شاهین کُرد رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در خصوص لزوم ارتباط موثر صنعت با دانشگاه، همچنین به منظور گسترش روحیه مشارکت و همکاری بین متخصصان صنعت و جامعه فرهیخته دانشگاهی یکی از راهبردهای اصلی پژوهش و فناوری در این دوره، ارتقای ارتباط حوزه صنعت با دانشگاه بوده است.
او ا فزود: در این زمینه استفاده از مدلهای نوین برای بکارگیری دانش در فعالیتها امری ضروریست. تجاریسازی ایدهها و بهرهبرداری از پژوهش های کاربردی در حوزه صنعت از جمله اهداف مورد انتظار دانشگاهیان از صنعت میباشد، در مقابل ارائه ایدههای جدید و انجام پژوهش های کاربردی در راستای افزایش بهرهوری و رفع چالشهای تولید، از جمله انتظارات فعالان عرصه صنعت از دانشگاهیان میباشد.
کرد تصریح کرد: در ادامه اقداماتی که از سال گذشته آغاز شده است، در حال حاضر ۲ دفتر پژوهشی در دانشگاه صنعت نفت اهواز و دانشگاه شیراز راه اندازی شدهاند و افزایش دفاتر پژوهشی در سطح دانشگاه های مناطق مختلف کشور در دستور کار قرار دارد.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بیان داشت: راه اندازی دفاتر پژوهشی اهدافی، چون کاهش موانع ارتباطی، تلاش در جهت حل مشکلات با تکیه بر توانمندی های داخلی، تسریع در انجام و پیگیری طرحهای ابلاغی نظیر پژوهانه و فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی را در برنامه دارد. از دستاوردهای ارزنده این دفاتر پژوهشی، برگزاری جلسات متعدد هم اندیشی در راستای پیشبرد اهداف علمی و پژوهشی، پیگیری وضعیت پروژههای جاری، تلاش برای هدفمند نمودن پایان نامههای مقاطع تحصیلات تکمیلی متناسب با نیازهای صنعت و طرح موضوعات قابل تحقیق است.
این مقام مسئول گفت: ۴ طرح از ۶ طرح تعریف شده که طی قرارداد از طرف شرکت ملی نفت ایران به مراکز دانشگاهی واگذار شده است مربوط به میادین تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است و بر اساس این قراردادها، دانشگاهها موظف شده اند با اتخاذ رویکرد پژوهشی و مبتنی بر فناوریهای روز جهان، کلیه فعالیتهای لازم جهت افزایش ضریب برداشت و بهبود تولید از میادین مربوطه را ظرف مدت ۱۰ سال راهبری نمایند. با توجه به اینکه نتایج این پروژهها ارتباط مستقیم با تولید دارند، از اولویت ویژهای برای شرکت مناطق نفت خیز جنوب برخوردار هستند.
انتهای پیام/م