عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان است.
وی افزود: بنابر مصوبه ستاد تنظیم بازار در اکثر استان ها، بخشی از مرغ با نرخ مصوب ۱۵ هزار و ۷۵۰ تومان عرضه می شود.
حجت ادامه داد: بخشی از نهاده دامی با نرخ مصوب و بخشی با نرخ آزاد عرضه می شود که در صورت عرضه نهاده با نرخ مصوب به مرغدار، مرغ با نرخ ۱۵ هزار و ۷۵۰ تومان عرضه می شود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از روند افزایشی قیمت نهاده دامی بیان کرد: در اوایل مرداد قیمت هر کیلو ذرت به طور متوسط ۲ هزار و ۴۰۰ تومان و کنجاله سویا ۷ هزار تومان بود، در حالی که هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت به ۲ هزار و ۹۰۰ تومان و کنجاله سویا ۹ تا ۱۰ هزار تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه عرضه نهاده در سامانه بازارگاه جوابگوی نیاز مرغداران نیست، بیان کرد: تداوم عرضه نهاده در بازارگاه منجر به اختلاف قیمت مصوب با بازار آزاد می شود.
به گفته حجت، با استمرار روند نامطلوب قیمت نهاده های دامی، نرخ مرغ به بالای ۲۵ هزار تومان می رسد.
این مقام مسیول ادامه داد: با وجود اختلاف کاذب قیمت مصوب نهادههای دامی با بازار آزاد، تولیدکنندگان به شدت تحت فشارند به طوریکه ادامه این روند باعث میشود قیمت مرغ به بالای ۲۰ هزار تومان برسد.
حجت با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به همخوانی هزینه تمام شده تولید با قیمت کنونی مرغ کمبودی در عرضه مرغ در ماه محرم وجود ندارد که بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی کماکان همانند گذشته است، بیان کرد: هم اکنون بخش عمده نهادههای مورد نیاز مرغداران از بازار سیاه تامین میشود، درحالیکه با تخصیص ارز دولتی بخش عمده ذرت و کنجاله با نرخ مصوب به دست تولیدکنندگان میرسد.
وی با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی تعریفی ندارد، بیان کرد: عدم حمل به موقع نهاده علت اصلی اختلاف قیمت مصوب با بازار آزاد است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت نهادهها همچنان ۲ نرخی است، گفت: هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ ۷ هزار تومان و ذرت ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان در بازار سیاه به وفور موجود است، درحالیکه نهاده به میزان کافی با نرخ مصوب نیست.
وی با انتقاد از جهش چشمگیر قیمت ریز مغذیها در بازار گفت: قیمت ریز مغذیها همچون متیونین و لیزین و سایر مکملها نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد چندبرابری داشته که تمامی این عوامل منجر به افزایش هزینههای تولید شده است.
این مقام مسئول متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه را بالای ۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به نوسان شدید هزینههای تولید، نرخ مصوب به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی بیان کرد: اگر قیمت مصوب بر مبنای کارشناسی اعلام شود، تولیدکنندگان با افتخار میپذیرند چرا که تولیدکنندگان به هیچ عنوان به دنبال افزایش قیمت نیستند.
وی با تاکید بر اصلاح قیمت مرغ در بازار تصریح کرد: با وجود آنکه امکان عرضه مرغ با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار وجود ندارد، از این رو انتظار میرود مسئولان تنظیم بازار برمبنای واقعیت و هزینه تمام شده تولید، قیمت واقعی مرغ را اعلام کنند.
با توجه به وضعیت نامطلوب عرضه نهادههای دامی پیش بینی میشود که استمرار این روند منجر به افزایش قیمت مرغ در بازار شود.
به گفته حجت، با وجود اختلاف کاذب قیمت مصوب نهادههای دامی با بازار آزاد، تولیدکنندگان به شدت تحت فشارند به طوریکه ادامه این روند باعث میشود قیمت مرغ به بالای ۲۰ هزار تومان برسد.
حجت با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به همخوانی هزینه تمام شده تولید با قیمت کنونی مرغ کمبودی در عرضه مرغ در ماه محرم وجود ندارد که بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: با توجه به ۲ نرخی بودن نهاده های دامی و تامین ۵۰ درصد نهاده با قیمت آزاد، انتظار می رود که ستاد تنظیم بازار هرماه بر مبنای قیمت نهاده ها نرخ مصوب مرغ را اعلام کند چرا که با استمرار این روند تولیدکننده توان جوجه ریزی ندارد.
انتهای پیام/