به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، لطفی نژاد، کارشناس مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فكرى البرز گفت: زندگی مردم ایران در گذشتههای دور بیشتر به شکل چادر نشینی بود و وقتی مردم بعد کار روزانه شبها کنار آتش مینشستند و گپ و گفت میکردند، آتش باعث ایجاد سایه روی چادرها مى شد و این آغازی بر نمایش سایهای بود که افراد با سایههای خودشان و بعد با ابزارهای ساده زندگی روزمزهشان، نمایش اجرا میکردند.
لطفی نژاد افزود: رد پای نمایش و نمایش عروسکی در شعر شاعرانی چون خیام، عطار، نظامی و خاقانی و دلایلی مبنی بر داشتن تجربه دیدن نمایش توسط این افراد و استفاده از تمثیل و استعاره در قیاس با زندگی واقعی دیده شده است.
کارشناس مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فكرى البرز گفت: تاریخ هنر نمایش و نمایش عروسکی در دورههای مختلف تاریخی از جمله دورههای صفویه و قاجاریه و دورهی معاصر و استفاده از نمایش به عنوان ابزاری برای آگاه کردن مردم، سیر تحولی تئاتر با توجه به تبادلات فرهنگی بین ایران و دیگر کشورهایی با تمدنهای طولانی مثل هند و چین را بیشتر نمایان می کند.
کارشناس مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فكرى البرز افزود: جاده ابریشم که مسیری برای بازرگانی و تجارت بین کشورهابود در ترویج فرهنگ و تاثیر آن در قصهگویی و نمایش ایران، چین وهند نقش مهمی بود .
انتهاى پيام/خ