دانشمندان با بررسی بیش از ۲۵ هزار فرد مبتلا به کرونا از وجود ۵ مشکل گوارشی مرتبط با این بیماری خبر دادند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع جهانی ویروس کرونا، هنوز هیچ واکسن موثری برای مقابله با آن یافت نشده است.

سازمان جهانی بهداشت با اعلام علائم رایج کووید ۱۹ که شامل تب، سرفه خشک، از دست دادن حس بویایی و چشایی، بثورات پوستی و تعریق می‌شود، از مردم خواسته است پس از مشاهده این موارد خود را قرنطینه کنند.

دولت‌ها می‌کوشند تا زمان یافتن یک راهکار درمانی، شیوع ویروس را در جامعه مدیریت و کنترل کنند. یکی از موثرین راهکار‌های مدیریت کرونا، شناسایی افراد مبتلا و قرنطینه آنهاست. از این رو، دانشمندان با مطالعه بیماران، هر روز علائم جدیدی از ابتلا به کرونا را مطرح کرده و اقدام به آگاهی سازی عمومی درباره آن می‌کنند.

به تازگی محققان چند عامل دیگر که می‌تواند از علائم ابتلا به کرونا باشد را مطرح کرده اند. دانشمندان می‌گویند ویروس می‌تواند از راه‌های بی شماری باعث اختلال در روند کارکرد بدن شود که مهمترین آن اختلال در کارکرد دستگاه گوارشی است. دستگاه عریض و طویل گوارش انسان از دهان تا انتهای روده بزرگ را تشکیل می‌دهد و خود شامل اندام‌ها و بافت‌های مختلفی است. ویروس کرونا با تحت تاثیر قرار دادن هر کدام از این اندام‌ها و بافت‌ها می‌تواند باعث ایجاد عوارض و علائم در بیماران شود.

محققان می‌گویند غالباً مشکلات گوارشی پیش از سایر علائم و بخصوص پیش از علائم تنفسی خود را نشان می‌دهد. مطالعات بر روی بیش از ۲۵ هزار بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در چین و ۱۸ کشور دیگر نشان می‌دهد، مشکلات گوارشی یکی از علائمی بوده است که بیماران پیش از سایر علائم از آن شکایت داشته اند.

دانشمندان در تحقیقات خود پی بردند ۲ مشکل گوارشی بسیار شایعی که در بیماران کرونایی دیده می‌شود بی اشتهایی و اسهال است. همچنین حال تهوع و استفراغ از دیگر علائمی است که محققان در بیماران کرونایی مشاهده کردند.

محققان چینی در تحقیقات خود پی بردند برخی از بیماران دارای درد‌های شکمی هستند. محققان در مطالعات مختلف در خارج از چین نیز درد‌های شکمی را در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مشاهده کرده بودند.

مطالعات در استان هوبی چین، جایی که برای نخستین بار ویروس کرونا از شهر ووهان این استان به سایر جهان شیوع پیدا کرد، نشان داد همزمانی وقوع ۳ علائم گوارشی شامل حالت تهوع، استفراغ و اسهال در میان بیماران کرونایی بصورت گسترده دیده شده است. مطالعات در کشور‌های دیگر نیز نشان می‌دهد، همزمانی وجود ۲ علامت اسهال و درد‌های شکمی در این بیماران بیشتر از موارد گزارش شده در چین بوده است.

این مطالعات همچنین نشان داد بیمارانی که علائم گوارشی داشته اند، احتمال بیشتری دارد که دچار کرونای شدید شده و در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) بستری شوند. دانشمندان تاکید دارند این مطالعات تایید می‌کند که مشکلات گوارشی یکی از رایج‌ترین علائم ابتلا به کووید ۱۹ در انسان است.

پیش‌تر دانشمندان انگلیسی نیز در تحقیقات خود ارتباط میان مشکلات گوارشی مانند اسهال و ابتلا به کرونا را تایید کرده بودند. این دانشمندان توصیه دارند افراد در زمان شیوع ویروس کرونا به مدفوعی که دفع می‌کنند، توجه داشته باشند. اگر حجم مدفوع بسیار بیشتر از حد طبیعی و رقیق‌تر از گذشته است یا فرد با سهولت بسیار بیشتر نسبت به گذشته به توالت رجوع می‌کنید، احتمال دارد این امر علامت پنهان ابتلا به کرونا در فرد باشد.


بیشتر بخوانید


سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: ابتلا به کووید ۱۹ ممکن است بر هر فرد بصورت متفاوتی اثر بگذارد. بسیاری از مردم ممکن است هیچ علائمی از بیماری را نشان ندهند و بدون بستری شدن در بیمارستان بهبود یابند. علائم غیر رایج هم می‌تواند شامل درد عضلانی، درد گلو، ورم ملتحمه، سر درد و تغییر رنگ انگشتان دست و پا باشد.

با این حال، اگر شما به اسهال یا بیماری‌های گوارشی دچار شده اید، این به معنای آن نخواهد بود که حتماً به کرونا مبتلا هستید. مشکلات گوارشی می‌تواند ناشی از بیماری‌های مختلف باشد.

محققان می‌گویند به دلیل تاثیر ویروس کرونا بر فعالیت‌های گوارشی معده و روده، مشکلات مرتبط با گوارش جزو نخستین نشانه‌های پنهانی است که مردم کمتر از دیگر علائم به آن توجه می‌کنند. از این رو، متخصصان انگلیسی از مردم خواسته اند به کیفیت اجابت مزاج خود توجه داشته باشند.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از مرز ۲۵ میلیون نفر گذشته است. از این میان، تاکنون ۸۴۵ هزار نفر به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند. سازمان جهانی بهداشت از مردم می‌خواهد تا زمان کشف واکسن موثر برای مقابله با این ویروس، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند. برآورد می‌شود نسخه اولیه واکسن کرونا اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی به بازار عرضه شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
ای داد
Netherlands
ناشناس
۲۱:۵۵ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
واقعا که شورشو دراوردن از فردا نفس هم بکشیم ربطش میدن به کرونا اگه ماخودمونوتوخونه قرنطینه کنیم کی میخادخرج زن وبچه واجاره خونه روبده نمیدونم؟؟؟
Germany
ناشناس
۱۸:۳۰ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
دیگه علائمی نیست.
همش ی سرش ختم میشه ب کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
واقعاچه مسخره هر علائمی که از گذشته مثل. قبل از کرونا درسال گذاشته داشتیم اینها میگن کرونا هست. دوفردا میگن نفس کشید علائم کرونا هست خواب دیدن زیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
بعد از مرگ 2 میلیون نفر یهو راه درمانش پیدا میشه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
داروی امام کاظم بسیار موثر در درمان کرونا..
Germany
ناشناس
۱۸:۲۹ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
شما میتونی ثابت کنی که موثر است؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۳ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
واقعاً !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
خودمونو قرنطیته کنیم ، خرجمونو دولت میده
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۱۳:۰۹ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
این طور که هر روز علایمش داره زیاد میشه دیگه آدم هر طوریش بشه حتما کروناست!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
چرا کشورخودمون هیچ تلاشی برای ساختن واکسن نمیکنه؟!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۷ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
دانشمندان دیگه شورش رو در آوردن اگه دانشمند داشتیم که نباید ویروس تا این حد کش پیدا کنه
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۱۰:۲۷ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
مگه لاستیکه کش بیاد
Germany
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
این چه بلایی بود سرمان آمد
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۲۷ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
درد بی درمون
آخرین اخبار