به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، مجری طرح تولید انبوه صدفهای خوراکی در مراسم رونمایی از این طرح گفت: صدف خوراکی گونه ساکوستورا کوکولاتا saccostrea cucullate از دریا برداشت، پرورش و تکثیر شده است.
حسین رامشی افزود: بیش از پنج میلیون قطعه صدفچه در عمق هفت تا نه متری دریا در شهرستان بندرلنگه جمع آوری شد و در تلاش هستیم تا ده تن صدف دو کفهای خوراکی در کارگاه بندرلنگه تولید شود.
او گفت:در دسترس بودن این گونه صدف خوراکی در هرمزگان، استفاده از پوسته و گوشت این نوع صدف، زنده ماندن این گونه صدف بدون آب تا سه روز و رشد و پرورش مناسب در دریا از مهترین مزایای این صدف خوراکی است.
مجری طرح تولید انبوه صدفهای خوراکی افزود: حدود ۱۲ ماه طول میکشد تا این صدفها به اندازه مناسب برای به دست آوردن گوشت برسند و گوشت این صدف استحصال و کنسرو هم تولید شده است.
رامشی گفت: صدفهای خوراکی کیلویی سه دلار در بازارهای جهانی به فروش میرسد.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گفت:برای راه اندازی کارگاه تولید انبوه صدفهای خوراکی ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است وهمه مراحل رشد این گونه صدف در دریا است و نیازی به ساخت تجهیزات در محیط نیست.
مرتضوی افزود: مطالعات و تحقیقات دست یابی به دانش فنی این طرح از سال ۹۶ با همکاری شش پژوهشگر آغاز شد.
او گفت: ایجاد اشتغال برای جامعه صیادی و ساحل نشینان از دیگر اهداف این طرح است.
رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران هم در این مراسم گفت: منطقه غرب هرمزگان ظرفیتی بسیار مناسب برای تولید صدفهای خوراکی دارد.
حسین معصومی افزود: هرسال بیش از ۱۵ هزار تن صدفهای خوراکی در دنیا تولید میشود که ۹۰ درصد آن در کشورهای آسیایی است.
او گفت: با حمایتهای سرمایه گذاران برای بسته بندی و فرآوری صدفهای خوراکی میتوان به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر کرد.
از پوسته صدف خوراکی در صنایع منبت کاری، وسایل زینتی و خوراک دام طیور به شکل پودر هم استفاده می شود.
انتهای پیام/خ