علیقلی ایمانی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: بنابر آخرین آمار ۸ میلیون تن گندم با ارزش بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان از گندمکاران خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷ درصد رشد داشته است.
بیشتر بخوانید
او از پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران پرداخت شده و ۱۰ درصد باقی مانده به دلیل سیکل تحویل و ارسال به سیستم بانکی، با تاخیر ۴ تا ۵ روزه پرداخت میشود.
ایمانی با اشاره به اینکه مراکز خرید گندم در ۳۱ استان کشور مشغول فعالیت هستند، بیان کرد: برداشت گندم در استانهای سرد آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، همدان، اردبیل و کردستان تا نیمه دوم شهریور ادامه دارد و امیدوار هستیم که میزان خرید به ۱۰ میلیون تن برسد.
نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه مشکلی در روند خرید گندم وجود ندارد، گفت: با توجه به روند مناسب خرید، کشاورزان حاضر به فروش گندم به دلالان و واسطهها نیستند.
او اعلام به موقع و مناسب قیمت تضمینی را یکی از فاکتورهای مهم در پایداری تولید و خودکفایی برشمرد و افزود: بنابر قانون خرید تضمینی، نرخ محصولات کشاورزی تا پایان شهریور مطابق با هزینههای تولید و تورم باید اعلام شود تا کشاورزان بدانند که تولید صرفه اقتصادی دارد یا خیر؟
به گفته این مقام مسئول، با وجود افزایش چشمگیر هزینههای تولید اعم از سم، کود، خدمات و حمل و نقل قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی باید عادلانه اعلام شود، در غیر این صورت کشاورز به دنبال کشت نمیرود.
ایمانی از افزایش ۷۰ تا ۸۰ درصدی قیمت ماشین آلات و ۳ برابری قیمت سموم خبر داد و گفت: در سال جهش تولید، دولت با اعلام به موقع و مناسب قیمت خرید تضمینی باید از کشاورزان حمایت کند.
نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: با حمایت دولت از گندمکاران امکان تامین و تولید ذخایر استراتژیک گندم از محل داخل و بی نیازی از واردات وجود دارد.
او در پایان با بیان اینکه واردات هر کیلو گندم با احتساب ارز نیما بالای ۵ هزار تومان تمام میشود، تصریح کرد: با وجود افزایش هزینههای تولید، بنیاد ملی گندمکاران پیشنهاد خرید تضمینی هر کیلو گندم با نرخ ۴ هزار و ۵۰۰ تومان را داده است که در صورت موافقت با این نرخ نگرانی از حیث آینده تولید و خودکفایی نداریم.
انتهای پیام/