به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا دنیادیده، فعال رسانهای در یادداشتی نوشت: از وقتیکه فرهنگ تشیع در پهنه ایران رواج یافته، مردم در میعادگاه محرم به سوگ سرور سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و یاران باوفایش نشستهاند و سینهبهسینه مظلومیت و حریّت آل الله به نسلهای بعد در محافل و مساجد، تکایا و حسینیهها منتقلشده است.
مرور تاریخ نشان میدهد اقامه عزا برای امام حسین علیهالسلام در مقاطع مختلف جاری و ساری بوده و از شور و شعور حسینی نهتنها کم نشده بلکه اضافه نیز شده است و فرهنگ عاشورا نه در کالبد کربلا و ممالک اسلامی بلکه در قلب ممالک سکولار غربی نظیر اروپا و آمریکا نفوذ کرده و حب و مودت مظلوم کربلا مرزهای جغرافیایی را درنوردیده است.
اما امسال شیوع ویروس منحوس و متقلب کرونا که از آن بهعنوان ویروس دنیاگیر (پاندمی) یاد میکنند فقیر و غنی نشناخت، مرزی بین قارهها قائل نشد و آیین و فرهنگ نیز برایش مهم نبود و این چالش جهانی بر تمامی فعالیتهای جهانی اثر گذاشت که نمونه آن اعمال محدودیتهای شدید در آمدوشدها، تشکیل تجمعات غیرضروری و فعالیتهای فرهنگی و مذهبی دستهجمعی نظیر اقامه عزای حسینی در بین مسلمانان ازجمله تشیع مذهبان بود.
علیایحال، با تمام هشدارها و تأکید متولیان حوزه سلامت مبنی بر رعایت پروتکلها و موازین بهداشتی، اقامه عزای حسینی در اغلب مساجد، تکایا، حسینیهها برگزار شد و علاوه بر این اماکن، ذکر و یاد حماسهسازان عاشورا به خانههای مردم کشیده شد و رویات خانگی نیز گسترش یافت.
نکته قابلتأمل در اقامه عزای حسینی در دهه نخست محرم امسال، کشیده شدن روضه سیدالشهدا علیهالسلام در کوچهپسکوچهها بود. مادحین و پیر غلامان حسینی علیرغم مرسومات همهساله بهجای حضور مردم در حسینیهها، مساجد و تکایا خود در بین مردم در کوچهها و معابر حضور یافتند و عشق به سیدالشهدا و سوز و گداز ناشی از اسارت آل الله را به دم درب خانهها، بیمارستانها، مراکز تجاری و خیابانها بردند.
در همین شهر رشت، در محلات بالانشین و در سطح خیابانهای لاکچری روضههای حضرت امام حسین علیهالسلام برقرار بود و یا در سطح پارکهای شهر تا نیمههای شب نوکرانی که بهافتخار روضه نشینی و روضهخوانی برای آل الله مفتخرند در حال ذکر و تسبیح نام اباعبدالله الحسین علیهالسلام بودند و این یعنی هیچ بیرقی بالاتر و عظیمتر از بیرق امام حسین علیهالسلام وجود ندارد.
در هیئت گردانیهای این روزهای مریدان حسینی، آنهایی که تاکنون روضه به گوششان نخورده بود نیز ذکر و یاد اباعبدالله را بر زبان گرفتند و بر حقانیت قیام امام حسین علیه اسلام صحه گذاشتند و بر بناکنندگان ظلم و ستم از اولین و تا آخرینشان لعنت فرستادند و این از مصادیق حدیث شریف از پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد صلوات الله علیها است که حضرت فرمودند «إنّ لِقَتلِ الحُسینِ حَرارَةً فی قُلوبِ المُؤمِنینَ لاتَبرُدُ اَبَداً». به راستی اقامه عزای حسینی در شرایط کنونی نشان داد شهادت امام حسین علیهالسلام یک داغ سوزانی در دل مؤمنین است که هرگز به سردی نمیگراید و هرگز از بین نخواهد رفت.
«لاتَبرُدُ اَبَداً»، یعنی کرونا و بلایی سنگینتر از آن نیز نمیتواند داغی را که بر دل مؤمنین باقیمانده را خداینکرده از بین ببرد و یا حداقل سرد و خاموشش کند و بر فرهنگ ناب حسینی غالب شود؛ بلکه خونی که از امام حسین علیهالسلام از دهم محرم سال ۶۱ بر زمین ریخته همچنان در حال جوشیدن است و هیچگاه از بین نخواهد رفت و اینیکی دیگر از اعجاز جهانی امام مهربانیها در عصر کنونی است.
منبع: فارس
انتهای پیام/