به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بارشهای حوضه آبریز مرزی شرق از ابتدای سال آبی امسال (مهرماه ۹۸) تا ۲۴ مرداد ماه براساس تازهترین گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران به رقم ۱۴۸ میلیمتر رسید.
میزان بارشهای این حوضه پارسال ۱۲۰.۳ میلیمتر بود که نشان از رشد ۲۳ درصدی دارد، همچنین در مقایسه با دوره درازمدت ۵۱ ساله رشد ۳۸ درصدی را نشان میدهد.
بیشتر بخوانید
وضعیت بارشها در حوضه آبریز فلات مرکزی هم از ابتدای سال آبی امسال (مهرماه ۹۸) با رشد مثبت همراه شده به گونهای که تا ۲۴ مردادماه ۲۳۱.۶ میلیمتر بارش در این حوضه رخ داده که نسبت به دوره مشابه پارسال که ۲۱۳.۸ میلیمتر بارش داشت از رشد هشت درصدی برخودار شده است.
مناطقی که با رشد بارش رو به رو شدهاند در سالهای گذشته مناطق همواره کم بارش به حساب میآمدند و کشاورزان این مناطق درباره ادامه کشت خود و وضعیت آبرسانی دغدغه داشتند.
بارشها در دیگر حوضههای آبریز اصلی کشور، اما روندی متفاوت از مناطق پربارش دارند به گونهای که در چهار حوضه آبریز اصلی باقی مانده روند بارشها کاهشی شده است، به خصوص اینکه اکثر این مناطق در سالهای قبل پربارشتر بودهاند.
بارشهای حوضه آبریز دریای خزر که به طور معمول جزو مناطق پربارش بود از ابتدای سال آبی امسال (مهرماه ۹۸) تا ۲۴ مردادماه به رقم ۴۶۵.۶ میلیمتر رسید و این در حالی است که پارسال و در همین بازه زمانی میزان بارشهای این حوضه ۵۴۴.۲ میلیمتر بود که رشد منفی ۱۴درصدی را نشان میدهد.
حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان هم با کاهش بارش رو به رو شده به گونهای که از ابتدای سال آبی امسال (مهرماه ۹۸) تا ۲۴ مردادماه ۴۴۸ میلیمتر بارش در این حوضه رخ داده که در مقایسه با زمان مشابه آن در پارسال که ۵۳۴.۹ میلیمتر بارندگی داشت با رشد منفی ۱۶ درصدی همراه شده است.
وضعیت بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه امسال با کاهش شدید همراه است به طوری که از ابتدای سال آبی امسال (مهرماه ۹۸) تا ۲۴ مردادماه ۳۵۸.۷ میلیمتر بارش در این حوضه اتفاق افتاده و این درحالی است که میزان بارشهای آن در مدت مشابه پارسال ۴۹۱ میلیمتر بوده که رشد منفی ۲۷درصدی را نشان میدهد.
حوضه آبریز قره قوم هم درسال آبی امسال و تا ۲۴ مردادماه ۲۹۰.۱ میلیمتر بارش را ثبت کرده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد منفی ۶درصدی دارد.
وضعیت کاهشی بارشها در حالی است که حدود یک ماه و چند روز دیگر سال آبی ۹۸- ۹۹ به پایان خواهد رسید و مهرماه ۹۹ آغاز سال آبی جدیدتر خواهد بود و مشخص نیست در سال آبی پیشرو با افزایش بارشها رو به رو خواهیم بود یا باید منتظر سالی کم بارش ماند.
انتهای پیام/