محققین توانسته‎اند با استفاده از فناوری ارگانوئید، مراحل رشد قلب انسان را به طور زنده مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، تیمی از دانشمندان الگوی کوچک شده قلب انسان را به کمک فناوری ارگانویید پرورش داده‌‌اند تا از این طریق بتوانند تحقیقاتی را درمورد قلب جنین به سرانجام برسانند. آنان امیدوارند که ارگانوئید به آن‌ها در درک بهتر رشد قلب جنین و نقایصی مانند بیماری‌های مادرزادی قلب کمک کند.

محققان دانشگاه ایالتی میشیگان از سلول‌های بنیادی بالغ کمک گرفته و از روشی که مانند رشد جنین و نوزاد است برای این کار استفاده کردند. آن‌ها فقط در مدت چند هفته توانستند یک قلب کوچک را به طور کامل با جایگاه و بافت عروقی ایجاد کنند، این امر به آن‎ها امکان می دهد تا در زمان واقعی روند رشد قلب انسان جنین را مشاهده کنند.

اکنون محققین از این روش برای مدلسازی و مطالعه بیماری‎های مادرزادی قلب استفاده می‌کنند و معتقدند این ارگانوئید‌های قلب انسان می‌توانند برای مطالعه سایر بیماری‌های قلبی عروقی مانند عوارض جانبی قلب و عروق ناشی از شیمی درمانی و اثرات دیابت بر روی قلب در حال رشد، بسیار مؤثر و کارآمد باشند.

طراحی و چاپ موفق اندام انسان

پروفسور آرتور آگوئرو، نویسنده ارشد این مقاله در مورد جزئیات آن گفت: "این قلب‌های کوچک مدل‌های فوق العاده قدرتمندی را تشکیل می‌دهند که در آن‌ها می‌توان انواع اختلالات قلبی را با درجه‌ای از دقت که قبلا در دسترس نبود ببینیم. "

رشد و چاپ قلب انسان طرفداران زیادی دارد چرا که با وجود فراهم آمدن این امکان دیگر در هنگام الزام پیوند برای بیمار، نیازی به خارج کردن عضور از بدن فرد دیگر نیست و این کار تنها با طراحی و پرینت سه بعدی که با اشتقاق از سلول‎های انسانی به دست آمده است می‎توان عضو مورد نیاز را تهیه و به بیمار پیوند زد. در حال حاضر محققان خارجی قلب‌های سه‌بعدی را از سلول‌های مشتق از بیمار چاپ کرده‌ و در ژاپن بافت قلبی رشد یافته در آزمایشگاه را به قلب انسان پیوند زده‌اند.

اعضایی چون گوش، رگ‎های خونی، پوست، استخوان و کلیه نیز از مواردی هستند که تاکنون با موفقیت چاپ و پیوند داده شده‎اند.

 


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.