و منتظر آن هستند گزارش افزایش سرمایه شرکت‌ها است. به منظور برگزاری مجمع فوق‌العاده برای انجام افزایش سرمایه شرکت‌ها باید چندین گزارش ارائه کنند که همه آن‌ها درسایت کدال در اختیار عموم قرار می گیرد.

در ابتدا گزارش طرح توجیهی افزایش سرمایه در گزارشی تحت عنوان پیشنهاد هیئت‌مدیره به مجمع فوق‌العاده در خصوص افزایش سرمایه منتشر خواهد شد.

سپس این گزارش برای بازرس قانونی و حسابرس ارسال می‌شود و بعد از تائید توسط بازرس قانونی و حسابرس، گزارشی تحت عنوان اظهارنظر حسابرس و بازرس قانونی در خصوص افزایش سرمایه در کدال منتشر می شود و گزارش ذکر شده برای سازمان بورس ارسال می‌شود.

نظر سازمان بورس در گزارشی با عنوان مدارک و مستندات درخواست افزایش سرمایه در کدال منتشر می‌شود و بعد از طی همه مراحل شرکت موظف است طی ۶۰ روز مجمع فوق‌العاده را برگزار کند.

حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران

هدف از ایجاد و راه‌اندازی سامانه کدال، ساماندهی، حفظ و نگهداری و انتشار الکترونیکی اطلاعات مالی و اطلاعات مربوط به سهام (مجامع و...) شرکت‌های ثبت‌شده در بورس اوراق بهادار ایران است. طبق ماده ۲ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران (مصوب آذرماه ۱۳۸۴)، «سازمان بورس و اوراق بهادار» در راستای حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران و باهدف ساماندهی، حفظ و توسعه بازار شفاف، منصفانه و کارای اوراق بهادار و به‌منظور نظارت بر حٌسن اجرای قانون و بر اساس ماده ۷ همان قانون، اتخاذ تدابیر لازم جهت پیشگیری از وقوع تخلفات در بازار اوراق بهادار و نیز نظارت بر افشای اطلاعات با اهمیت توسط شرکت‌های ثبت‌شده نزد «سازمان» بر عهده هیئت‌مدیره این سازمان است.

در این خصوص سامانه یکپارچه گردآوری، نظارت و انتشار الکترونیکی اطلاعات به نشانی codal.ir به‌منظور مکانیزه کردن جمع‌آوری، بررسی و انتشار اطلاعات مالی شرکت‌های ثبت‌شده نزد سازمان و سایر اشخاصی که طبق قانون بازار اوراق بهادار ملزم به گزارش اطلاعات خود هستند، طراحی شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار