در پی معرفی و به‌کارگیری زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات در خدمات دولت الکترونیک، دیگر دستگاه‌های کشور هم از این بستر سود خواهند برد.

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، «شبکه ملی اطلاعات» سند مصوب شده‌ چندین و چند ساله که حالا راه اندازی و به کارگیری آن در کشور مدتی است، به صورت خیلی جدی‌تر در دستور کار قرار گرفته و جای خودش را به عناوین و دستاورهای خوش رنگ و لعاب دیگر وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات داده است. البته نباید این موضوع را هم نادیده گرفت که ضرب العجل چندین هفته‌ای رئیس جمهور به محمد جواد آذری جهرمی و یا شیوع ویروس کرونا در کشور  تاثیر چشمگیری در تسریع بخشیدن به روند اجرایی شبکه ملی اطلاعات داشت. تاثیری که توانست ادعای وزیر ارتباطات در سال ۱۳۸۹  را درباره رسیدن به ۸۰ درصد از الزامات شبکه ملی اطلاعات تحقق ببخشید و تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره شبکه ملی اطلاعات و سه لایه اصلی آن که شامل زیر ساخت، خدمات و محتوا است، را به اجرا درآورد.

براساس این گزارش، طبق مستندات ارائه شده توسط وزارت ارتباطات و وفناوری اطلاعات تا امروز ۸۰ درصد از زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات فراهم آمده که ذی نفعان آن در سه دسته حقوقی، کسب و کار و عمومی مصرفی از آن بهره خواهند برد.


بیشتر بخوانید


سودی که دستگاه‌های حقوقی از شبکه ملی اطلاعات می‌برند!

* ما در این گزارش قصد داریم تا با معرفی یکی از ذی نفعان شبکه ملی اطلاعات نگاهی بر اهمیت این دستاورد بومی داشته باشیم.

ذی‌نفعان کسب و کار

شبکه ملی اطلاعات در سه بخش محیط "حقوقی"، "کسب و کار" و "عمومی و مصرف" است، که هر کدام از دستگاه‌های کشوری هم در شبکه ملی اطلاعات سهیم هستند و هم از آن بهره می‌برند. یکی از این نهادهای ذی‌نفع شرکت ارتباطات زیرساخت است، دستگاهی که خودش متولی ساخت لایه‌های اصلی و اولیه شبکه ملی اطلاعات است و جدای از سهم عمده‌ای که در ساخت و ایجاد دسترسی دیگر دستگاه‌ها به این شبکه دارد، خود نیز به دلیل تأمین زیرساخت‌های مناسب برای کشور، بیشترین بهره را هم خواهد برد.

درواقع هر وقت صحبت از شبکه ملی اطلاعات به میان می‌آید، یکی از پایه‌های اصلی آن وجود زیرساخت‌های مناسب است، که می‌تواند کشور را در مسیر رسیدن به شبکه‌ای بومی مستقل و در سال جهش تولید خودکفا کند. البته در این بین نباید از سهم VODها چشم‌پوشی کرد. ابزاری که به وسیله شبکه ملی اطلاعات شاهد توسعه چشمگیری روی خدمات شبکه‌های داخلی هستیم.

یکی از خدمات شبکه ملی اطلاعات، رسیدگی به امورات اداری به ویژه خدمات بانکی است. شبکه‌ای که دایره اقدامات و خدمات بانکی را در تسهیل پرداختی‌ها گسترش خواهد داد و پس از آن هر فرد می‌تواند دارای امضائی الکترونیکی مخصوص به خود باشد. 

شبکه ملی اطلاعات و کارایی دولت الکترونیک

یکی از ذی‎نفعان اصلی در شبکه ملی اطلاعات، بهره‌گیری مردم از خدمات دولت الکترونیک است، دولتی که در همین روزهای کرونایی پا گرفت و اولین قدم آن پرداخت وام‌های یک میلیون تومانی بدون حضور شهروندان در بانک‌ها و درگیر نشدن دستگاه‌های اجرایی در این حوزه بود. سازمان فناوری اطلاعات و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز خود یکی از بازوان اصلی در خدمات و تجارت الکترونیک هستند و هر کدام دارای سهمی جداگانه در شبکه ملی اطلاعات دارند، بدین نحو که وزارت صمت می‌تواند با حمایت از کسب و کارهای جدید به بدنه اصلی اقتصاد دیجیتال در شبکه ملی اطلاعات کمک کند و خود نیز از سود آن بهره‌مند شود، یا سازمان فناوری اطلاعات که با تولیدات سخت افزاریش می‌تواند به شکل گیری هرچه سریعتر دولت الکترونیک و روی کار آمدن کسب و کارهای ذیل دولت الکترونیک کمک کند.

در کنار تمام حمایت‌های کسب و کارهای دیجیتال، حضور تولید کنندگان در عرصه رقابت و جذبه بازار و برآورد سود و زیان اقتصادی آن، نیز یکی از پایه‌های شبکه ملی اطلاعات محسوب می‌شود. درواقع این شبکه باید بر محور تولیدات بومی در گردش باشد، تولیداتی که توسعه بازار را در پی خواهد داشت و جوانان بسیاری را مشغول به کار خواهد کرد. درواقع یکی از خاصیت‌های شبکه ملی اطلاعات به کارگیری نیروهای کارآمد و جوان در بخش فناوری و تحول تکنولوژی جهانی است. 

نقش پررنگ اپراتورها در شبکه ملی اطلاعات

در دنیایی که روزانه چندین اپراتور سیار و ثابت باهم در رقابت هستند، شبکه ملی اطلاعات و لایه‌های زیرساختی او می‌تواند کمک شایانی به تسهیل دسترسی‌ها داشته باشد، از این روی که با وجود شبکه اطلاعات و امنیت و کیفیت داخلی، به حتم سرعت، کیفیت و کمیت اینترنت شبکه ملی به مراتب بالاتر خواهد بود، به شکلی که اینترنت نسل پنج (5G) نیز در همین بستر به بلوغ خواهد رسید. 


بیشتر بخوانید


سودی که دستگاه‌های حقوقی از شبکه ملی اطلاعات می‌برند!

رسیدن به دستاوردی بومی، امنیت شبکه و استقلال فضای مجازی ایران در جهان، از جمله اتفاقات مهم و ویژگی‌های اصلی شبکه ملی اطلاعات است، شبکه‌ای که امروز حمید فتاحی رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت از سرورهای آن در حساب توئیتری خود رونمایی کرد.

او از اولین مرکز داده‌های مادر شبکه ملی اطلاعات رونمایی کرد و این‌چنین نوشت: «آخرین مراحل آماده‌سازی مرکز داده‌ی مادر شبکه‌ ملی‌ اطلاعات که توسط همکارانم در شرکت ارتباطات زیرساخت، در حال احداث است، در حال طی شدن است. این مرکز داده، با ظرفیت فاز اول ۱۰۰ رک، خدمات ابری ویژه پیام‌رسان‌ها، جستجوگر و سایر خدمات پایه شبکه‌ی ملی را فراهم می‌آورد.»

مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان می توانند در ذیل این گزارش سوالات خود را درباره شبکه ملی اطلاعات و اینترنت ملی با ما به اشتراک بگذارید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.