امیرحسین اسدی مدیر عامل بنیاد توسعه فناوریهای فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: فناوری با سرعت در حال پیشرفت است و هر روز یکی از عرصههای زندگی بشر را تحت تاثیر قرار میدهد. این فناوری اگر مبتنی بر فرهنگ جامعه رشد کند و بایستههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را دستخوش تغییرات نکند، با سرعت رشد کرده و همنشینی زیبایی بین فرهنگ و فناوری شکل میگیرد و به عبارتی، فناوری عامل توسعه فرهنگ میشود. اما اگر در جامعه ای، فناوری و فرهنگ به موازات هم حرکت نکنند، حتما فرهنگ فدای فناوری می شود و یا فشارهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، فناوری را فدا خواهند کرد. فناوری فدا شده یا تحریم میشود، یا فیلتر، یا تکفیر شده و سوزانده خواهد شد.
او بیان کرد: یکی از مهمترین فعالیتهایی که باید برای پیشبرد فناوری در کشور برنامه ریزی شود، آینده پژوهی و بررسی روشهای توسعه فناوری مبتنی بر زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی است. کشورهایی از چالش تاثیرات شدید فناوری بر فرهنگ آسیب نخواهند دید که بتوانند قبل از حضور فناوری، قوانین، آیین نامه ها، شیوه نامهها و روشهای فرهنگسازی را تبیین کرده و در جامعه هدف، پیاده سازی کنند. فناوری هوش مصنوعی، داده کاوی، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و پرینترهای چند بعدی از فناوریهایی است که باید برای توسعه آن، به پیوستهای فرهنگی و اجتماعی آن توجه کرد.
مدیر عامل توسعه بنیاد فناوری فرهنگی درباره فناوری خودرو های بدون سرنشین گفت: یکی از فناوریهای نوین گسترش خودروهای بدون سرنشین است. خودروهایی که با ترکیب فناوریهای تشخیص هوشمند، هوش مصنوعی، ارسال داده، سخت افزار و مکانیک رانندگی را دستخوش تغییرات اساسی کرده است. شرکتهایی مثل گوگل، اپل و ... در حال برنامه ریزی و تولید این خودروها هستند که آلودگی را کم می کند و به محیط زیست خدمت میرساند. اما پاسخ سوالات زیر در رابطه با توسعه این فناوری چیست؟
اسدی بیان کرد: دهها سوال را باید قبل از حضور خودروهای بدون سرنشین در کشور پاسخ دهیم. باید پایان نامه دانشجویان در حول این سوالات شکل گیرد و بیمه و پلیس خودشان را برای استقبال از این فناوری آماده سازند.گاهی نیاز به قوانینی است که از قبل باید مجلس نسبت به تدوین آن اقدام کند.
انتهای پیام/