سومین هفته مرداد ۹۹ با قرمز پوش شدن بازار سرمایه شروع شد و بازار ارز و سکه همسو با دیگر بازار های مالی کاهش قیمت را تجربه کرد.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در سومین هفته مرداد ۹۹ بازار‌های مالی با فراز و نشیب‌های شدید روبه رو بودند بازار بورس در ساعات ابتدایی معاملات با رشد همراه بود، اما این روند پایدار نمی ماند  و شاخص کل با رشد منفی مواجه می شد البته  این روند برای دیگر بازار‌های مالی مانند طلا و ارز صدق می‌کرد.

با توجه به اینکه اولین روز هفته (۱۸ مرداد)  به علت تعطیلی رسمی، بازار‌های مالی فعالیت چندانی نداشتند، سکه در روز یکشنبه (۱۹ مرداد) با اُفت یک میلیون تومانی به فروش رسید که این میزان کاهش قیمت فعالان این حوزه  را  متعجب کرد.

بازار ارز نیز از قافله کاهش قیمت جا نماند و در اولین روز معاملات  دلار با کاهش ۸۰۰ تومانی و یورو نیز با اُفت ۵۵۰ تومانی رو به رو بود  این روند کاهش قیمت در روز های بعد  ادامه داشت که در آخرین روز هفته کاری دلار وارد کانال قیمتی جدید شد و روند  افزایش نرخ  را پیش گرفت.

برخی از کارشناسان معتقدند رسانه و جو روانی که در بازارهای  مالی به وجود آمد سبب ایجا نوسان در قیمت‌ها شد البته برخی خبر‌های مربوط به  واکسن ضد ویروس کرونا در ایجاد تغییرات شدید قیمتی بی تاثیر نبوده است.

حال در ادامه گزارش جزئیات تغییر قیمت‌ها را در بازار‌های مالی شرح داده ایم و علت این تغییرات را از کارشناسان جویا شده ایم.

دلار و یورو دچار تغییرات شدید قیمتی شدند 

در سومین هفته مرداد شاهد اُفت شدید قیمت ارز بوده ایم به طوری که دلار و یورو در روز یکشنبه (۱۹ مرداد)  با قیمت ۲۲ هزار و ۲۰۰ تومان و ۲۶ هزار ۲۰۰  تومان در بازار به فروش رسید. روند کاهش قیمت سکه تا جایی پیش رفت که دلار به  کانال ۲۲ هزار تومانی و یورو نیز  به بازه قیمتی ۲۵ هزار توامان باز گشت، اما دیری نگذشت که در اواخر هفته روند افزایش قیمت از سر گرفته شد و در نهایت در ساعات پایانی آخرین روز هفته دلار با قیمت ۲۲ هزار و ۵۰ تومان و یورو نیز به نرخ ۲۶ هزار تومان فروخته شد.

در این هفته نرخ دلار به طور میانگین حدود ۱۵۰ تومان کاهش یافت و یورو نیز ۲۰۰ تومان در طول هفته ارزان شد.  

کاهش یک میلیون تومانی سکه در اولین روز معاملات هفته 

در سومین روز هفته سکه با کاهش یک میلیون تومانی نسبت به آخرین روز هفته گذشته معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۵۵ هزار تومان بود و سکه و طلا نیز همسو با بازار ارز روند روبه کاهشی را از سر گرفت بود به طوری که حتی نرخ سکه برای ساعات کوتاهی وارد کانال ۹ میلیون تومانی شد، اما خیلی زود به کانال ۱۰ میلیون تومانی بازگشت و روند صعودی را پیش گرفت.

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی  در این هفته به طور میانگین حدود ۸۰ هزار تومان افزایش یافت و به قیمت  ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید و طلای ۱۸ عیار نیز با کاهش ۲۵ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۲۷ هزار تومان داد و ستد شد.

قیمت سکه به کدام سمت و سو می رود؟

نادر بذر افشان دبیرهیات مدیره  اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در اوایل هفته اونس جهانی طلا به طور متوسط حدود ۹۰ دلار  افزایش  یافت که این روند پایدار نبود و از روز سه شنبه (۲۱ مرداد) تا پایان هفته (۲۳ مرداد)  حدود ۸۰ دلار  کاهش یافت که این میزان کاهش و افزایش چشمگیر اونس جهانی  در مدت زمان یک هفته بی سابقه بوده است.


بیشتر بخوانید

سود آورترین بازار در این هفته کدام بود؟/افزایش نرخ جهانی طلا با آتش انفجار بیروت


او افزود: ثبت واکسن ضد ویروس کرونا توسط روسیه در بازار های جهانی تاثیر گذاشت و عاملی برای  نوسان قیمت  طلا در سطح دنیا بود.

بذر افشان تصریح کرد: با وجود کاهش قیمت سکه در بازار، اما همچنان کمبود  تقاضا  برای خرید  وجود دارد چرا که  میزان قدت خرید افراد کاهش یافته است و خرید مصنوعات به شدت اُفت کرده  است.

دبیرهیات مدیره  اتحادیه طلا، جواهر و سکه تهران  اظهار کرد: به طور کلی قیمت سکه به ۳ عامل شامل اونس جهانی، میزان تقاضا و نرخ ارز بستگی دارد که در آخرین روز هفته با افزایش قیمت ارز نرخ سکه نیز روند صعودی داشت.

بذر افشان گفت معتقدم قیمت سکه از ثبات نسبی برخوردار است و پیش بینی می‌شود طلا و نرخ سکه در هفته آینده با افزایش چشمگیری  همراه نباشد همچنین حباب سکه در آخرین روز معاملات به ۶۰۰ هزار تومان رسیده بود.

او بیان کرد:  اگر نوسان قیمت ارز در بازار کاهش یابد و به ثبا ت نسبی برسد بازار طلا و سکه نیز از نوسان قیمتی کمتر برخوردار خواهد بود و افراد  بهتر می‌توانند خرید و فروش خود را انجام دهند.

چرا بازار بورس قرمز پوش شد ؟

مهدی دلبری کارشناس بازار سرمایه  در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در سومین هفته مرداد ۹۹ شاهد اتفاقات متعددی در بازار سرمایه بوده ایم که یکی از آن‌ها کاهش  ضریب اعتباری خریداران سهام است چرا که قبلا  خریداران می‌توانستند تا  ۱۵ درصد از  آورده خود را از کارگزاری‌ها اعتبار بگیرند که با کاهش ۵ درصدی آن این میزان به رقم ۱۰ درصد رسیده است .

دلبری بیان  کرد: طبق دستور العمل سازمان بورس و اوراق بهادار  صندوق ها‌ی سرمایه گذاری  موظف شدند که حجم  سهام‌های موجود در پتروشیمی را  کاهش دهند و حداکثر فروش این سهام ها  را  به ۵ درصدبرسانند  که این موضوع در بازار  سبب ایجاد فشار در فروش می‌شود.  

او تصریح کرد: الگویی که در صندق واسطه گری اول (دارا اول) بود به این صورت  است که حدود ۲ هفته مهلت پذیره نویسی داشت و تقریبا به میزان  ۰.۳ سهام آن به فروش رفت و با بازده‌ای مناسب ۱۳۰ درصدی بازگشایی شد  و انتظار می‌ر فت این الگو در دارا دوم تکرار شود.

این کارشناس بازار سرمایه  اظهار کرد: اگر  روند ۳ ماهه گذشته بازار سرمایه  را بررسی کنیم به این نتیجه می‌رسیم که صنعت خودرو و صنعت پالایشی جزو پر بازده ترین سهام ها بودنند اما  ناهماهنگی هایی که در دولت اتفاق افتاد این پیام را به سرمایه گذاران رساندکه الگوی اتخاذ شده  برای   دارا دوم  تکرار نخواهد شد به  همین دلیل سومین هفته مرداد ۹۹ جزو معدود روز‌هایی بود که شاهد اُفت شدید در شاخص کل بورس بوده ایم.  

دلبری گفت: علارغم اینکه در این هفته رشد  شاخص منفی بود و در اولین روز هفته  به مناسبت عید غدیر خم تعطیل رسمی بود  اما میزان  ارزش معاملات روند خوبی را دنبال کرد   و  به طور میانگین روزانه ارزش معاملات  ۲۶ میلیارد تومان  بوده است که این رقم خوبی برای بازار سرمایه است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: روند  شاخص کل بورس به ۲ عامل  شامل میزان ورود نقدیگی و عرضه سهام  بستگی دارد که  ورود منابع در این هفته روزانه به میزان یک تا ۲ هزار میلیارد تومان بود ه است  که این  رقم خوبی برای دوران اُفت شاخص بورس بود  البته  میزان عرضه سهام در بازار سرمایه در حال تقویت است به طوری که در چند روز اخیر  شاهد آزاد سازی مرحله دوم سهام عدالت بوده ایم و همچنین  دولت بخشنامه‌ای را  ارائه کرده است که نهاد‌های عمومی  میزان سهام‌های شناور خود را افزایش دهند و  این نکته را نباید فراموش کرد که   بازگشایی سهام  عدالت استان‌ها  می‌تواند عرضه سهام را تقویت کند.

او افزود: معتقدم در ۵ ماه گذشته به طور متوسط ورود نقدینگی روزانه  به میزان یک تا ۲ هزار میلیارد تومان بوده است  که روند متعادلی داشته است و عرضه سهام  در  بورس  نوسان های موجود در بازار سرمایه را تعیین می‌کند البته قیمت‌های جهانی و اخبار مربوط به ویروس کرونا در بازار تاثیر گذار خواهد بود چرا با شنیده شدن ثبت واکسن ضد ویروس کرونا توسط روسیه شاهد تغییرات شدید قیمتی در بازار جهانی بوده ایم.  

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۲۵ مرداد ۱۳۹۹
میخوان برای مدت کوتاه بورس رو قرمز کنند تا بتونند اوراق نفت بفروشند.
تا دست و بال دولت کمی باز بشه
یعنی میخوان سرمایه هایی مردم دارن رو به دولت بدن دولت بعد دو سال پولشان رو با درصد بانک شاید هم کمتر به مردم برگردونه. یه نوع پول قرض می خواهند و در عوض به شما چند تا شماره میدن که راحت باشید پول شما برگردانده میشه.که هیچ تضمینی نیست.شاید تا دو سال دیکه تحریم ها علیه ایران شدید تر شد و نتونستم نفت صادر کنند اون موقع چی میشه؟؟نقدینگی دولت کمتر از امروز شد اونوقت مردم بیچاره چیکار کنند؟؟
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۵:۱۱ ۲۴ مرداد ۱۳۹۹
قیمت نفت با توجه به اخبار خاورمیانه کاهشی هست و طرح فروش نفت بی مشتری است
Iran (Islamic Republic of)
مستعار
۱۲:۲۵ ۲۴ مرداد ۱۳۹۹
منظورتان از این اخبار و ملتهب کردن بازار بورس چیست؟
آخرین اخبار