به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با خمیر هزارلا میتوانید چند شیرینی متفاوت مانند شیرینی زبان، پاپیونی و ناپلئونی درست کنید؛ و از خوردن آنها لذت ببرید. خمیر هزارلایه بعد از پخت به صورت لایه لایه میشود.
این خمیر، خمیر حساسی است برای تهیهی آن باید وقت و حوصله داشته باشید و با دقت درست کنید.
برای کره میانی از مارگارین هزارلا استفاده کنید. کره هم میشود استفاده کرد، اما بوی کره غالب است و ماندگاری آن خیلی کمتر است.
این خمیر نمیتواند زیاد داخل دمای محیط بماند. اگر میبینید کاری برایتان پیش آمد خمیر را حتما داخل یخچال بگذارید.
این خمیر را میتوانید ماهها داخل فریزر نگهداری کنید و هنگامی که خواستید با آن شیرینی درست کنید از شب قبل داخل یخچال بگذارید تا کامل یخ زدایی شود.
این خمیر برای تهیه انواع شیرینی مثل شیرینی زبان، شیرینی پاپیونی، شیرینی ناپلئونی استفاده میشود.
بیشتر بخوانید
طرز تهیه خمیر هزارلایه:
مواد لازم برای خمیر هزارلایه:
مارگارین هزارلا ۳۵۰ گرم
جوهر لیمو ۱ گرم
نمک ۲ گرم
روغن مایع ۷۵ گرم
آرد ۷۵۰ گرم
آب سرد ۲۷۵ گرم
طرز تهیه خمیر هزارلایه:
آرد و جوهر لیمو را با هم مخلوط کنید سپس کم کم آب را اضافه کنید یکم که خمیر شکل گرفت روغن و نمک را اضافه کنید اگر نیاز به آب داشت آب اضافه کنید. خمیر را آنقدر ورز بدهید تا خمیر صاف و یکدستی بدست بیاورید. ممکن است آب کمتر یا بیشتری احتیاج داشته باشد پس تو اضافه کردن آب دقت کنید خمیر نباید به دست بچسبد سپس آن را به شکل یک چانهی بزرگ در بیاورید و وسط آن را با چاقویی تیز یک علامت + بگذارید و روی خمیر را با نایلون بپوشانید و داخل یخچال بگذارید.
اکنون مارگارین هزارلا را بین دوتا نایلون قرار بدهید و با وردنه باز کنید و بعد داخل فریزر قرار بدهید. بعد از اینکه مارگارین سفت شد خمیر را از داخل یخچال بیرون بیاورید و با وردنه روی آن بکشید و خمیر را باز کنید بعد مارگارین را روی خمیر قرار بدهید؛ و اطراف خمیر را روی مارگارین برگردانید به صورتی که کره بین خمیر باشد و اصلا پیدا نباشد و با وردنه صاف کنید. آردهای اضافی خمیر را بردارید و با وردنه ضربههای آهسته به خمیر بزنید و خمیر را پهن کنید. آردهای اضافی خمیر را با برس پاک کنید و از لبههای بالا و پایین خمیر روی آن قرار بدهید و خمیر را از وسط تا کنید به صورتی که خمیر ۴ لاتا شده باشد و بعد آن را داخل ظرفی قرار بدهید و روی آن نایلون بکشید؛ و داخل یخچال قرار بدهید بعد از ۲۰ دقیقه خمیر را بیرون بیاورید و آن را باز کنید و اگر لازم بود خیلی کم آرد روی آن بپاشید و با وردنه باز کنید و دوباره لبههای بالا و پایینی آن را تا بزنید و نایلون بکشید و داخل یخچال قرار بدهید این کار باید تا ۶ مرتبه انجام بدهید و هربار بین آنها به مدت ۲۰ دقیقه داخل یخچال قرار بدهید.
بعد از این مراحل خمیر هزار لایهی شما آماده است.
از خمیر هزارلا میتوانید برای تهیهی انواع شیرینی استفاده کنید.
طرزتهیه شیرینی زبان
مواد لازم برای شیرینی زبان:
خمیر هزارلا یک کیلو گرم
عسل ۳ قاشق غذاخوری
آب ولرم ۱ قاشق مرباخوری
پودر پسته برای تزیین
شکر مقداری
طرز تهیه شیرینی زبان:
خمیر هزارلا را روی صفحه آشپزخانه به ضخامت نیم سانتیمتر پهن کنید. در یک کاسه عسل و آب را مخلوط کنید و خوب هم بزنید و با برس آشپزخانه روی خمیر بمالید و روی آن را شکر بریزید. اکنون با قالب مخصوص شیرینی زبان قالب بزنید اگر قالب نداشتید میتوانید برشهای مستطیلی بزنید و با چاقو یک شیار طولی در وسط هر کدام ایجاد کنید و در سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و شیرینیها را با کمی فاصله بچینید.
فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود و سینی را در طبقه وسط فرقرار بدهید. برای ۱۰ دقیقه حرارت را بالا نگه دارید تا نانها پف کنند سپس حرارت را به ۱۷۰ درجه سانتیگراد پایین بیاورید و بگذارید شیرینیها برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر بپزند.
اکنون شیرینیها را از فر بیرون بیارید دوباره عسل روی آنها بزنید و با پسته و کنجد تزیین کنید و اجازه بدهید خنک شوند و بعد داخل ظرف مورد نظرتان بچینید. اگر تمایل داشتید میتوانید شربت بار تهیه کنید و بعد از پخت شیرینی روی آنها بریزید.
شیرینی زبان با خمیر یوفکا را هم تهیه میشود.
طرزتهیه شیرینی پاپیونی خانگی:
مواد لازم برای ۳۰ تا شیرینی پاپیونی:
سفیده تخم مرغ ۲ عدد
پودر پسته یک چهارم پیمانه
پودر قند یک دوم پیمانه
خمیر هزارلا ۱ کیلوگرم
طرز تهیه شیرینی پاپیونی:
خمیر هزارلا را به قطر ۱ سانتیمتر باز کرده و نوارهایی به ابعاد ۲ سانتیمتر در ۶ تا ۸ سانتیمتر ببرید. وسط آن را پیچ داده و کمی سفیده بزنید تا به هم بچسبد.
سپس در سینی فر چیده و در فری که از قبل با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کرده اید به مدت ۱۵ دقیقه (در طبقه وسط فر) قرار دهید.
بعد از پختن و سرد شدن روی آن کمی پودر قند یا شکر درشت بپاشید یا این که میتوانید بعد از پخت مقداری شربت روی آن بریزید و کمی پودر پسته بپاشید.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/