توت سفید دارای طبع گرم و‌ تر است و خاصیت‌ دارویی زیادی دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، توت میوه بومی کشور چین است و از آنجا پخش شده است. توت طعم‌های مختلفی مانند ترش و شیرین دارد و همین طعم‌ها باعث شده است که این میوه را در دسر‎‌ها یا مواد خوراکی بیشتر استفاده کنیم.

توت جزوه میوه‌های درختی به شمار می‌آید، طول درخت آن حدودا ۲۰ متر و عرض آن یک متر.

درخت توت نه تنها میوه خوشمزه‌ای می‌‍دهد بلکه برگ‌های آن نیز قابل استفاده است و منبع غذایی بسیار مناسبی برای کرم ابریشم است.

افرادی که گرم مزاج هستند در خوردن توت مقداری مراقبت کنند یا آنرا به همراه مصلح آن مصرف کنند.

سکنجبین به دلیل طبع سردی که دارد به عنوان مصلح توت استفاده می‌شود.

خواص توت

رفع کم خونی

توت دارای مقدار زیادی آهن است، آهن به بدن برای تولید خون و گردش بهتر آن کمک می‌کند.

افزایش شیر مادر

مصرف توت در زمان شیر‌دهی باعث افزایش شیرمادر می‌شود، خوردن توت در زمان حاملگی مفید است، ولی ممکن است باعث حساسیت‌هایی برای نوزاد بشود پس بهتر است که قبل از مصرف آن در دوران حاملگی با دکتر خود مشورت کنید.

درمان یبوست

توت مانند بیشتر میوه‌ها و سبزیجات دارای فیبر است، فیبر با کمک به دستگاه گوارشی بیماری‌هایی مانند یبوست یا گرفتگی عضلات شکم را درمان کند.

تنظیم سطح کلسترول خون

توت سفید باعث کاهش سطح کلسترول خون می‌شود و اگر آن را در برنامه غذایی خون قرار بدهید به مرور زمان باعث سلامت قلب نیز می‌شود.

کاهش فشار خون

در بسیاری از توت‌های سیاه مانند توت وحشی موادی وجود دارد که باعث گشادی رگ‌ها می‌شود، این عمل رگ‌ها را از خطر ابتلا به بیماری تنگی رگ، شل شدن رگ‌های خونی و لخته شدن خون کاهش می‌دهد.

کاهش کلسترول

مصرف چای برگ درخت توت باعث کاهش کلسترول‌های بدن خون می‌شود.

تقویت بینایی

ویتامین A در توت باعث تقویت بینایی می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی

توت دارای ویتامین C است، که مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

ویتامین C همچنین یک آنتی اکسیدان به حساب می‌آید، آنتی اکسیدان‌ها بهترین نیرو‌های دفاعی بدن علیه رادیکال‌های آزاد هستند.

آنتی آکسیدان‌ها با مبارزه علیه رادیکال‌های آزاد بدن را از ابتلا به سرطان و تشکیل سلول‌های سرطانی محافظ می‌کنند.

جلوگیری از پوکی استخوان

همانطور که اشاره شد توت حاوی ویتامین K، کلسیم، آهن، فسفر و مقدار کمی منیزیم است.

این‌ها باعث تولید سلول‌های استخوانی می‌شوند و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کنند.

زمان مصرف توت

توت بهتر است که به صورت ناشتا یعنی صبح‌ها مصرف شود، ولی استفاده آن در بعد از ظهر بعد از مصرف نهار مشکلی ندارد.

خواص شیره توت

شیره توت خواص زیادی دارد که بیشتر آن شبیه به خواص خود توت است، اما خواص خاصی نیز دارد که آنرا معجونی فوق العاده برای کودکان و نوجوانان تبدیل کرده است.

شیره توت سرشار از کالری است و مصرف آن باعث افزایش بسیار زیاد انرژی می‌شود.

مصرف شیره توت در نوجوانان قدرت یادگیری را افزایش می‌دهد.

مضرات شیره توت

همانطور که گفته شود شیره توت کالری بسیار زیادی دارد و خوردن بیش از اندازه آن باعث افزایش وزن می‌شود.

کسانی که دیابت نوع ۲ دارند بهتر در خوردن شیره توت کمی احتیاط کنند، شیرینی توت و شیره آن طبیعی است و هیچ مشکلی برای افراد دیابتی ندارد، ولی باز افراط در خوردن هر میوه‌ای مشکل ساز است.

طرز تهیه شیره توت

توت‌های سالم و شیرین را به هراندازه‌ای که نیاز دارید جدا کنید، سپس آن‌ها را شسته و داخل یک قابلمه یا ظرف ریخته و روی گاز قرار بدهید.

مقداری آب روی آن‌ها بریزید که توت‌ها ته نگیرند، زمانی که توت خوب له شدن و به پوره تبدیل شدن آن‌ها را از ظرف خارج کنید، با صافی پوره را جدا کنید و شیره خود را داخل یک ظرف جداگانه بریزید.

اگر به دنبال شیره‌ای بهتر و روشن‌تر هستید می‌توانید صاف کردن خود را در چند مرحله و با کمک پنبه انجام بدهید.

اینکار باعث می‌شود تا خار‌های توت که باعث تیرگی شیره می‌شود، از شیره جدا شود.

یک نکته بسیار مهم وجود دارد این است که شما به هیچ وجه شکر یا هر ماده شیرین کننده‌ای را نباید به این شیره اضافه کنید، زیرا باعث از بین رفتن خاصیت آن می‌شود.

منبع: میزان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار