پژوهشگران هرمزگانی به دانش فنی تولید انبوه صدف‌های خوراکی دست یافتند.

بومی سازی دانش تولید انبوه صدف های خوراکی در هرمزگانبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، مجری طرح تولید انبوه صدف‌های خوراکی  در مراسم رونمایی از این طرح گفت:  صدف خوراکی گونه ساکوستورا کوکولاتا saccostrea cucullate از دریا برداشت، پرورش و تکثیر شده است.

حسین رامشی افزود: بیش از پنج میلیون قطعه صدفچه در عمق هفت تا نه متری دریا در شهرستان بندرلنگه جمع آوری شد و  در تلاش هستیم تا ده تن صدف دو کفه‌ای خوراکی در کارگاه بندرلنگه تولید شود.

او گفت:در دسترس بودن این گونه صدف خوراکی در  هرمزگان، استفاده از پوسته و گوشت این نوع صدف، زنده ماندن این گونه صدف بدون آب تا سه روز و رشد و پرورش مناسب در دریا از مهترین مزایای این صدف خوراکی است.

مجری طرح تولید انبوه صدف‌های خوراکی افزود: حدود ۱۲ ماه طول می‌کشد تا این صدف‌ها به اندازه مناسب برای به دست آوردن گوشت برسند و گوشت این صدف استحصال و کنسرو هم تولید شده است.

رامشی گفت: صدف‌های خوراکی کیلویی سه دلار در بازار‌های جهانی به فروش می‌رسد.

رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گفت:برای راه اندازی کارگاه تولید انبوه صدف‌های خوراکی ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است وهمه مراحل رشد این گونه صدف در دریا است و نیازی به ساخت تجهیزات در محیط  نیست.

مرتضوی افزود: مطالعات و تحقیقات دست یابی به دانش فنی این طرح از سال ۹۶ با همکاری شش پژوهشگر آغاز شد.

او گفت: ایجاد اشتغال برای جامعه صیادی و ساحل نشینان از دیگر اهداف این طرح است.

رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران هم در این مراسم گفت: منطقه غرب هرمزگان ظرفیتی بسیار مناسب برای تولید صدف‌های خوراکی دارد.

حسین معصومی افزود: هرسال بیش از ۱۵ هزار تن صدف‌های خوراکی در دنیا  تولید می‌شود که ۹۰ درصد آن در کشور‌های آسیایی است.

او گفت: با حمایت‌های سرمایه گذاران برای بسته بندی و فرآوری صدف‌های خوراکی می‌توان به کشور‌های اروپایی و آسیایی صادر کرد.

از پوسته صدف خوراکی در صنایع منبت کاری، وسایل زینتی و خوراک دام طیور به شکل پودر هم  استفاده می شود.

انتهای پیام/خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.