به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، صادق فاتحی رئیس اداره امور عشایر شهرستان های گچساران و باشت گفت: این اعتبار از محل بودجه تملک و دارایی کهگیلویه و بویراحمد برای انجام آبرسانی به زمین های کشاورزی، تحقق آبرسانی سیار، بازگشایی ایل راه ها و بهسازی چشمه ها پیش بینی شده است.
فاتحی افزود: ۱۰ میلیارد ریال از این اعتبار برای انجام طرح آبرسانی به ۱۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی منطقه گچ سید الله داد در نظر گرفته شده است.
او بیان کرد: این طرح هم اکنون در حال انجام مراحل ابتدایی مانند برق رسانی است.
فاتحی با اشاره به در پیش بودن زمان بازگشت عشایر به مناطق قشلاقی گفت: ساماندهی فروشگاه های عشایری تامین کننده مواد اولیه مورد نیاز عشایر گچساران و باشت در مناطق ماهور باشت،دژسلیمان و باباکلان از اقدامات در دست اجرا برای استقبال از عشایر است.
او افزود: تامین امنیت با همکاری دستگاه های متولی،تعمیر تانکرهای آبرسانی و بازگشایی جاده ها از دیگر خدمات در حال انجام برای استقبال از عشایر گچساران و باشت است.
فاتحی گفت: زمان رسمی کوچ عشایر هنوز از سوی ستاد کوچ اعلام نشده است.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان های گچساران و باشت بیان کرد: مناطق سردسیری استان های کهگیلویه و بویراحمد،اصفهان و فارس محل ییلاق عشایر گچساران است.
او افزود: براساس آخرین سرشماری شهرستان های گچساران و باشت یکهزار و۸۶۹ خانوار عشایر دارند.
فاتحی گفت: ۸۷ نقطه عشایری در مناطق قشلاقی این دو شهرستان وجود دارد.
او بیان کرد: عشایر شهرستان های گچساران و باشت ۳۰۰ هزار راس دام را پرورش می دهند.
فاتحی افزود : تنوع اقوام متشکل از ترک و لر از ویژگی های عشایر این خطه است که به دلیل وجود خرده فرهنگ ها ،جاذبه های مردم شناسی آن را در کنار تولید و خودکفایی افزایش داده است.
عشایر گچساران شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی، ترک های قشقایی و دره شوری هستند.
دریلا، آبگندی و کلاغ نشین از جمله مناطق عشایری گچساران است.
این قشر مولد سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز،۶ هزار و ۴۸۰ تن انواع فرآوردههای لبنی، ۱۵۰ تن پشم و ۲۵ تن گوشت سفید تولید میکنند.
مناطق ییلاقی عشایر گچساران شامل سمیرم، سپیدان و مناطق سردسیری شهرستان بویراحمد است.
شهرستان های گچساران و باشت در جنوب کهگیلویه وبویراحمد ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارند.
انتهای پیام/س