او با بیان اینکه ۱۱۰۰ وکیل نیکوکار با کمیته امداد همکاری میکنند، افزود: در راستای ارائه آموزشهای حقوقی به مدد جویان در ۵۱۸ نقطه میز خدمت ایجاد شده است.
معاون حقوقی کمیته امداد با بیان اینکه خدمات ارائه شده توسط وکلا رایگان است و آنها هزینهای دریافت نمیکنند، گفت: مددجویانی که دارای مشکلات حقوقی هستند ما مکلف هستیم که مسائل حقوقی آنها را برطرف کنیم و برای رفع و رجوع مشکلات آنها هزینه دریافت نکنیم.
صباغیان گفت: بیشتر پروندههای مددجویان در خصوص حضانت فرزند، مهریه و نفقه است که با کمک وکلای نیکوکار به این پروندهها رسیدگی میشود.
او با بیان اینکه همچنین یکسری دعاوی مربوط به پروندههای سازمانی است که آنها نیز در دستور کار وکلا قرار دارند، افزود: ۷۲۹۰ پرونده مددجویی تشکیل شده است.
صباغیان ادامه داد: ۳۱۷۱ پرونده سازمانی نیز در سال ۹۸ تشکیل شد که مورد رسیدگی قرار گرفتند.
او با بیان اینکه در سال گذشته ۲۴ هزار و ۲۵۱ آموزش حقوقی به مددجویان ارائه شد، ادامه داد: طرحها و لوایحی که در جهت فقرزدایی مددجویان است، پیگیری میشود.
او گفت: برخی از این طرحها نیاز به لایحه و قانون دارند که با تعامل و ارتباط با نمایندگان مجلس در این خصوص اقدام میکنیم.
صباغیان با بیان اینکه به عنوان مثال با پیگیریهای ما مددجویان امداد از پرداخت عوارض شهرداری، گاز، آب و برق معاف شدند و پرداخت هزینه دادرسی نیز برای مددجویان رایگان است، تصریح کرد: خوشبختانه در بودجه ۹۹ پیگیریهای خوبی اتفاق افتاد و همچنین توانستیم وام ازدواج را به ۵ میلیون تومان و بازپرداخت ۵ ساله تغییر دهیم که در ابتدا این پیشنهاد برای مددجویان ما بود، اما خوشبختانه منشا اثری برای کل کشور شد.
معاون حقوقی کمیته امداد با بیان اینکه در سال گذشته بودجه اشتغال ما و بهزیستی ۵ هزار میلیارد تومان بود که امسال به ۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت که از این اعتبار ۴،۹۰۰ میلیارد تومان برای امداد و ۲۱۰۰ میلیاردتومان برای مددجویان بهزیستی است، ادامه داد: این ۴،۹۰۰ میلیارد تومان بودجه دولتی است که با مشارکتهای مردمی و فعالیتهای اقتصادی کمیته امداد به ۶،۱۰۰ میلیارد تومان در سال جاری میرسد.
او گفت: برنامه ششم در سال ۱۴۰۰ به اتمام میرسد و برنامه هفتم بعد از آن آغاز میشود.
صباغیان با بیان اینکه به همین دلیل کارهای کارشناسی برای برنامه هفتم در دست انجام است، افزود: یکی از خواستههای ما این است که متولی فقر در کشور مشخص شود چرا که امداد به تنهایی نمیتواند در جهت فقرزدایی اقدام کند و تمام دستگاهها و مجلس باید در جهت از بین بردن فقر اقدام کنند.
او با اشاره به اینکه امداد متولی محرومین است و فقر ممکن است در جاهای مختلف تولید شود، گفت: یکی از موضوعاتی که در حوزه مجلس پیگیری میکنیم تعیین سهمیه برای فقرزدایی در دستگاهها و سازمانهای مختلف است که امیدواریم به نتیجه برسد و همچنین پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان و پیگیری سهام عدالت از دیگر اقداماتی است که صورت گرفته است.
صباغیان با بیان اینکه در حال حاضر مشکل ضمانت وام برای مددجویان و نیازمندان وجود دارد به همین دلیل قصد داریم صندوق ضمانت اشتغال را برای پرداخت راحت وام به مددجویان تاسیس کنیم، بیان کرد: از سوی دیگر به دنبال آن هستیم که سهم ما در بودجه و نوع خدمات در استانها مشخص شود و بودجه تعهدی در استانها تحقق پیدا کند.
معاون حقوقی کمیته امداد گفت: مراکز نیکوکاری عدالت یار راه اندازی شده است و تاکنون در دو استان قزوین و یزد این مراکز ایجاد شده است و جامعه وکلا، حقوقدانان و … عضو این مراکز هستند و خیرین مراکز را تشکیل میدهند.
او گفت: تعیین خط فقر در حوزه تخصصی ما نیست، اما در ۱۸۰ نقطه کشور متخصصین ما به صورت پایلوت بر روی نیازهای افراد کار میکنند و خط فقر رصد و به زودی نتایج آن مشخص میشود.
صباغیان همچنین در خصوص شفاف سازی فعالیتها و بودجه کمیته امداد گفت: در دوره جدید هم در هیات امنا و هم ریاست کمیته امداد اقداماتی در جهت شفافیت بیشتر و جلب اعتماد مردمی انجام میشود تا بتوانیم کارهای خود را آسانتر انجام دهیم چرا که اگر به اعتماد مردم خدشه وارد شود نمیتوانیم اقدامات خوبی انجام دهیم.
او با بیان اینکه امداد در دوره جدید به دنبال شفافیت بیشتر است، افزود: ایجاد امداد الکترونیک یکی از موضوعاتی است که به شدت دنبال میشود و طی دو، سه ماه آینده کارهای آن نهایی خواهد شد.
معاون حقوقی کمیته امداد در خصوص سامانه سخا نیز گفت: در گذشته برخی نیازمندان از چند سازمان و یا نهاد حمایتی خدمات دریافت میکردند، اما برخی دیگر هیچ خدمتی نمیگرفتند به همین دلیل با ایجاد سامانه سخا قرار است هر فردی که از هر سازمان یا موسسه خیریه خدمات دریافت میکند در این سامانه ثبت شود و اینگونه عدالت توزیعی اتفاق میافتد.
او با بیان اینکه از سوی کمیته امداد و بازرسی گزارشهایی در خصوص پرداخت تسهیلات و همچنین نظارت بر آن صورت میگیرد و حداکثر وام اشتغال در امداد ۵۰ میلیون تومان است، ادامه داد: در سال گذشته کمیته امداد ۳۷ درصد اشتغال کشور را به عهده داشته است.
انتهای پیام/