در گزارش زیر طرز تهیه ترشی هفت بیجار خانگی را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ترشی هفت بیجار با اصالتی ۱۵۰ ساله نزدیک‌های پاییز منزل هر بیجاری پیدا می‌شود. البته این ترشی به خاطر عطر و طعم بی‌نظیرش که مدیون ادویه مخصوص و جادویی آن است، محبوبیت ویژه‌ای پیدا کرده و دورچین غذا‌های بسیاری از ما ایرانی‌ها است. جالب است بدانید این ترشی به خاطر مواد تشکیل دهنده که شامل هفت میوه، هفت ادویه و هفت سبزی است به هفت بیجار مشهور شده است. اگر اهل انداختن ترشی هستید یا حتی اگر دستی در انداختن ترشی ندارید، بد به دلتان راه ندهید؛ در این دستورالعمل سیر تا پیاز طرز تهیه این ترشی چه درباره سبزی و چه درباره ادویه و تمام نکات تهیه آن ذکر شده است. همراه ما باشید.


مواد لازم برای تهیه ادویه مخصوص ترشی هفت بیجار

پودر گلپر ۱۰ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه یک قاشق چای‌خوری
جوز هندی یک قاشق چای‌خوری
پودر رازیانه یک قاشق چای‌خوری
پودر تخم گشنیز پنج قاشق چای‌خوری
پنج قاشق چای‌خوری یک قاشق چای‌خوری
پودر زیره سبز دو قاشق چای‌خوری
سبزی خشک (به نسبت برابر مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک) دو قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار

گل کلم دو کیلوگرم
بادمجان یک کیلوگرم
هویج یک کیلوگرم
خیار یک کیلوگرم
سیب زمینی ترشی دو عدد
به دو عدد
لوبیا سبز یک کیلوگرم
سیر پنج بوته
فلفل سبز تند ۲۵۰ گرم
فلفل دلمه‌ای (به رنگ دلخواه) یک عدد
سبزی ترشی شامل ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و گشنیز نیم کیلوگرم
ادویه ترشی هفت بیجار (طرز تهیه در ادامه) به مقدار لازم
سرکه سفید یک‌ونیم لیتر

طرز تهیه ادویه ترشی هفت بیجار

برای تهیه کردن ادویه مخصوص و جادویی این ترشی تمام موارد ذکر شده را داخل مخلوط‌کن ریخته و آسیاب کنید. سپس ادویه‌ها را داخل یک تابه روی حرارت ملایم قرار دهید تا تفت بخورند. ادویه آماده است. از آن در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا در مواقع مصرف استفاده کنید.

طرز تهیه ترشی هفت بیجار

ابتدا گل کلم را به کمک دست تکه تکه کنید. سپس با دقت لازم با آب و نمک بشویید.

خیار، بادمجان‌ها، هویج‌ها، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی ترشی، فلفل سبز، لوبیا سبز و به را داخل یک لگن ریخته و بشویید. سپس کنار قرارشان دهید تا حسابی خشک شوند. تمام سبزیجات را به جز فلفل سبز به صورت مکعبی یا حلقه‌ای خرد کنید.

سبزی‌های ترشی را هم بشویید و بعد از این که کاملا خشک شدند، به صورت ساطوری خرد کنید. (خشک شدن مواد ترشی نکته مهمی است که باید رعایت کنید. در غیر اینصورت ترشی خیلی سریع کپک می‌زند.)

تمام مواد را داخل یک پرف بزرگ مخلوط کرده و به مقدار دلخواه ادویه و نمک اضافه کنید. سپس بوته‌های سیر را پوست بگیرید.

یک دبه خشک و تمیز متناسب با مقدار موادتان انتخاب کنید. مواد ترشی را لایه‌لایه داخل دبه ریخته و روی هر لایه سبزی خشک، حبه سیر و فلفل سبز بریزید. لایه لایه این کار را تکرار کنید تا مواد ترشی تمام شوند. روی سطح ترشی چند عدد فلفل سبز و حبه سیر و سبزی خشک بریزید.

داخل دبه تا جایی که روی مواد را بگیرد سرکه بریزید. توجه کنید که مقدار سرکه باید به اندازه یک بند انگشت روی مواد قرار یک بگیرد.

در دبه را محکم ببندید و در جای خنک و تاریک به مدت ده روز نگهدارید تا حسابی جا بیفتد. نور آفتاب به همیچ وجه نباید به دبه ترشی بخورد.


نکات طرز تهیه

اگر می‌خواهید مواد ترشی کمی نرم به زیر دندان بیاید، آن‌ها را به صورت جداگانه در کمی آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. این کار کاملا سلیقه‌ای است. اما یادتان نرود در صورت پخت حتما صبر کنید تا خشک شوند.
اگر دوست ندارید طعم ترشی خیلی تند باشد به جای یک‌چهارم اندازه سرکه از آب جوشیده شده خنک استفاده کنید.
مقدار سرکه و ادویه ترشی کاملا سلیقه‌ای و بسته به ذائقه‌تان است.
از سرکه سیب و سرکه قرمز هم می‌توانید به جای سرکه سفید استفاده کنید.
ادویه مخصوص این ترشی را به اسم ادویه ترشی هفت بیجار می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کنید، اما چه بهتر که این ادویه را خودتان در خانه تهیه کنید.
آب جوشیده شده داغ یا گرم به هیچ عنوان به ترشی اضافه نکنید، چون باز هم باعث کپک زدن ترشی می‌شود.
مقدار خرد شدن مواد ترشی هم سلیقه‌ای است.
باقیمانده ظرف ترشی سر سفره را به هیچ وجه به دبه برنگردانید، چون باعث کپک زدن می‌شود.

 

منبع: کتاب کاله

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۰۶ دی ۱۳۹۹
خیلی ممنون
Iran (Islamic Republic of)
آرزو
۱۵:۵۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۹
سلام خدمت همه شما بینندگان گرامی من هم کرفس و پیاز (کوچک) اضافه میکنم بعد سرکه و آب جوشیده سرد شده می ریزم اصلا کپک نمیزنه
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۸:۳۷ ۱۶ آذر ۱۳۹۹
عالی بود استقاده کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
عالی
Iran (Islamic Republic of)
سمانه
۱۳:۲۵ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
چرا کرفس نداره
Iran (Islamic Republic of)
پرواز
۰۲:۲۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
بابا جان هفته بیجاره دیگه هر چی دلت خواست میتونی اضافه کنی خوشمزه تر میشه.