به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، افشین ابراهیمی افزود: در اجرای برنامه توسعه هواشناسی کشاورزی در شهرستانها، درخواستی از سوی ادارهکل هواشناسی این استان مبنی بر احداث ایستگاهی در مجموعه میراث جهانی پاسارگاد به دلیل برخورداری از شرایط حفاظتی مطلوب و عدم وجود موانع فیزیکی مزاحم به پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ارائه شد.
او ادامه داد: این موضوع در شورای فنی پارسه- پاسارگاد مطرح شد و با در نظر گرفتن ضوابط عرصه و حریم و فواید آشکاری که بهرهبرداری از دادههای هواشناسی برای حفاظت هر چه مطلوبتر میراث جهانی پاسارگاد به همراه دارد، با نصب و راهاندازی ایستگاه موافقت شد.
مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد بیان کرد: به تشخیص کارشناسان پایگاه میراث جهانی پاسارگاد، محلی در گوشه شرقی محوطه (محدوده حصارکشی) برای احداث ایستگاه انتخاب و به مسوولان ادارهکل هواشناسی استان پیشنهاد و سپس عملیات اجرایی آن آغاز شد.
او گفت: این ایستگاه از نوع سینوپتیک خودکار و مجهز به دیتالاگر، حسگر سمت و سرعت باد، حسگردما، حسگر رطوبت، حسگر فشار، حسگر تشعشع سنج، منبع تغذیه برق، مودم APN، برقگیر و ۲ حلقه چاه ارت (earth) است.
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعهای از سازههای باستانی برجایمانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفتهاست. این بنای تاریخی یکی از مهمترین جاذبههای توریستی ایران است. آرامگاه کوروش سالمترین و مهمترین اثر باستانی این مجموعه است، اما آثار دیگری نظیر کاخ دروازه، بارعام اختصاصی، برج سنگی (آتشکده)، دژ (تل تخت) و باغ شاهی نیز در این مجموعه وجود دارد.
مجموعه پاسارگاد در تاریخ شانزدهم تیرماه سال ۱۳۸۳ به عنوان پنجمین اثر ایران در فهرست آثار جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با شماره ۱۱۰۶ به ثبت رسید.
سلسله هخامنشی یا هخامنشیان که بنیانگذار آن کوروش بود از ۵۵۰ تا ۳۳۰ پیش از میلاد به مدت ۲۲۰ سال بر ایران حکومت کردند.
شهرستان پاسارگاد به مرکزیت سعادت شهر در فاصله ۱۱۰ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.
انتهای پیام/