به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، افشین ابراهیمی اظهار کرد: بهمنظور حفاظت و مراقبت فیزیکی آثار سازههای آبیـتاریخی که بهدلیل فعالیتهای کشاورزی و عمرانی و بعضاً کاوشهای غیرمجاز تهدید میشوند، اقدام به دایر کردن ایستگاه نگهبانی و دفتر پژوهشهای میدانی در محدوده یکی از سدها (سد بستان خانی) کردهایم.
او ادامه داد: با انتقال بخشی از امکانات و تجهیزات پایگاه میراث جهانی پاسارگاد به موقعیت یادشده و بهکارگیری یک نگهبان تماموقت از اهالی بومی منطقه که مسئولیت مراقبت از آثار شناساییشده را بر عهده دارد، امید میرود حفاظت شایستهای از این آثار معماری ارزشمند بهعمل آید.
ابراهیمی ادامه داد: با حضور برخی از کارشناسان پایگاه در محل، هسته پژوهشی اولیه که بهصورت اختصاصی به مستندسازی و مطالعه تأسیسات آبی بهجا مانده از دوران هخامنشی میپردازد، شکل میگیرد.
مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد عنوان کرد: نتایج این پژوهشها میتواند بهاضافه شدن این آثار به محدوده میراث جهانی پاسارگاد منجر شود.
او تصریح کرد: در گستره دشت پاسارگاد و پیرامون آن، آثار و محوطههای ارزشمند تاریخی بسیاری وجود دارد که بخشی از آنها را ساختارها و سامانههای مرتبط با مدیریت منابع آب دوران تاریخی (هخامنشی) تشکیل میدهد. این گنجینه که شامل هفت سد و بند هخامنشی و آبراهها و شبکههای آبرسانی به طول نزدیک به هشتاد کیلومتر است، در دشت خرم بید، دشت مرغاب، دشت پاسارگاد، دشتسر پنیران و دشت کمین مشاهده میشوند.
انتهای پیام/