به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خواندن نماز شب دارای فضیلتهای بسیاری است و در احادیث و روایات مختلف به آن تاکید بسیاری شده است. روایات ما را به خواندن این نماز پر فضیلت دعوت کرده است. نماز شب جزو نمازهای مستحبی محسوب میشود که خواندن آن در اسلام تاکید بسیاری شده است.
نماز شب یازده رکعت است و از ۳ بخش تشکیل شده است که توضیحات آن به شرح زیر است:
ابتدا نیت کنید
در رکعت اول سوره حمد ۱ مرتبه و سوره توحید را هرکدام یک مرتبه بخوانید و بعد از آن و رکوع و سجود کنید.
رکعت دوم را نیز مانند رکعت اول سوره حمد و توحید را بخوانید و سپس قنوت گرفته و دعای قنوت را بخوانید، بعد از آن به رکوع و سجود رفته و تشهد را گفته سپس سلام را بگویید.
این نماز را چهار بار تکرار میکنیم تا هشت رکعت نماز شود.
نماز شفع در پایان نماز شب خوانده میشود، یعنی پس از خواندن چهار نماز دو رکعتی به صورت زیر خوانده میشود.
نیت کنید: نماز شفع میخوانم قربة الی اللّه
رکعت اول سوره حمد، توحید و ناس را به ترتیب یک مرتبه را بخوانید و سپس رکوع و سجود به جا آورید.
رکعت دوم سوره حمد و توحید را بخوانید و سپس سوره فلق را بخوانید. بعد از آن قنوت بگیرید و سپس به رکوع و سجده رفته و تشهد و سلام را به جای آورید.
نماز وتر
ابتدا نیت کنید
در رکعت اول یک مرتبه سوره حمد و سه مرتبه سوره توحید را بخوانید سپس یک مرتبه سوره فلق و ناس را بخوانید.
قنوت گرفته و دعای قنوت را کامل بخوانید و همان طور دستها را که در حالت قنوت است با انگشتان دست راست یا با تسبیح چهل بار بگویید «اللّهم اِغفِر لِلمومنینَ و اَلمومنات و المُسلمین والمُسلمات» پس هفتاد بار بگویید «استغفراللّه ربی واَتوب الیه»
سپس سیصد مرتبه بگویید «العَفو» و سپس رکوع و سجده رفته و پس از آن تشهد و سلام بگویید. در پایان تسبیحات حضرت فاطمه زهرا را بگویید که ثواب آن نزد خدا از هزار رکعت نماز مستحب بالاتر است.
تاثیر نماز شب برشادابی
سرتونین از جمله مواد شیمیایی است که ترشح آن موجب شادی شخص میشود. بیشترین ترشح این هورمون در ساعات اولیه سحر اتفاق میافتد و در صورت بیداربودن شخص در این ساعت لذت وسرمستی فوق العادهای به او دست میدهد.
اثرات نماز شب در دستگاه ایمنی بدن
اولین عنصر مکانیسم دفاعی بدن در مقابل بیماریها و خطرات ترشح هورمون ملاتونین میباشد که کارایی آن دو برابر ویتامین «ای» و پنج برابر گلوتاثیون است.
گلوتاثیون هورمون کاربردی نقش مهمی در مکانیسم دفاعی بدن داشته و بر توانایی و قدرت مونوسیتهای بالغ که یک نوع گلبول سفید است، میافزاید.
منبع: میزان
انتهای پیام/