به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری تاس، مارشال بیلینگزلی، فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی اعلام کرد واشنگتن در حال بررسی امکان استقرار موشکهای میانبرد در آسیا است.
مارشال بیلینگزلی روز یکشنبه در مصاحبه با یک رسانه ژاپنی مدعی شد: این دقیقاً همان نوع نیروی دفاعی است که کشورهایی مانند ژاپن در آینده میخواهند و به آن احتیاج دارند.
این مقام ارشد دولت آمریکا اظهار کرد که واشنگتن قصد دارد با شرکاء و متحدانش در آسیا درباره تهدید مستقیم چین که باعث تقویت قابلیتهای هستهای آن میشود، مذاکره کند و قابلیت دفاعی این کشورها در برابر چنین تهدیداتی مورد ارزیابی قرار گیرد.
نماینده دولت آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی خاطرنشان کرد واشنگتن در حال حاضر در حال توسعه تسلیحات فراصوت است.
بیلینگزلی مدعی شد: چنین نیروی دفاعی برای دستیابی به ثبات در منطقه آسیا و اقیانوسیه ضروری است و حمایت از متحدان و شرکای ما در منطقه را تضمین میکند.
بنا به گفته این مقام آمریکایی چنین نیروی دفاعی راه باج گیرهای نظامی چین را میبندد.
پیشتر رسانههای ژاپنی اعلام کرده بودند آمریکا پس از کناره گیری از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد، مذاکراتی را با توکیو در خصوص استقرار موشکهای میانبرد آغاز کرده است. هر چند چنین مذاکراتی به طور رسمی از سوی دولت ژاپن تائید نشده است.
اوایل سال میلادی گذشته آمریکا اعلام کرد این کشور تعهدات خود تحت پیمان موشکی ۱۹۸۷ را به مدت شش ماه به حالت تعلیق درمیآورد. در دوم فوریه همان سال نیز رئیس جمهور روسیه اعلام کرد مسکو در واکنش به اقدام واشنگتن تعهدات خود تحت این پیمان را به حالت تعلیق درمیآورد.
پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد در سال ۱۹۸۷ میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق منعقد شد و یکی از اقدامات اساسی در جهت تنشزدایی دوران جنگ سرد بود. پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد هر دو کشور را ملزم به از بین بردن موشکهای کروز و بالستیک زمینی با بُرد حدود ۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مایل میکرد. مسکو و واشنگتن بارها یکدیگر را به نقض این پیمان موشکی متهم کردهاند.
انتهای پیام/