به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری رویترز اعلام کرد اعضای شورای امنیت با درخواست آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه مخالف هستند.
میشل نیکلاس، خبرنگار رویترز اعلام کرد بر اساس یافتههای این خبرگزاری، در کمتر از ۲۴ ساعت پس از درخواست آمریکا برای فعالشدن "مکانیسم ماشه" و برگشت تحریمها علیه ایران، ۱۳ کشور از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت مخالفت خود را با این اقدام واشنگتن اعلام کردهاند.
بر این اساس، این خبرگزاری اعلام کرد ۱۳ عضو شورای امنیت با ارسال نامههایی تاکید کردند واشنگتن در سال ۲۰۱۸ از توافقنامه هستهای ایران خارج شده است و دیگر عضوی از برجام نیست که بخواهد با استناد به آن مکانیسم ماشه را فعال کند.
این اعضا تصریح کردند آمریکا مشروعیت بازگرداندن تحریمهای ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را ندارد و درخواست آمریکا، بیاساس است.
تنها کشور دومینیکن با تلاش آمریکا برای بازگرداندن مکانیسم ماشه مخالفت نکرده است.
بیشتر خوانید:
خبرگزاری رویترز همچنین اعلام کرد به دلیل مخالفتهای گسترده اعضای شورای امنیت با فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریمها علیه ایران، رئیس دورهای شورای امنیت قطعنامه ادامه لغو تحریمهای ایران را برای رای گیری در شورا مطرح نخواهد کرد.
براساس توافق صورت گرفته در برجام، تحریم های گذشته علیه ایران در شورای امنیت لغو نشده بلکه به حالت تعلیق درآمده است. آمریکا و یا هر کشور عضو دائم شورای امنیت می تواند با استناد به این موضوع مدعی نقض برجام از سوی ایران شود. در این صورت، طرفین سی روز مهلت دارند که با یکدیگر در این زمینه رایزنی و گفت وگو کنند. در صورت عدم توافق، قطعنامه "ادامه تعلیق تحریم های ایران" در شورای امنیت به رای گذاشته می شود. در این حالت اگر همه کشورهای عضو شورای امنیت هم موافق ادامه تعلیق تحریم های ایران باشند، آمریکا می تواند به راحتی به این قطعنامه رای منفی داده و با حق وتو تمامی تحریم های گذشته علیه ایران را بازگرداند.
گفتنی است آمریکا که پیش از این نتوانست اجماعی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت ایجاد کند، روز پنجشنبه از فعالکردن مکانیسم ماشه خبر داد.
اقدام اخیر آمریکا موجب انتقاد رقبا و شرکای واشنگتن شده است. چین، روسیه و اتحادیه اروپا تاکید کردند که اقدام آمریکا در فعالکردن مکانیسم ماشه، غیرقانونی است، چراکه واشنگتن دیگر در توافق برجام حضور ندارد و نمیتواند به بندی که در توافق برجام هست مراجعه کند.
کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس مخالفت خود را با درخواست آمریکا برای فعالسازی مکانیسم ماشه اعلام و نامهای در این باره به سازمان ملل ارسال کردند.
در همین حال جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد آمریکا نمیتواند از سازوکار حلوفصل اختلافات در برجام استفاده کند، چرا که از این توافق خارج شده است.
هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی پیامی در حساب توییتری خود تاکید کرد که آمریکا از برجام خارج شده و نمیتواند مکانیسم ماشه را فعال کند.
پکن نیز اعلام کرد که اصلا مکانیسم ماشه علیه ایران فعال نشده، چراکه آمریکا صلاحیت فعالکردن آن را ندارد. فعال شدن مکانیسم ماشه میتواند نهایتا منجر به بازگشت تحریمهای بینالمللی علیه ایران پیش از توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شود.
انتهای پیام/
نیاز ب حضور فیزیکی نیس خبرهایی ک از اونجا میاد دیگ هر بچه ای میتون تو گوشی بخون
ان شاء الله که خیره
وزیر خارجه ظریف نیز استیضاح خواخد شد!!
روحانی هم با طرح استیضاح و سوال نمایندگان مواجه خواهد شد!
ایران بطور کلی از برجام خارج خواهد شد!
....
بسه دیگه همین قدر!
سر پیازی؟!!ته پیازی؟!