سیستان و بلوچستان در روز عاشورای حسینی یکپارچه سیاه‌پوش شد و مردم ولایتمدار استان در سوگ شهادت سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران باوفایشان اشک ماتم ریختند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، روز عاشورای امسال نیز با وجود نگرانی از شیوع ویروس کرونا باز هم با حضور گسترده پیر و جوان، کودک و نوجوان و شور اشتیاق عزاداران حسینی در سراسر سیستان و بلوچستان برگزار شد تا بار دیگر مردم این استان ارادت خود را به ساحت مقدس ابا عبدالله الحسین (ع) نشان دهند.

امروز روزی است که نه فقط آدمیان بلکه ملائک نیز بر مظلومیت حسین (ع) و اهل بیت و یارانش ناله سر می‌دهند. برای عاشقان حسین (ع) فرقی نمی‌کند در خانه باشند یا در هیئت؛ در خلوت خود باشند یا در میان جمع چراکه از داغ عاشورا حرارتی در دل دارند که هیچگاه سردی نمی‌گیرد. سالیان سال از این واقعه می‌گذرد، اما هنوز هم وقتی نام عاشورا به میان می‌آید چشم‌ها برای باریدن کم می‌آورند و سینه‌ها از شدت ناراحتی در حرارت می‌سوزد.

مردم سیستان و بلوچستان همچون سراسر ایران اسلامی امروز کربلایی شدند و بار دیگر عشق و ارادت خود نسبت به خاندان پیامبر (ص) را به نمایش گذاشتند. عزاداری امروز اگر چه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی همراه بود، اما همچنان شکوه و عظمت داشت.

امروز هم مانند روز گذشته مردم عزادار زاهدان در نقاطی که مشخص شده بود با زدن ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی حاضر شدند و در سوگ شهادت مظلومانه سید الشهدا (ع) و یاران باوفایش گریستند.

میدان امام حسین (ع) زاهدان نیز امروز با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به صف‌های وحدت در نماز ظهر عاشورا مزین شد نمازی که روزی به امامت حسین بن علی (ع) و جماعت یاران معدودش در دشت کربلا اقامه شد و امروز پس از گذشت بیش از ۱۴۰۰ سال در ظهر عاشورا در نقاط مختلف ایران اسلامی با خیل عظیم عاشقان آن حضرت برپا می‌شود.

گلزار شهدای گمنام در بلوار سپهبد شهید سلیمانی (مسجد ابوذر)، آستان مقدس شهدای گمنام در بلوار خرمشهر، گلزار شهدای زاهدان واقع در انتهای خیابان مولوی، گلزار شهدای گمنام مهرشهر، مسجد پیامبر اعظم (ص)، مسجد الزهرا (س) بلوار آزادگان، مسجد علی بن ابیطالب (ع)، مسجد الغدیر بلوار شهید مزاری، گلزار شهدای گمنام شهرک جهاد و رضویه زاهدان از جمله نقاط مشخص شده برای برگزاری مراسم عزاداری در روز عاشورای حسینی بود.

علاوه بر زاهدان در تمامی شهر‌ها و روستا‌های سیستان و بلوچستان نیز عزاداری برای امام حسین (ع) و یاران باوفایش پس از ۱۰ روز به اوج خود رسید و هر کس با هر چه در توان داشت، زمینه عزاداری را فراهم کرد.

همچنین امروز در اکثر خانه‌های این شهر نیز با برپایی روضه‌های خانگی و مقتل خوانی شور حسینی زنده نگه داشته شد تا کسانی که نتوانستند در مجالس عزاداری شرکت کنند، از ثواب اشک ریختن برای مظلومیت سید الشهدا و یاران باوفایش بی نصیب نمانند.

سال‌های گذشته پخت حلیم نذری در روز عاشورا یکی از رسوم مردم سیستان و بلوچستان بود، اما امسال به سبب نگرانی از شیوع ویروس کرونا مردم شکل نذورات خود را تغییر دادند و هزینه‌ای را که برای این کار اختصاص داده بودند صرف خرید ماسک و اقلام بهداشتی برای نیازمندان کردند.

امشب نیز قرار است تا مراسم شام غریبان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فضای باز گلزار شهدای گمنام واقع در بلوار خرمشهر زاهدان با حضور عاشقان حسینی (ع) برگزار شود.

واقعه کربلا یا واقعه عاشورا، نبرد امام حسین (ع) و یارانش در کربلا با سپاه کوفه که برای یزید بن معاویه دومین حاکم اموی می‌جنگیدند. این واقعه که در روز دهم محرم سال ۶۱ قمری و به دنبال بیعت نکردن امام حسین (ع) با یزید رخ داد به شهادت آن امام و یارانش و نیز اسارت اهل بیتش انجامید.

این واقعه دلخراش‌ترین واقعه در تاریخ اسلام دانسته شده است و از این‌رو شیعیان بزرگترین مراسم عزاداری خود را در سال‌روز آن برگزار می‌کنند و به سوگواری می‌پردازند.

حاکم مدینه تلاش کرد از امام حسین (ع) برای یزید بیعت بگیرد از این‌رو حسین بن علی (ع) برای گریز از بیعت، شبانه از مدینه خارج شد و به طرف مکه حرکت کرد. در این سفر، خانواده امام حسین، شماری از بنی‌هاشم و برخی از شیعیان ایشان را همراهی می‌کردند.

امام حسین (ع) حدود چهار ماه در مکه ماند در این مدت نامه‌هایی از اهالی کوفه به دست او می‌رسید که از او خواسته بودند به کوفه برود. با توجه به احتمال ترور امام حسین در مکه به دست عاملان یزید و نیز دعوت کوفیان ایشان در روز ۸ ذی‌الحجه راهی کوفه شد و پیش از رسیدن به کوفه، از پیمان‌شکنی کوفیان باخبر شدند و پس از آن‌که حر بن یزید راه را بر کاروانش بست، به سمت کربلا رفت و در آنجا با لشکری روبه‌رو شدند که عبیدالله بن زیاد، عمر بن سعد را به فرماندهی آن منصوب کرده بود.

این ۲ سپاه در ۱۰ محرم معروف به روز عاشورا با هم جنگیدند. پس از آن که امام حسین (ع) و یارانش شهید شدند لشکریان عمر بن‌سعد، با اسب بر بدن آنان تاختند.

همچنین در عصر روز عاشورا سپاه یزید به خیمه‌های امام حسین (ع) حمله کرد و آن‌ها را آتش زده و سپس بازماندگان را به اسارت برد.

سپاهیان عمر بن سعد سر‌های شهیدان را به نیزه زدند و به همراه اسیران به کوفه نزد عبیدالله بن زیاد و از آنجا به شام نزد یزید بردند.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.