مدیر کل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: همه کار‌ها در دانشگاه‌ها تعطیل شده، اما هیئت‌ها همچنان دایر هستند و تقریباً دانشگاهی نداشته‌ایم که هیئت در آنجا تعطیل شده باشد.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام مهدی مستاجران، مدیر کل فرهنگی و امور اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با حضور در برنامه افق رادیو قرآن با موضوع «عزاداری‌های محرم در دانشگاه‌ها» در پاسخ به سوالی درباره تعطیلی دانشگاه‌ها و لزوم برنامه‌ریزی برای عزاداری و کارکرد‌های هیئات دانشجویی، گفت: دانشگاه‌های تیپ یک همانند دانشگاه تهران و دانشگاه شریف که از کثرت جمعیت برخوردار هستند، از سه رکن دانشجو، اعضای هیئت علمی و کارکنان تشکیل شده‌اند.

 او افزود: دانشجویان هم‌اکنون در دانشگاه‌ها نیستند، اما اساتید و کارکنان هستند. نکته دیگر اینکه بسیاری از دانشگاه‌ها دارای کوی اساتید هستند و دیگر اینکه هیئت‌های دانشجویی، هیئت‌های ریشه‌داری هستند که به همت دانشجویان در کنار یکدیگر، هر ساله برگزار می‌شوند، برخی دانشجویان که فارغ‌التحصیل نیز شده اند، در این هیئت‌ها حضور دارند. امسال به دلیل ممنوعیت در سفر‌های داخلی و رفت و آمد‌ها پیش‌بینی می‌شود، بیشتر عزاداران بومی در هیئت‌های دانشجویی حضور داشته باشند و از فضا‌های باز و مساجد استفاده کنند، درب‌های دانشگاه در ایام محرم و ماه مبارک رمضان به سوی مردم باز هستند. البته اصولاً مخاطبان هیئت دانشجویی افراد خاصی هستند که به نوعی با دانشگاه مرتبط هستند. نوع عزاداری و سخنرانی‌ها خاص است و با تأمل انتخاب می‌شود. امسال نیز پیش‌بینی می‌شود که این هیئت‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برپا شود.

حجت‌الاسلام مستاجران درباره تفاوت برنامه‌های امسال با سال‌های گذشته و همچنین ترویج رعایت دستورالعمل بهداشتی در ایام محرم برای عموم گفت: با توجه به اینکه بخش فرهنگی دانشگاه‌ها در حوزه وظایف ما است و بخشی از دانشگاه‌ها، علوم‌پزشکی هستند، به نوعی با موضوع کرونا درگیر هستیم. در زمان ابتدای شیوع کرونا، بخش زیادی از همکاری‌ها از طریق نهاد هماهنگ شد و در حال حاضر نیز در بسیاری از بیمارستان‌ها دفاتر فرهنگی داریم که از حضور آقایان روحانیون استفاده می‌شود؛ بنابراین موضوع کرونا، از دغدغه‌های اصلی ما نیز هست. دفاتر ما در شهرستان‌ها نیز در جریان وقایع قرار می‌گیرند و اطلاعات لازم را دارند، به همین خاطر حضور مستقیمی در این جریان داریم. در هر استان، ستادی تشکیل شده که دبیر آن با مسئولان نهاد دانشگاه‌های علوم پزشکی است که آمار و اطلاعات در دسترس است.


بیشتر بخوانید


او گفت: علاوه بر ابلاغ دستورالعمل وزارت بهداشت، یک دستورالعمل داخلی نیز تهیه شده است که طی روز‌های آینده ابلاغ خواهد شد. با رسانه ملی (شورای معارف سیما) هم هماهنگ شده تا مراسم دانشگاهی را پوشش رسانه‌ای دهد.

حجت‌الاسلام مستاجران در مورد ارتباط نهاد با پویش روضه‌های خانگی بیان کرد: ما آمادگی داریم این همکاری را در بحث روضه‌های خانگی به خصوص در فضا‌های باز کوی اساتید دانشگاه‌ها داشته باشیم. کوی اساتید دانشگاه‌ها فضای باز خوبی دارند و می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد و این پویش هم آنجا گسترش پیدا کند.

او در مورد کارکرد هیئت‌های دانشجویی و نحوه شکل‌گیری و مشارکت در آن و همچنین نقش این هیئت‌ها در عزاداری‌های امسال گفت: هیئت‌های دانشجویی با تأسیس دانشگاه‌ها همراه و قدمت دارند. بسیاری از اقدامات شایسته‌ای که از قبل از انقلاب در دانشگاه‌ها شکل گرفت، از طریق هیئت‌های دانشجویی بوده است. این هیئت‌های دانشجویی بعد از انقلاب از رونق خاصی برخوردار و به برکت دفاع مقدس شکل گرفت. در هر دانشگاه حداقل یک هیئت دانشجویی مستقر شده است. شاید این مجموعه هیئت دانشجویی در معرفی مظلوم واقع شده‌اند؛ تشکلی که فراگیر است. هیئت‌ها به خاطر فراگیری محبت به امام حسین (ع) و ریشه‌دار بودن در ایران، فراگیرترین تشکل در دانشگاه‌ها هستند و از هر طیف و تشکلی در این هیئت‌ها عضویت دارند.

او در پایان گفت: همه کار‌ها در دانشگاه‌ها تعطیل شده، اما هیئت‌ها همچنان دایر هستند و تقریباً دانشگاهی نداشته‌ایم که هیئت در آنجا تعطیل شده باشد. هیئت دانشجویی و دانشگاهی در دانشگاه کارکرد‌های بسیار خوبی دارند که یکی از آن‌ها جلوگیری از افسردگی و درمان آن است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.